کادایف
گزارش كادایف به نقل از مهر؛

راه اندازی پنجمین بانك شیر مادر در ایران، اهمیت غذایی شیر مادر

راه اندازی پنجمین بانك شیر مادر در ایران، اهمیت غذایی شیر مادر

به گزارش كادایف پنجمین بانك شیر مادر، با هدف ترویج تغذیه كودكان با شیر مادر، در كشور افتتاح شد.


به گزارش كادایف به نقل از مهر، نخستین بانك شیر مادر، در تبریز افتتاح شد و حالا پنجمین بانك در شیراز مورد بهره برداری قرار گرفت. آنچه مسلم است اینكه در سال های اخیر، گرایش برخی مادران به استفاده از شیر خشك برای تغذیه نوزاد و كودك خود رو به افزایش بوده و همین مسئله سبب شده وزارت بهداشت در جهت ترویج فرهنگ تغذیه كودكان با شیر مادر، برنامه هایی را در دستور كار قرار دهد. علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب كه تغذیه كودك با شیر مادر، از مبتلا شدن به خیلی از بیماری ها پیشگیری می كند، اظهار داشت: شیر مادر، یكی از كامل ترین غذاهای شناخته شده برای نوزاد است. وی در مورد استفاده از شیرخشك، اضافه كرد: سیاست وزارت بهداشت، توزیع شیرخشك نیست، بلكه تجویز شیرخشك است. یعنی شیرخشك همانند دارو، برای نوزادانی كه گرفتار بیماری های خاص بوده یا مادرانی كه در شیر دادن به كودك گرفتار مشكل هستند، تجویز شود. آمارهای وزارت بهداشت نشان داده است كه تغذیه با شیر مادر نسبت به سال های گذشته رشد ۱۴ درصدی داشته است و انتظار می رود این رشد با شیب بیشتری افزایش پیدا كند. البته طرح این آمار زمانی می تواند قابل دفاع باشد كه وضعیت استفاده از شیر خشك برای نوزادان و كودكان كشورمان، چگونه بوده است كه حالا با رشد ۱۴ درصدی تغذیه با شیر مادر در كشور رو به رو هستیم. علی اكبر سیاری فوق تخصص كودكان در ارتباط با اهمیت مصرف شیر مادر، اظهار داشت: شیر مادر حاوی آنتی بادی های فراوان بوده و استریل است. به صورت كلی در ۶ ماهه اول بعد از زایمان شیر مادر به تنهایی برای نوزاد كفایت می كند. وی ادامه داد: بهترین معیار مناسب بودن شیر مادر برای كودك وزن گیری آن است و كودك در ۴ ماهه اول باید روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم وزن اضافه كند. همینطور میزان ادرار كودك باید ۶ بار حداقل در روز باشد. سیاری با اشاره به اینكه رژیم غذایی در دوران شیردهی به هیچ عنوان سفارش نمی گردد، اظهار داشت: مصرف شیر مادر سبب جلوگیری از بیماری های مختلفی در كودك می شود و آنرا در مقابل خیلی از بیماری ها واكسینه می كند. فرید ایمان زاده رئیس انجمن علمی تغذیه با شیر مادر ایران، اظهار داشت: تحقیقات نشان می دهد كه شیر مادر بهترین تغذیه برای كودكان است، به صورتی كه با خورد شیر مادر، ضریب هوشی كودك ۹ درجه نسبت به بقیه كودكان كه شیر مادر نخورده اند، بیشتر است. او همینطور به وابستگی های عاطفی كودكانی كه شیر مادر خورده اند، اشاره نمود و اضافه كرد: احساس عاطفی این كودكان نسبت به والدین به خصوص مادر، بیشتر از كودكانی است كه شیر مادر نخورده اند. ضمن اینكه، هیچ شیر خشكی در دنیا وجود ندارد كه آنتی بادی داشته باشد. ایمان زاده اظهار داشت: كودكانی كه شیر مادر می خورند، كمتر گرفتار بیماری می شوند و اگر مبتلا شوند، شدت بیماری در این افراد كمتر است. حالا با راه اندازی پنجمین بانك شیر مادر در كشور، توجه به اهمیت تغذیه كودكان با شیر مادر، بیشتر از پیش نمایان می شود. بر همین اساس، در بانك شیر مادر، برای آن دسته از مادرانی كه امكان شیر دهی به نوزاد خویش را ندارند، استفاده از شیر مادر استرلیزه شده در این بانك، فراهم است. وظیفه بانك شیر مادر، این است كه مادرانی كه حاضرند داوطلبانه شیر خویش را اهدا كنند، بعد از انجام عملیات پاستوریزه و ایمن سازی، نسبت به نگهدای شیرها برای سایر مادرانی كه امكان خوراندن شیر خود به نوزادشان را ندارند، اقدام نمایند. محمدباقر حسینی استاد دانشگاه علوم پزشكی تبریز و فوق تخصص نوزادان، با اشاره به راه اندازی نخستین بانك شیر مادر در بیمارستان الزهرا(س) تبریز، اظهار داشت: مادرانی كه داوطلبانه حاضر به اهدای شیر خود هستند، در ابتدا مورد معاینه و آزمایش قرار می گیرند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود. سپس این مادران، شیرهای مازاد خویش را در یخچال نگهداری می كنند و ما با رعایت مواد بهداشتی، نسبت به انتقال این شیرها به بانك شیر مادر در بیمارستان اقدام می نماییم. آن طور كه گفته شده است، هم اكنون پنج بانك شیر مادر در پنج دانشگاه علوم پزشكی كشور راه اندازی شده و پنج بانك دیگر در حال راه اندازی است. البته راه اندازی ۱۶ بانك شیر مادر هم در دستور كار وزارت بهداشت قرار دارد كه به تدریج راه اندازی خواهد شد.

1398/05/19
18:35:49
5.0 / 5
70
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif