کادایف
دكترای علوم تغذیه مطرح كرد؛

راهكارهای كنترل فشارخون بالا، غذاهای حاوی سدیم نخورید

راهكارهای كنترل فشارخون بالا، غذاهای حاوی سدیم نخورید

كادایف: استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در ارتباط با راهكارهای كنترل فشار خون بالا، توضیحاتی ارائه داد.


به گزارش كادایف به نقل از مهر، مریم امینی، اظهار داشت: بطور كلی سبزیجات به سبب اینكه منابع بسیار خوبی از پتاسیم هستند در كاهش فشار خون نقش مؤثری دارند، برای مثال سیب زمینی، قارچ و گوجه فرنگی نقش بسیار بااهمیتی در كنترل و كاهش فشار خون دارند. وی افزود: لازم است بدانید كه فشار خون بالا بدون علامت است و شاید تا زمانی كه منجر به بروز عوارض نشود تشخیص داده نمی گردد بدین سبب برای پی بردن به فشار خون بالا باید بطور مستمرفشار خون را اندازه گیری نمود. بگفته امینی، با پیشگیری و كنترل این بیماری می توان از بروز عوارض، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از آن به میزان قابل ملاحظه ای كاست. وی با اشاره به اینكه كاهش وزن و حفظ وزن طبیعی از اركان اساسی هر برنامه طراحی شده برای مقابله با فشار خون است، اشاره كرد: تحقیقات نشان داده است كه افراد مبتلا به فشار خون بالا باید مصرف سدیم را كاهش داده و در عین حال مصرف پتاسیم و كلسیم را بالا ببرند. امینی اشاره كرد: مواد غذایی سرشار از پتاسیم نظیر حبوبات، سبزیجات، كلم بروكلی، سبزی خوردن، جعفری، گوجه فرنگی، قارچ، سیب زمینی، غذاهای گیاهی، موز، هلو، انگور، آلو، انجیر، گریپ فروت، انواع مركبات حاوی ویتامین C، دانه كنجد و برنج در كاهش فشار خون بالا موثرند. وی ادامه داد: هرچند خیلی از داروها برای كنترل فشارخون تجویز می شود، اما تغییر در شیوه زندگی منجر به كاهش فشارخون بالا می شود و در خیلی از موارد با رعایت رژیم غذایی مناسب با نظر پزشك معالج به مصرف قرص بسیار كاسته می شود. امینی، ورزش، ترك سیگار، برطرف نمودن استرس و داشتن آرامش خاطر را چاره مؤثر برای كنترل فشار خون دانست و به افرادی كه مبتلا به فشار خون بالا هستند سفارش كرد؛ در كنار مصرف دارو باید به رژیم غذایی سالم اهمیت دهند. استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، تصریح كرد: بحثی كه در فشار خون مطرح است، بحث مصرف نمك و سدیم بالا است، در خیلی از افراد مصرف نمك زمینه افزایش فشار خون را فراهم می آورد، بدین سبب افرادی كه مبتلا به افزایش فشار خون هستند نباید بیشتر از ۵ تا ۶ گرم نمك در روز مصرف كنند. وی ادامه داد: این مقدار تقریباً برابر با یك قاشق چای خوری است، اما بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید حتی از این مقدار هم كمتر نمك مصرف كنند كه این مقدار را پزشك معالج برای این بیماران مشخص خواهدنمود. امینی سفارش كرد: هیچ گاه به غذای خود در سفره، نمك اضافه نكنید، هر نوشیدنی و یا غذای آماده ای كه از فروشگاه می خرید حتما به برچسب نشانگر اطلاعات تغذیه ای كه میزان نمك موجود در آنكه اكثراً به نام سدیم (Sodium) مشخص می شود، توجه كنید چونكه نمك دارای مقدار زیادی سدیم است و از این منظر مهم و خطرناك می باشد. استادیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی استفاده از چاشنی، ادویه ها، سس های خانگی بدون نمك و سبزیجات معطر را جایگزین مناسبی برای طعم دار كردن غذاها ذكر كرد و گفت: افرادی كه از فشار خون بالا رنج می برند باید از خوردن غذاهایی مانند سوسیس، كالباس، كنسرو گوشت، ماهی دودی یا كنسرو شده، سس ها و كنسروها كه سرشار از سدیم هستند، پرهیز كنند. وی اشاره كرد: بسیاری از عادات غلط غذایی در واقع در یكسال اول تولد شكل می گیرد و ترك این عادات غلط در بزرگسالی غیرممكن و یا در بهترین حالت كار بسیار مشكلی است، بدین سبب به خانواده ها سفارش می شود ذائقه سازی سالم را از همان ماههای اولی كه كودك با غذای سفره آشنا می شوند، آغاز كنند.


منبع:

1398/03/31
21:14:22
5.0 / 5
1527
تگهای خبر: بیماری , پزشك , دارو , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif