کادایف
در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

نگاهی به عوامل بروز آلرژی ها در بهار، چند راهكار برای درمان

نگاهی به عوامل بروز آلرژی ها در بهار، چند راهكار برای درمان

كادایف: فصل بهار ممكن است برای خیلی ها خوشایند نباشد و علائمی چون آبریزش بینی، عطسه، سرفه، ریزش اشك، خارش و... ممكن است طاقت تان را طاق كند؛ باید بدانید كه این علامت ها، نشان از یك بیماری فصلی به نام آلرژی است كه در بهار و پاییز و بویژه در بهار با آن روبرو می شوید.


دكتر غلامرضا معصومی - متخصص طب اورژانس در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه آلرژی یك واكنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف و موادی است كه طبیعتا بی ضرر هستند، اظهار داشت: موادی مانند گرده گیاھان، برخی داروھا، مو، پشم و پرحیوانات، گرد و غبار ھوا، بعضی غذاھا و نیش حشرات می توانند منجر به بروز آلرژی در افراد شوند. در بعضی از افراد به علت برخی دلایل زمینه ای و ژنتیكی این مواد آلرژی زا سبب فعال شدن بیش از اندازه سیستم ایمنی بدن و بروز علائم می شوند. همینطور عواملی چون كار و فعالیت زیاد، كاهش میزان خواب شبانه، انجام ورزش های سنگین، قرار گرفتن در محیط های آلوده، مصرف دخانیات و مواد مخدر و مصرف بی رویه آنتی بیوتیك ها هم می تواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال بروز آلرژی منجر شود.
وی اضافه كرد: آمارها نشان داده است كه از هر ۱۰ فرد مبتلا به آسم هشت نفر از آلرژی های فصلی رنج می برند. آلرژی ھا معمولا در دوران كودكی شروع می شوند، اما ممكن است در ھر سن دیگری ھم آغاز شوند. باید توجه كرد كه عموما میزان حساسیت ھا با افزایش سن كاھش می یابد، اما ممكن است بعدھا مجددا عود كنند. ازاین رو با دوری از مواد آلرژی زا و مصرف منظم داروھا تحت نظر پزشك، می توان آلرژی را كنترل و درمان كرد.
معصومی با اشاره به اینكه در طول فصل بهار كه گیاهان گرده افشانی می كنند، قرار گرفتن در معرض این گرده ها توسط افراد مستعد منجر به بروز علائم حساسیت خواهد شد، اضافه كرد: زمان بروز علائم بیماری ممكن است از اوایل بهار تا اواخر تابستان بر حسب گرده گیاهی كه به آن حساسیت دارید و زمان معین گرده افشانی آن گیاه متفاوت باشد. گرده های سبك كه به راحتی توسط باد جابجا می شوند، مشكل بیشتری برای افراد به وجود می آورند. البته گرده هایی كه سنگین تر هستند، نمی توانند در مسافت زیادی توسط باد جابجا شده و فقط گاهی بوسیله زنبورها و دیگر حشرات جابجا می شوند، زمانی مشكل زا هستند كه فرد در تماس مستقیم و نزدیك با این گیاهان قرار داشته باشد. لازم نیست حتما در محیط باز قرار بگیرید، بلكه گاهی گرده ها میهمان خانه های شما می شوند، پس باید آمادگی بروز علائم آلرژی در افراد حساس را داشت.
علائم آلرژی را بشناسیم
چه نماییم تا آلرژی تشدید نشود؟
عضو برد سلامت در بلایای وزارت بهداشت با اشاره به اینكه آبریزش بینی، ریزش اشك، سرفه، عطسه و اشكال در تنفس، گرفتگی بینی، عطسه، خارش و تورم پوست، پوست خشك و قرمز و حتی بروز جوش های پوستی از علائم آلرژی محسوب می شوند، اظهار نمود: هر چقدر تماس فرد با ماده آلرژی زا بیشتر باشد، بیشتر احتمال دارد كه نسبت به آن حساسیت نشان دهد. ازاین رو سفارش می كنم ھنگامیكه میزان گرده گیاھان در ھوا زیاد و در روزهایی كه هوا خشك و وزش باد شدید می باشد، از خانه خارج نشوید، به جای فرش و قالی از كف پوش استفاده كنید؛ چراكه قالی ها محل تجمع گرد وغبار و گرده ها و سایر عوامل آلرژی زا هستند. همینطور از تهویه كننده های هوا و فیلترها استفاده كنید، در فصل بروز آلرژی پنجره ها را ببندید و دستگاه تهویه را روشن كنید، اگر كولرتان آبی است، حتما باید هر سال پوشال آن را عوض كنید. زیرا قارچ ها در پوشال رشد می كنند و تنفس آن باعث تشدید آلرژی می گردد.
معصومی ادامه داد: همینطور از نگهداری گلدان های كوچك در فضای منزل، پر پرندگان خانگی و حیواناتی مانند جوجه اردك، گربه، سگ و... در منزل خودداری كنید. باید توجه كرد كه حساسیت فصلی فقط مخصوص فصل بهار نیست، بلكه در تابستان و پاییز و با خوردن برخی از میوه ها نظیر هندوانه، خربزه، انگور، گوجه فرنگی و توت فرنگی ممكن است آلرژی ظاهر شود.
وی با اشاره به اینكه در صورت بروز علائم آلرژی درمان باید زیر نظر پزشك شروع شده و ادامه یابد، اظهار داشت: كاربردی ترین اقدام برای كاهش علائم آلرژی های فصلی، شست وشوی مجاری بینی با محلول آب نمك است. با انجام همین اقدام ساده یك یا دو بار در روز می توان به میزان زیاد از علائم آلرژی كاست. همینطور برای درمان علائم از قرص های آنتی هیستامین و اسپری های ضد التهابی بینی استفاده می گردد. اسپری ها یا قطره های بینی ضد التهاب، با كاهش تورم گرفتگی بینی را برطرف می كنند. اسپری ها یا قطره های بینی ضد آلرژی با پوشش بینی و چشم مانع اثر عامل آلرژی زا می شوند، اما حتما پیش از مصرف داروها با پزشك خود مشورت كنید.



1397/01/24
14:04:03
5.0 / 5
2359
تگهای خبر: پزشك , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif