کادایف
كارشناس تغذیه بالینی عنوان كرد؛

بیماران مبتلا به سرطان در اولویت دریافت مشاوره تغذیه

بیماران مبتلا به سرطان در اولویت دریافت مشاوره تغذیه

به گزارش کادایف، کارشناس تغذیه بالینی اظهار داشت: اسهال، یبوست، حالت تهوع، خستگی، بی حالی و احساس ضعف و بدنبال آن کاهش وزن و سو تغذیه همچون عوارض درمان سرطان در رابطه با تغذیه دانست.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، وبینار علمی اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی به همت واحد تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرا شد. در این وبینار علمی که در بستر سامانه آموزش مداوم کشور برگزار گردید، ۲۵۰ نفر از کارشناسان تغذیه بالینی کشور با اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی آشنا شدند. شهریار جانبازی سرپرست مدیریت خدمات بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی از خدمات کارشناسان تغذیه بالینی در مراکز درمانی قدردانی نمود. وی، فعالیت بدنی ناکافی، مصرف کم میوه ها و سبزیجات، افزایش مصرف سیگار، الکل و غذاهای حاوی چربی زیاد و استرس را به عنوان علل مؤثر در بروز سرطان برشمرد. جانبازی اشاره کرد: تلاش کارشناسان تغذیه کشور در امتداد افزایش آگاهی های تغذیه ای جامعه برای پیش گیری از سرطان لازم و ضرورت دارد. فاطمه اورعی کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز با اشاره به آمار جهانی اظهار داشت: بر طبق این آمار سرطان پس از بیماریهای قلبی و عروقی به عنوان دومین علت مرگ و میر در جهان شناخته شده است. وی باتوجه به روند رو به افزایش سرطان در ایران، اضافه کرد: طبق ضوابط وزارت بهداشت بیماران سرطانی جز بیماران اولویت دار از نظر دریافت مشاوره تغذیه محسوب می شوند. اورعی، افزایش اطلاعات علمی کارشناسان تغذیه بالینی مراکز تحت پوشش درباب تغذیه درمانی بیماران سرطانی را از دلیلهای اصلی برگزاری این کارگاه آموزشی عنوان نمود. این کارشناس تغذیه بالینی با اشاره به عوارض ناشی از روش های درمانی سرطان در رابطه با تغذیه اظهار داشت: اسهال، یبوست، حالت تهوع، خستگی، بی حالی و احساس ضعف و بدنبال آن کاهش وزن و سو تغذیه همچون این عوارض هستند. در مواردی نیز بیمار به سبب مصرف داروهای استروییدی، گرفتار افزایش سطح اشتها و چاقی می شود. به گفته ی ایشان، کارشناسان تغذیه با ارائه رژیم غذایی مناسب و راهکارهای تغذیه ای سودمند می توانند تأثیر به سزایی در کاهش و کنترل این عوارض و تسریع روند بهبودی بیماران سرطانی داشته باشند. در این وبینار، احسان حجازی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین اصول تغذیه درمانی در بیماران سرطانی پرداخت و راهکارهای تغذیه ای مؤثر در کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی را بیان کرد.

1402/09/13
08:26:08
5.0 / 5
236
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif