کادایف

۱۰ عامل خطری كه جان ایرانی ها را تهدید می كند

۱۰ عامل خطری كه جان ایرانی ها را تهدید می كند

كادایف: بیماری های واگیر كه روزگاری مهم ترین عامل مرگ و میر مردم دنیا بوده اند، امروز جای خویش را به عامل دیگری به نام بیماری های غیرواگیر داده اند؛ مشكلی كه ایران هم با آن دست و پنجه نرم می كند.



به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، مسئولان حوزه سلامت تابحال بارها اعلام نموده اند كه ۸۰ درصد موارد مبتلا شدن به بیماری های قلبی، ۹۰ درصد موارد مبتلا شدن به دیابت و حدود ۴۰ درصد سرطان ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری می باشند.

تغذیه ناسالم و اضافه وزن، كلسترول، نمك، فشار خون و... هم اكنون مهم ترین عوامل بروز بیماری های غیرواگیر محسوب می شوند. ۴۴ درصد مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر در دنیا پیش از ۷۰ سالگی رخ می دهند و همینطور سالانه ۱۱.۸ میلیون مرگ به علت مبتلا شدن به این بیماری ها رخ می دهد. ۴۸ درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماری های غیرواگیر در كشورهای با درآمد كم اتفاق می افتد و از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۳۰ روند مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر رو به رشد خواهد بود.

۱۹ عامل شناخته شده مرگ و میر در دنیا وجود دارد كه ۱۰ عامل آن مربوط به تغذیه است و به عبارتی بیش از ۵۰ درصد این عوامل ریشه در تغذیه دارند. طبق بررسی كه در سال ۱۳۸۰ انجام شد، مشخص شده كه ۵۷ درصد بار بیماری ها در ایران مربوط به بیماری های غیرواگیر بوده، اما این رقم در سال ۱۳۹۰ به ۷۶ درصد رسید. بیماری های واگیر در سال ۸۰، ۲۷ درصد عوامل مرگ و میر را تشكیل می دادند، اما امروز با عنایت به بالا رفتن سواد سلامت، واكسیناسیون و ارتقای بهداشت در ایران این آمار به ۱۴.۵ درصد رسیده و جای آن را بیماری های غیرواگیر گرفته است.

یكی دیگر از آمارهایی كه در این زمینه اعلام شد، از نقش بیماری های قلبی و عروقی در ۴۶ درصد موارد مرگ و میر در ایران خبر می دهد.این در حالیست كه با تغذیه درست می توان از حدود ۸۰ درصد موارد مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی و ۴۰ درصد سرطان ها پیشگیری كرد؛ بطوری كه چندی قبل علیرضا رئیسی- معاون بهداشت وزیر بهداشت- اعلام نمود كه الگوی غذایی نامناسب، پرفشاری خون، چاقی، تحرك ناكافی، سیگار، دیابت، آلودگی هوا، كلسترول بالا، خطرات شغلی و مصرف مواد مخدر ۱۰ عامل خطر اول در ایران قرار دارند.

نتایج «استپس» سال ۹۵ نشان داده است كه ۵۸ درصد مردم در ایران اضافه وزن دارند. این رقم در زنان ۶۲ درصد و در مردان ۵۷درصد است، اما چاقی شكمی كه عامل شناخته شده و مستقیم بیماری های قلبی و عروقی است، در مردان آمار بالاتری دارد. سازمان بهداشت جهانی سفارش كرده است كه افراد عادی و كمتر از سن ۵۰ سال، روزانه باید كمتر از پنج گرم نمك مصرف كنند. اما این رقم در كشور ما به صورت میانگین ۹.۱ درصد است كه در مردان ۱۰ و در زنان ۸.۴ درصد برآورده شده است. طبق بررسی هایی كه در زمینه آمار بیماری های غیرواگیر در ایران انجام شده است، ۲۷ درصد افراد بالای ۲۵ سال در ایران قند خون بالا دارند. همینطور كلسترول بالا در ۴۸ درصد جمعیت شیوع دارد؛ یعنی حدودا از هر دو نفر حداقل یك نفر چربی خون بالا دارد. در تمام كشور هم از هر دو نفر فرد بالای ۵۰ سال، یك نفر فشار خون بالا دارد.




1397/01/10
16:41:48
5.0 / 5
1787
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif