کادایف

دستیابی محققان كشور به فناوری تولید تركیبات دارویی با روش سبز

دستیابی محققان كشور به فناوری تولید تركیبات دارویی با روش سبز

به گزارش كادایف محققان دانشگاه های آزاد اسلامی واحد نیشابور و مشهد به سنتز یك نانوكاتالیست بر پایه مواد گیاهی دست پیدا كردند كه می تواند با دریافت نور خورشید و اكسیژن، واكنش تولید تركیبات دارویی را تسهیل كند.


به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، دكتر سید محسن صادق زاده، پژوهشگر مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، با اشاره به اینكه روش های گوناگونی برای اكسید كردن تركیبات سولفیدی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، به مزایای استفاده از اكسیژن اشاره نمود و اضافه كرد: اكسیژن یك گاز پاك، ارزان، در دسترس و زیست سازگار است كه تنها محصول جانبی حاصل از واكنش آن با سولفیدها آب است. در این راستا در طرح حاضر ما با سنتز یك نانو كاتالیست حساس به نور از یك منبع طبیعی سعی كردیم تا سبزترین حالت ممكن را برای واكنش سولفیدها با اكسیژن و تبدیل آن به سولفون ها فراهم نماییم.
وی افزود: یكی از خصوصیات منحصربه فرد این طرح كاهش حداكثری هزینه فرایند است؛ چراكه برای سنتز نانو كاتالیست از یك منبع طبیعی استفاده شده است و در ادامه هم جهت استفاده از این نانو كاتالیست در فرایند اصلی دو منبع در دسترس و بسیار ارزان قیمت یعنی نور مرئی و اكسیژن بعنوان عوامل پیش برنده واكنش سولفید به سولفون مورد استفاده قرار گرفتند.
صادق زاده نانو كاتالیست ها را مانند پلی بین مزایای استفاده از كاتالیست های همگن و ناهمگن دانست و تصریح كرد: كاتالیست های همگن باآنكه قدرت كاتالیستی بالایی دارند، اما امكان جداسازی آنها از محیط واكنش بعد از اتمام واكنش وجود ندارد، از جانب دیگر، كاتالیست های ناهمگن از قدرت كاتالیستی بالایی برخوردار نیستند؛ اما امكان جداسازی آنها از محیط واكنش وجود دارد. در این میان نانو كاتالیست ها ضمن برخورداری از قدرت كاتالیستی بسیار بالا به علت نسبت بالای سطح به حجمشان، قابلیت جداسازی از محیط واكنش را هم فراهم می كنند و می توانند آنها را مانند پلی بین كاتالیست های همگن و ناهمگن در نظر گرفت.
این محقق با اشاره به اینكه در این طرح از صمغ گیاه "انغوزه" (یك نوع گیاه بومی استان خراسان جنوبی است) در حضور "نیترات سرب" و "كلرید كروم" به منظور سنتز نانو ذرات كرومات سرب استفاده شد، اظهار نمود: بعد از اتمام فرایند سنتز، آزمون های مشخصه یابی و میكروسكوپی انجام شده و بعد از تأیید ریزساختار نانوذرات سنتز شده، كارایی آنها در تسریع واكنش تبدیل سولفید به سولفون در حضور اكسیژن و نور مرئی خورشید مورد ارزیابی قرار گرفت.
به گفته وی ابعاد نانوذرات سنتز شده در حدود ۳۰ نانومتر و حضور آنها باعث پیشرفت واكنش تبدیل سولفید به سولفون به میزان ۹۹ درصد شده است.
صادق زاده خاطرنشان كرد: نانو كاتالیست تولید شده می تواند با دریافت نور خورشید و اكسیژن، واكنش تولید تركیبات دارویی را تسهیل و تسریع كند.
این تحقیقات از جانب دكتر سید محسن صادق زاده پژوهشگر مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، دكتر راحله ژیانی عضو هیأت علمی و فرزانه شمسا دانشجوی مقطع دكتری این دانشگاه و با همكاری دكتر علی اسحاقی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اجرایی شده و نتایج آن در مجله RSC Advances با ضریب تأثیر ۲.۹۳۶ انتشار یافته است.



1397/12/06
14:30:06
5.0 / 5
2080
تگهای خبر: دارو , فناوری , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif