کادایف
محققان هشدار می دهند؛

تأثیر غذاهای فوق فرآوری شده بر عملکرد شناختی مغز

تأثیر غذاهای فوق فرآوری شده بر عملکرد شناختی مغز

به گزارش کادایف در حالیکه سبزیجات کنسرو شده بعنوان غذای فرآوری شده برچسب گذاری می شوند، غذاهایی که از قبل بسته بندی شده اند مانند تنقلات و پیتزا، فوق فرآوری شده در نظر گرفته می شوند.



به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، محققان اثرات غذاهای فوق فرآوری شده مانند پیتزا، نان سفید و شکلات را بر عملکرد شناختی افراد مسن بررسی کردند.
آنها دریافتند که غذاهای فوق فرآوری شده با کاهش عملکرد زبانی و اجرایی در افراد مسن بدون بیماری مزمن مرتبط می باشد.
آنها اشاره کردند که کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده امکان دارد از زوال شناختی جلوگیری نماید و خطر زوال عقل را کم کند.
غذاهای فوق فرآوری شده به صورت فزاینده ای جایگزین رژیم های غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای کم فرآوری شده و فرآوری نشده در سرتاسر جهان شده اند.
غذاهای فرآوری شده معمولا شامل دو یا سه ماده هستند و عبارتند از:
• سبزیجات کنسرو شده
• آجیل شور
• پنیر
• ماست ساده
غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مواد غذایی کامل نیستند، تحت چندین فرایند صنعتی قرار می گیرند و حاوی موادی همچون طعم دهنده ها، رنگ ها و افزودنی ها هستند. انواع آن عبارتند از:
• تنقلات بسته بندی شده
• شکلات
• غذاهای از پیش آماده شده مانند پیتزا و پاستا
• غلات صبحانه
افزایش مصرف غذاهای فوق فراوری شده با کاهش کیفیت غذایی رژیم ها و بیماری های مزمن همچون چاقی، مشکلات متابولیک و بیماری های قلبی عروقی مرتبط می باشد.
محققان دریافتند که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با عملکرد بدتر در آزمون های شناختی زبان و عملکرد اجرایی در میان افراد بدون بیماری مزمن مرتبط می باشد. آنها خاطرنشان کردند که کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده امکان دارد به بهبود شناخت مختل شده در بین سالمندان کمک نماید.


منبع:

1401/05/12
22:43:37
5.0 / 5
621
تگهای خبر: بیماری , چاقی , غذا , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif