کادایف

افزایش دستمزد پزشكان در ۹۸ آری یا خیر؟

افزایش دستمزد پزشكان در ۹۸ آری یا خیر؟

كادایف افزایش دستمزد پزشكان در ۹۸؛ آری یا خیر؟



به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، سبد تعرفه های پزشكی در ابتدای سال ۱۳۹۷ در هر دو بخش دولتی و خصوصی به صورت میانگین پنج درصد افزایش یافت؛ به صورتی كه جز فنی تعرفه ۲.۵ درصد و هتلینگ هشت درصد بالا رفت و جز ء حرفه ای تعرفه هم كه شامل حقوق و دستمزد پزشكان است، رشدی صفر درصدی نصیبش شد، اما با گذشت شش ماه از سال ۱۳۹۷ و با افزایش قیمت ارز و سایر هزینه ها، مسئولان سازمان نظام پزشكی كشور، پیشنهاد"افزایش تعرفه های پزشكی در نیمه دوم ۹۷" را عرضه داده و اعلام نمودند كه با عنایت به ایجاد تورم دو رقمی در حوزه های مختلف، تمام مؤسسات درمانی برای تأمین هزینه هایشان گرفتار مشكل شده اند؛ به خصوص در حوزه مخارج پرسنلی؛ چراكه هزینه های جاری شان افزایش یافته و از سویی مطالباتی هم دارند كه معوق مانده است.

در عین حال بیمارستان های خصوصی هم با بالا رفتن هزینه ها گرفتار مشكل شده بودند. چونكه برخلاف گذشته كه با چك های سه ماهه و شش ماهه اقلام مصرفی مورد نیازشان را می خریدند، حالا برای تأمین دارو، تجهیزات پزشكی و اقلام مصرفی مورد نیازشان باید نقدا پول می دادند، پولی كه در جیب شان نبود؛ چراكه هزینه هایشان بروز نشده بود. بر همین مبنا برای جبران این هزینه ها نظام پزشكی پیشنهاد رشد تعرفه ها در شش ماهه دوم ۱۳۹۷ را به شورای عالی بیمه عرضه داد، پیشنهادی كه قرار بود از جانب سازمان برنامه و بودجه بررسی شده و به هیأت دولت عرضه شود و مصوبه دولت را دریافت كند؛ مبحثی كه اقدامی عملی درباره آن صورت نگرفت.

در عین حال با عنایت به اینكه در آستانه ورود به سال ۱۳۹۸ هستیم، این روزها بحث تعیین و تكلیف تعرفه های پزشكی سال آینده هم داغ شده است و بعضی از مسئولان سازمان نظام پزشكی و وزارت بهداشت از پیشنهاد رشد ۱۵ درصدی تعرفه های پزشكی به دولت خبر می دهند. حال باید دید كه این پیشنهاد تا چه میزان عملی می شود و آیا امسال دستمزد پزشكان افزایش می یابد یا خیر؟

دكتر محمد جهانگیری در گفتگو با ایسنا، درباره مباحث مربوط به تعرفه های پزشكی سال ۱۳۹۸، اظهار داشت: سازمان نظام پزشكی همواره خودش را مكلف و مقید می داند كه قانون را اجرا كرده و به گونه ای رعایت حال مردم را داشته باشد.
درباره دستمزد پزشكان مانند سایر اقشار تصمیم گیری شود
وی با اشاره به اینكه سازمان نظام پزشكی طبق قانون و پیش از اینكه بودجه از دولت به مجلس رود، پیشنهاداتش را در حوزه تعرفه ها در شورای عالی بیمه عرضه می كند تا در آنجا مصوب شود و بعد به دولت رود، اضافه كرد: پیشنهاد سازمان نظام پزشكی در شورای عالی بیمه این بود كه در حقوق و دستمزد جامعه پزشكی هم مانند سایر اقشار عمل شود؛ به صورتی كه اگر مقرر است حقوق و دستمزد سایر اقشار جامعه افزایش یابد، این افزایش را برای جامعه پزشكی هم لحاظ كنند. حال اگر برای همه پنج درصد افزایش حقوق و دستمزد می بینند، برای پزشكان هم همین میزان را ببینند و اگر ۱۵ درصد افزایش دستمزد می دهند، برای جامعه پزشكی هم ۱۵ درصد افزایش را اعمال كنند.
جز فنی تعرفه های پزشكی معادل تورم محاسبه شود
جهانگیری افزود: حال اگر در كنار این افزایش، مكانیزم تعدیلی ایجاد كردند، آنرا هم برای جامعه پزشكی در نظر بگیرند، اما نباید حقوق جامعه پزشكی را در جز حرفه ای تعرفه یعنی حقوق و دستمزد از سایر اقشار جدا نماییم. در جز فنی تعرفه هم كه شامل هزینه های جامعه پزشكی است، خواهش مان این بود كه هزینه های ما را معادل نرخ تورم محاسبه كرده و رشد دهند.

وی با اشاره به اینكه افزایش جز فنی تعرفه ها بر مبنای نرخ تورم، مسأله ای منطقی است، اظهار نمود: زمانی آب معدنی را برای بیمارستان ها یك ریال می خریدم و یك ریال هم می فروختم، اما حالا آنرا دو ریال می خریم، حال آیا می توانیم همان یك ریال بفروشیم؟. این منطقی نیست. از طرفی بیمارستان ها باید در زمینه حقوق و دستمزد پرسنل بیمارستان ها از ابتدا طبق قانون عمل كرده و این بخش هم جز هزینه های بیمارستان های خصوصی به حساب می آید. ازاین رو جز فنی تعرفه را باید بر مبنای نرخ تورم رشد دهیم كه امیدواریم پیگیری شود و در عین حال به مردم هم اجحاف نشود.

جهانگیری در ادامه صحبت هایش با اشاره به اینكه سازمان نظام پزشكی آماده است تا در بحث بهره وری، كنترل هزینه ها و… به وزارت بهداشت كمك نماید تا به مردم فشار وارد نشود، افزود: بر همین مبنا جلسات مكرری با وزارت بهداشت داشته ایم و از پزشكان هم خواسته ایم كه هزینه هایشان را كنترل كرده و كاهش دهند. به هر حال هم اكنون بحث اقتصادی كشور، مبحث مهمی است و باید آنرا رعایت نماییم.
آنقدر پول نداریم كه جنس ارزان بخریم!
وی با تاكید بر ضرورت كیفی سازی خدمات سلامت در كشور، اظهار داشت: باید به این فكر باشیم كه امروز آنقدر پول نداریم كه جنس ارزان بخریم، بلكه باید به سمت كیفی سازی رفته و تلاش نماییم كه كیفیت عرضه خدمات مان افت نكند. اگر به هر دلیلی كیفیت عرضه خدمات سلامت كاهش پیدا كند، در نهایت مردم متضرر می شوند. بعنوان مثال اگر برای بیمارستان تعرفه هتلینگ صرف نكند، سرویس درستی به بیمار عرضه نداده و در نتیجه بیمار هم از نوع دریافت خدمت راضی نخواهد بود. از طرفی اگر قرار باشد پزشكی با ویزیت دو بیمار، درآمد منطقی یك بیمار را كسب كند، امكان دارد در تشخیصش اشتباه كند یا اگر آزمایشگاه نتواند به موقع و درست كارش را انجام دهد، امكان دارد بیمار گرفتار عوارض شود. ازاین رو بحث این است كه ما قائل به بهره وری و بهینه سازی هستیم، اما باید حداقل هایی را مدنظر قرار دهیم.
لزوم سرمایه گذاری در حوزه سلامت
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی كشور افزود: از طرفی مهم ترین موضوعی كه باید به آن دقت كنیم، سرمایه گذاری در حوزه سلامت است. هم اكنون خرید یك دستگاه در بخش خصوصی سه برابر شده است. حال اگر این دستگاه مستهلك شود و نتوان آنرا بروز كرد، یعنی تجهیزات خوبی نداریم كه از راه آن خدمت مناسب عرضه دهیم. ازاین رو نباید ناوگان عرضه خدمت در حوزه سلامت فرسوده شود و باید خدمات مان بروز شده و از فناوری روز دنیا غافل نشویم. باید بدانیم كه عارضه عدم توجه به این مسائل در طولانی مدت مشخص می شود.
كنگره هایی كه حداقل ۵۵ میلیون آب می خورند
جهانگیری با اشاره به اینكه باید سرمایه گذاری در حوزه سلامت را در یك پكیج ببینیم، اظهار نمود: جامعه پزشكی همواره تلاش كرده كه خودش را بروز نگه دارد. بعنوان مثال امروز جهت شركت در كنگره ای علمی در یك كشور اروپایی، پنج روز وقت نیاز است و حداقل هزینه آن هم ۵۰۰۰ دلار می شود كه با دلار ۱۱ هزار تومانی ۵۵ میلیون تومان هزینه شركت پزشك در كنگره ای علمی خواهد شد. باید توجه كرد كه چنین سفری سیاحتی نیست و حتی اغلب پزشكان از این كنگره ها بیرون هم نمی توانند بروند. باید پرسید كه هزینه های این موارد در كجا دیده می شود؟. به هر حال این مباحث هم می تواند بعنوان هزینه دیده شوند چونكه جنبه آموزشی دارند.
اشتغال ۱۰۰ هزار نفر پرسنل در بخش خصوصی سلامت
وی با اشاره به اینكه هزینه خرید یك مجله بین المللی بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار است، افزود: در عین حال اگر پزشكان خویش را بروز نكنند، به مردم ظلم كرده اند. یك بخش دیگر از هزینه های بیمارستان های بخش خصوصی، هزینه های پرسنلی است. هم اكنون در یك بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی، به جز پزشكان حدود ۱۰۰۰ نفر مشغول به كار هستند، اما از آنجایی كه تعرفه هتلینگ پایین است، ۲۰ الی ۳۰ درصد از حق الزحمه پزشك به پرسنل تعلق می گیرد، آیا این موارد نباید دیده شوند؟. در عین حال باید توجه كرد كه به جز جامعه پزشكی، بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در بخش خصوصی حوزه سلامت كار می كنند. ازاین رو اگر در این حوزه سرمایه گذاری نكنیم، همه این موارد را دولت باید ایجاد كند. باید پرسید كه اگر دولت بخواهد ۱۰۰ هزار شغل تخصصی ایجاد كند، چقدر هزینه بر است؟. از طرفی این ۱۰۰ هزار نفر بیشتر از یك شیفت كار می كنند و بالغ بر ۱۵۰ هزار شغل محسوب می شوند.

جهانگیری با اشاره به اینكه همه حرف ما این است كه در تعرفه های پزشكی بهینه سازی صورت گیرد، اظهار داشت: در نهایت هم خواسته ما این است كه به قانون عمل شود. طبق قانون بیمه همگانی كه از سال ۱۳۷۳ تصویب شده است، قیمت واقعی خدمات سلامت باید مشخص شود. ازاین رو باید به قانون عمل و اعلام گردد كه قیمت واقعی خدمات سلامت چقدر است. هم اكنون هزینه واقعی یك تخت روز در بخش خصوصی ۱.۵ میلیارد تومان است؛ در حالیكه بالاترین تعرفه ما در بخش خصوص ۴۲۷ هزار تومان است. ازاین رو حتی سود تعرفه واقعی یك تخت روز هم نمی گردد. به هر حال پزشكان وارد صحنه شده و كار می كنند، چون عشق مان این حرفه است. البته انكار نمی نماییم كه برخی قسمت ها اتفاقات بدی هم می افتند و بد اخلاقی هایی رخ می دهد، اما باید خوبی ها را هم ببینیم و بدی ها را هم با مشاركت یكدیگر حل نماییم.




1397/11/29
15:13:08
5.0 / 5
1614
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif