کادایف
مطالعات نشان می دهد؛

مواد سمی غذای کبابی ریسک روماتیسم مفصلی را بیشتر می کند

مواد سمی غذای کبابی ریسک روماتیسم مفصلی را بیشتر می کند

کادایف: یک مطالعه جدید نشان میدهد که مواد شیمیایی سمی که از اگزوز خودرو، سیگار کشیدن و کباب کردن در حیاط خلوت ایجاد می شوند، ممکنست خطر مبتلاشدن به بیماری آرتریت روماتوئید را بالا برند.



به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، این مواد شیمیایی سمی هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) نامیده می شوند. آنها در پی سوختن زغال سنگ، نفت، گاز، چوب یا تنباکو تشکیل می شوند. بگفته پژوهشگران، کباب کردن گوشت و سایر غذاها با شعله نیز به تشکیل PAH منجر می شود.
«کریس دی آدامو»، سرپرست این پژوهش از دانشگاه مریلند، می گوید: «در حالی که به مطالعات بیشتری دراین زمینه نیاز است، یافته ها نشان میدهد که هیدروکربن های پلی آروماتیک ممکنست نقش مهمی در ایجاد آرتریت روماتوئید داشته باشند. افرادی که در معرض خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید هستند باید نسبت به هیدروکربن های پلی آروماتیک محتاط باشند و منابع قابل تغییر تماس را به حداقل برسانند.»
نمونه های خون و ادرار نزدیک به ۲۲۰۰۰ بزرگسال نشان داد افرادی که بالاترین سطح PAH را داشتند، بالاترین خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید را داشتند.
آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) یک بیماری خودایمنی و التهابی است که در درجه اول مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب لطمه بافتی و درد طولانی مدت می شود. مفاصل ممکنست تغییر شکل دهند و افراد مبتلا به این بیماری روی پاهای خود ناپایدار باشند. زنان بیش از مردان به آرتریت روماتوئید مبتلا می شوند. علت شناخته شده نیست، اما تصور می شود که ژن ها، جنسیت و سن و عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، تغذیه و سبک زندگی در ابتلاء به اینبیماری نقش داشته باشد.
با این حال، PAH در محیط زیاد هستند. سطح PAH در افراد سیگاری بالاتر است. نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که منابع دیگر عبارتند از محیط های داخلی، اگزوز وسایل نقلیه موتوری، گاز طبیعی، دود ناشی از حریق چوب یا زغال، دود ناشی از آسفالت جاده ها، و مصرف غذاهای کبابی یا زغالی شده.
بر اساس این گزارش، سیگار یک عامل خطر شناخته شده برای آرتریت روماتوئید است و سطح PAH حدود ۹۰ درصد از ارتباط بین سیگار کشیدن و آرتریت روماتوئید را تشکیل می دهد.
دی آدامو سفارش می کند از دود سیگار همچون دود دست دوم و دست سوم خودداری کنید و غذاهای سوخته نخورید.
او اشاره کرد: «مزه دار کردن غذاهای کباب شده با ادویه جات و گیاهان، تشکیل PAH و سایر سموم مضر را می کاهد.»


منبع:

1402/03/01
13:43:21
5.0 / 5
306
تگهای خبر: بیماری , زندگی , سفارش , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif