کادایف
معاون وزیر بهداشت عنوان كرد؛

ارتباط مستقیم تغذیه با بروز سرطان و بیماریهای قلبی

ارتباط مستقیم تغذیه با بروز سرطان و بیماریهای قلبی

کادایف: کادایف: معاون بهداشت وزارت بهداشت، علت اصلی 80 درصد از مرگ و میرها را ناشی از بیماریهای غیرواگیر و تغذیه ناسالم عنوان نمود.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، حسین فرشیدی، در نشست کشوری مدیران بهبود تغذیه معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در ستاد وزارت بهداشت، اظهار داشت: تغذیه، عامل مهمی در سلامت افراد است. تغذیه به همه بیماریها ارتباط دارد. اگر تغذیه به خوبی مدیریت نشود مشکلات عدیده ای در حوزه سلامت پیش می آید، برای اینکه تغذیه در بیماریهای غیرواگیر همچون چاقی، دیابت، قلبی و عروقی تأثیرگذار است. وی ادامه داد: خیلی از بیماریها را با تغییر ساده در سبک زندگی و تغذیه می توانیم کنترل نماییم. قدم اول درمان این بیماریها، تغذیه سالم و کارهای بدنی است که می تواند بار مالی بسیار زیاد دارو را بکاهد. فرشیدی با اعلان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطان ها با دو فاکتور فعالیت بدنی و تغذیه قابل پیشگیری می باشند، اظهار داشت: در سال ۲۰۱۹ عوامل خطر تغذیه ای ۶۵ هزار مورد مرگ را در کشور باعث شده است و متأسفانه روند این عوامل بطور متوسط در چهار سال اخیر کاهشی نبوده است. وی با تأکید بر این که الگوی تغذیه در جامعه باید عوض شود، اظهار داشت: یکی از مؤثرترین راهکارهای کاهش بیماریها، آشنا کردن مردم با غذای مناسب می باشد. مصرف غذا با الگوی مناسب محلی و منطقه ای نیز بسیار دراین زمینه نقش دارد. فرشیدی با اعلان اینکه ارتقای سطح سواد سلامت از شاخصهای اصلی برنامه آموزش سلامت خانواده وزارت بهداشت است، افزود: هدف ما باید خودمراقبتی و استراتژی ما باید ارتقای سطح سواد مردم باشد. وی ادامه داد: در بیشتر استانهای کشور نان به عنوان غذای اصلی مطرح است، پس باید فرهنگ استفاده از نان کامل را در جامعه نهادینه نماییم برای اینکه بیماری هایی مثل سرطان و قلب و عروق مستقیم با تغذیه ارتباط دارند. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلان اینکه باید کاری نماییم که همان ایمانی که مردم به تأثیرگذاری واکسن ها دارند، به پیاده روی و تغذیه سالم نیز داشته باشند، گفت: کاهش مصرف نمک سبب کاهش فشار خون، کاهش سکته مغزی و مرگ می شود. با کاهش مصرف نمک، از ۲۷ درصد سکته ها و مرگ ها می توان پیشگیری کرد. هزینه ای که برای ترویج تغذیه سالم می نماییم بسیار کمتر از هزینه بیماریهای غیرواگیر است. فرشیدی گفت: به عنوان پزشک قلب به تمام بیماران سفارش می کنم کنار غذا حتما سبزی یا کاهو مصرف کنند، برای اینکه تغذیه به همه بیماریها ارتباط دارد. وی ادامه داد: اگر فقط مصرف قند و نمک را در کل کشور کاهش دهیم خیلی از مشکلات و بیماریها برطرف می شود. باید کاری نماییم که دستگاه های مختلف درباره ی میزان نمک و قند محصولات بدون کسب اطلاع از وزارت بهداشت تصمیم گیری نکنند.

1402/08/17
07:27:32
5.0 / 5
284
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif