کادایف
، 2، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام كرد

جلسه با ظریف درباره دیپلماسی سلامت، شیرخشك به میزان كافی در دسترس می باشد

جلسه با ظریف درباره دیپلماسی سلامت، شیرخشك به میزان كافی در دسترس می باشد

كادایف: سخنگوی وزارت بهداشت درباره مباحث مطرح در خصوص كمبود شیرخشك و همینطور جلسه با وزیر امور خارجه و استفاده از ظرفیت دیپلماسی سلامت برای گسترش روابط با كشورهای همسایه، توضیح داد.


به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی در بخشی دیگری از نشست خبری امروز، درباره كمبود شیرخشك در كشور هم توضیح داد و اظهار داشت: با تغییر نرخ ارز، قاچاق معكوس هم تولید می گردد. قاچاق گاهی می تواند سازمان یافته با استفاده از تریلی و كامیون و... صورت گیرد و گاهی هم در حد فروش دو یا سه قوطی برای به دست آوردن سود بیشتر باشد. شیر خشك در صنایع مختلفی مصرف دارد، بنابراین حساس هستیم كه شیرخشك وارداتی كه با ارز دولتی وارد می شود، برای خود مصرف كننده توزیع شود.
وی افزود: بخشی از بازار دارویی قاچاق كه روبروی داروخانه ها شكل می گیرد، شامل افراد سودجو و فرصت طلب است و بخش دیگر هم افرادی هستند كه با نسخه داروی خویش را دریافت می كنند و با هدف سود بیشتر آن را می فروشند. بنابراین است كه تلاش می نماییم قاچاق داخلی و خارجی رخ ندهد. با عنایت به مقایسه میزان مصرف شیر خشك با سال گذشته، شاهد بودیم كه تغییر چندانی در عرضه آن تولید نشده است و قسمتی از این نگرانی ها مربوط به بعد روانی آن است.

شیرخشك به میزان كافی در دسترس است
حریرچی در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان تاكید بر اینكه رسانه ها از دشمن، بازی نخورند، افزود: اینكه به صورت مداوم به مردم این سیگنال را بدهیم و بپرسیم كه شیرخشك یا دارو كم است، سبب نگرانی مردم می گردد. رسانه هم به این نكته توجه كند، دشمن دروغ می گوید كه دارو و تجهیزات مصرفی را تحریم نكرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینكه شیر خشك و دارو به میزان مصرف مردم در دسترس می باشد، افزود: امكان دارد برخی داروهای خاص با استفاده از دفترچه به صورت مستقیم به بیمار تحویل داده شود، اما این به مفهوم جیره بندی نیست، بلكه به منظور سهمیه بندی است تا مطمئن شویم كه به دست مصرف كننده می رسد.

جلسه با "ظریف" درباره دیپلماسی سلامت

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه صحبت هایش درباره دیپلماسی سلامت اظهار داشت: روز شنبه جلسه بسیار خوبی با آقای دكتر ظریف و معاونین وزارت خارجه در ارتباط با دیپلماسی سلامت داشتیم. ما از دیپلماسی سلامت برای گسترش روابط با كشورهای همسایه می توانیم استفاده كنیم؛ چون كه این استفاده با عنایت به پیشرفت ها دراین زمینه خیلی موثر است. همانطور كه دكتر لاریجانی - رئیس محترم مجلس در جلسه شنبه گفتند، حوزه بهداشت و درمانی كشور با عنایت به اقداماتی كه برای مردم انجام داده، در مقایسه با بخش های دیگر پیشرفته تر و در بسیاری موارد در رفع نیازهای مردم موفق تر بوده است. البته این به معنای آن نیست كه ما شاخص های ایده آل داریم، بلكه ما باید هر روز برای ایده آل شدن تلاش نماییم.

استفاده از دیپلماسی سلامت برای مقابله با اقدامات ترامپ ضد ایران

وی اضافه كرد: از دیپلماسی سلامت برای مقابله با روش های كنونی ترامپ ضد ملت ایران هم استفاده می نماییم. چون كه آنها تصمیم بر محدود كردن مبادلات مالی ما دارند. این مورد در زمینه دارو هم صدق می كند و ما باید تمام توجه خویش را بر این مورد داشته باشیم. یكی از كارهای خیلی خوب وزارت بهداشت كه معاونت درمان به تازگی انجام داده، این است كه هزینه های بیمارستانی را كنترل نماییم. اقداماتی كه در جلسه شنبه جشنواره مدیریت موفق بیمارستانی عرضه شد، حاكی از این است كه ما خیلی از اقداماتی را داریم كه می توانیم با هزینه كمتر و مناسب تر برای مردم انجام دهیم. برای مثال یكی از این كارها ارسال كارنامه به پزشكان و تجویز كنندگان است كه اگر آنها آزمایشی را سه برابر از حد متوسط آزمایش انجام داده باشند یا دارویی كه در اغلب جاها ارزان تجویز می گردد را گرانتر تجویز كنند، به آنها تذكر داده می شود و این مورد سبب تغییر رفتار آنها می گردد.

حریرچی افزود: از دیگر كارهای انجام شده اتواستاپ در انجام آزمایش ها غیر ضروری می باشد. برای مثال اغلب افراد بالغ به خاطر سبك زندگی دچار كمبود ویتامین D هستند، سفارش كمیته كشوری به همه مردم این است كه هر دو هفته یكبار از كپسول ویتامین D استفاده كنند. این كار اتواستاپ در آزمایش های غیرضروری است یا در نمونه دیگر خیلی از مردم لازم به چكاب كامل ندارند؛ چون كه چكاب به آزمایشات مختلف نیاز دارد كه همین آزمایش ها هزینه های زیادی را به وجود می آورد یا مثلا MRI در كمردرد حاد هیچ عملكردی ندارد. خیلی از بیماری ها و علامت ها در فرد با معاینات بالینی حاصل می گردد. اقدامات مناسبی كه به تازگی انجام شده این است كه كارهایی كه هیچ نفعی برای مردم ندارد و صرفا از روی ناآگاهی انجام می شود، صورت نگیرد.

استقرار 250 گایدلاین درمانی در بیمارستان ها

حریرچی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینكه حدود 250 گاید لاین در بیمارستان ها مستقر هستند، اظهار داشت: آمار این گایدلاین ها در سایت وزارت بهداشت هم موجود است. همینطور خیلی از بیمارستان ها و حتی برخی از استان ها در سطح یك، راهنماهای بالینی خاص خویش را تجویز كرده و استفاده می كنند؛ برای مثال این گایدلاین ها در تجویز و مصرف داروهای گران بسیار كاربرد دارند. همینطور در یكی از بیمارستان های اردبیل با گایدلاین های تولید شده، 50 درصد از MRI و سی تی اسكن های غیرضروری كاهش یافته است. این حركت دو جنبه دارد؛ یك حركت خودجوش است و دیگری حركتی است كه با سیستم تشویقی انجام می گردد.

وی افزود: آزمایشات غیرضروری در تمام دنیا مبحث نادری نیست كه بخشی از آن ناشی از عدم آگاهی است. انجام آزمایشات پاراكلینیك 30 تا 40 درصد موارد می توانند غیرضروری باشند و عمده اقدامات ما این است كه این موارد را كاهش دهیم. از طرفی این آزمایشات زمان بر است و از سویی دیگر باعث شناسایی و تشخیص بیماری ها و علامت هایی در فرد می گردد كه هیچ تاثیری در زندگی فرد نخواهد داشت و همینطور كلی هزینه و عوارض به دنبال خواهد داشت.

حریرچی در انتها صحبت هایش با اشاره به تصادفات و با اشاره به اینكه آمار تصادفات در ایران كاهش یافته، اظهار داشت: یكی از موضوعاتی كه در خرداد ماه هم به آن اشاره كردم، كاهش آمار تصادفات جاده ای در ایران است كه به زیر 16 هزار مورد در سال رسیده است. این مورد باوجود اینكه تعداد خودروها و مسافرت ها و جاده ها افزایش یافته، اتفاق افتاده است. اما به تازگی به میزان كمی تعداد این تصادفات افزایش یافته است. آمار تصادفات ترافیكی در یك تا 10 شهریور به اینگونه بوده است كه 54 درصد ماموریت اورژانس مربوط به حوادث ترافیكی بوده است كه این مورد نسبت به سال قبل، 35 درصد افزایش یافته است. در این 10 روز 4127 نفر مصدوم داشتیم كه 68 درصد آنها به بیمارستان منتقل شدند كه رشد قابل توجهی را نسبت به قبل شاهد بودیم. در این مدت 200 نفر بر اثر این تصادفات فوت كردند. 94 ماموریت برای اورژانس هوایی رخ داده است. زمانی كه این تصادفات رخ می دهد ما باید اقدامات لازم را جهت رسیدگی انجام دهیم. همینطور درباره غرق شدگی های امسال باید بگویم فقط سه نفر از یك شهرستان غرق شدند. در این 10 روز آمار 30 نفر غرق شدگی داشتیم كه نسبت به قبل 20 درصد افزایش یافته است.




1397/06/12
21:23:36
5.0 / 5
1848
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif