کادایف
یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛

آنچه باید از نحوه مصرف تخم مرغ بدانیم

آنچه باید از نحوه مصرف تخم مرغ بدانیم

به گزارش کادایف، تخم مرغ، یکی از مواد غذایی پرمصرف است که خیلی از ما به تنهایی آنرا در یک وعده غذایی مصرف می نماییم و یا بعنوان مواد اولیه غذاهای مختلف در برنامه غذایی به کار می بریم.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، گلبن سهراب متخصص تغذیه، در پاسخ به این سؤال که آیا تخم مرغ آلوده به مدفوع مرغ را باید بشوییم یا خیر، اظهار داشت: گاهی اوقات زمانی که تخم مرغ را خریداری می نماییم متوجه بقایای مدفوع مرغ روی پوست آن می شویم، درست است که مدفوع مرغ حاوی باکتری سالمونلا است ولی اگر پوست تخم مرغ ترک نداشته باشد و یا شکسته نباشد، جای نگرانی نیست. وی با بیان این مطلب که بهتر است تخم مرغ را نشویید، تصریح کرد: شستن تخم مرغ می تواند سبب پخش شدن آلودگی شود، این عمل باکتری ها را از سطح تخم مرغ پاک می کند ولی لایه حفاظتی و طبیعی روی پوست تخم مرغ را از بین می برد، از این لایه باکتری ها به سادگی وارد تخم مرغ می شوند. سهراب افزود: می توانید آلودگی را با دستمال کاغذی از روی تخم مرغ بردارید ولی حتما دست های خویش را با مایع حاوی مواد آنتی باکتریال بشویید. این متخصص تغذیه اضافه کرد: می توانید آلودگی را با دستمال کاغذی از روی تخم مرغ بردارید ولی حتما دست های خویش را با مایع حاوی مواد آنتی باکتریال بشویید. وی با بیان این مورد که اگر روی تخم مرغ هم ترک داشته باشد، باکتری های سالمونلا می توانند به سادگی داخل آن شوند، افزود: هیچ وقت از تخم مرغ شکسته و یا ترک خورده استفاده نکنید. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: اگر تخم مرغ ها هنگام خرید، در میان راه و یا در منزل گرفتار شکستگی یا ترک شدند باید سریع آنرا مصرف کرد تصریح کرد: در صورت عدم نیاز باید محتویات تخم مرغ را شکسته، داخل ظرف تمیز در دار ریخته و حداکثر ظرف مدت دو روز از آن استفاده نماییم. سهراب اضافه کرد: تخم مرغ اگرحین پخته شدن بشکند خطری ندارد و به سادگی میتوان از آن استفاده نمود. او همینطور در رابطه با رشته های سفید چسبیده به زرده تخم مرغ هم اظهار داشت: زمانی که تخم مرغ را می شکنیم معمولا رشته سفیدرنگ که به زرده چسبیده را مشاهده می نماییم، زمانی که زرده تشکیل می شود داخل سفیده می چرخد و در خلال این فرایند فیبرهای پروتئینی در بالا و پایین تخم مرغ تشکیل می شود. این متخصص تغذیه اظهار داشت: نقش این رشته ها یا فیبرها نگه داشتن زرده در وسط تخم مرغ است و همانند کمربند عمل می کند، هر چقدر این رشته ها ضخیم تر باشد به این مفهوم است که تخم مرغ تازه تر و استفاده از آن نه تنها مشکلی ندارد بلکه مفیدتر و پروتئین بالاتری دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه با وجود لکه های خون در تخم مرغ اظهار نمود: گاهی اوقات لکه خون در تخم مرغ دیده می شود، در این مواقع، لکه خون در تخم مرغ آزارمان می دهد و ما را نسبت به خوردن چنین تخم مرغی نگران می کند. وی با اشاره به اینکه لکه خون در روند شکل گیری تخم مرغ ایجاد می شود تصریح کرد: خوردن این تخم مرغ ها برای سلامت مشکلی ایجاد نمی کند و بر خلاف باور رایج، این لکه ها اصلاً نشان دهنده آلودگی یا مشکلات دیگر در تخم مرغ نیستند. به قول عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در واقع این تخم مرغ ها از نظر ارزش تغذیه ای هیچ تفاوتی با تخم مرغ های دیگر ندارند. سهراب ضمن اشاره به اینکه علت به وجود آمدن لکه های خونی بدینگونه است که در مراحل ابتدایی شکل گیری تخم مرغ، تخم درحال رشد در بین کیسه ای که حاوی شبکه ای از عروق خونی است احاطه می شود افزود: زمانی که زرده به تدریج بالغ می شود، از کیسه ی زرده به نام خط شکاف یا استیگما جدا و آزاد می شود، گاهی کیسه ی زرده می تواند در طول این فرایند پاره شده و گسستگی رگه ای خونی را باعث شود که به درون زرده نشت کرده و حتی باعث شود بخش آلبومین تخم مرغ حاوی لکه های خونی شود، این لکه ها با مرور زمان روشن می شوند، در حالیکه لکه های خونی تیره نشان دهنده ی تازگی تخم مرغ است. این متخصص تغذیه تصریح کرد: بعضی افراد عقیده دارند که لکه های خون امکان دارد به مفهوم باشد که تخم وارد مرحله ی جنینی شده و به علت تخم گذاری در اواسط این فرایند، این مرحله متوقف شده است که البته به لحاظ علمی این مورد تأیید نشده ولی در عین حال میتوان در صورت ایجاد این موضوع، لکه ها را به سادگی برداشته و تخم مرغ را مصرف کرد. او همینطور در رابطه با این مورد که میتوان تخم مرغ را برای پیشگیری از ترک خوردن در کیسه فریزر آب پز کرد یا خیر هم توضیح داد: ماده اصلی نایلون های فریزر پلی اتیلن خطی است که در دسته پلیمرهای پلاستیکی نسبتاً ایمن است که خطری را متوجه سلامت انسان نمی نماید. سهراب با تکیه بر این که مطالعات جدیدی با مبحث ریزپلاستیک ها انجام شده که این مواد می توانند از پوسته تخم مرغ عبور کرده و وارد بدن شوند، اظهار داشت: سفارش می شود برای اطمینان از سلامت ماده غذایی که مصرف می نماییم، آنرا در معرض مواد پلاستیکی داغ و یا آب شده قرار ندهیم. وی در پاسخ به این سؤال که آیا برجستگی های سفید روی پوست تخم مرغ به علت وجود هورمون است یا خیر، اظهار داشت: در حدود ۲ درصد از تمام پرندگان تخم گذار، تخم هایی با پوسته های غیرمعمول دارند که در یک درصد به شکل برجستگی ها و نقاط سفید رنگ دیده می شوند. سهراب تصریح کرد: این برجستگی ها به علت رسوب کریستال های کربونات کلسیم اضافی بر روی پوسته تخم مرغ ایجاد می شوند ازاین رو مصرف این تخم مرغ ها هیچ مشکلی برای سلامت ایجاد نمی نماید. وی افزود: وجود برجستگی روی پوسته تخم مرغ هیچ ارتباطی به هورمون و آنتی بیوتیک ندارد و در صورت مشاهده با خیال راحت می توانید از این تخم مرغ ها استفاده کنید. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

1401/09/08
14:45:13
5.0 / 5
419
تگهای خبر: پروتئین , پزشك , پوست , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif