کادایف
۱، وزیر بهداشت خبر داد

قرائت بیانیه تهران در اجلاس وزرای بهداشت منطقه، اعلام دستاوردهای ایران به جهان

قرائت بیانیه تهران در اجلاس وزرای بهداشت منطقه، اعلام دستاوردهای ایران به جهان

به گزارش كادایف وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در ایران، اظهار داشت: شعار امسال این اجلاس ˮسلامت برای همه توسط همهˮ است و این شعار مورد تایید همگان قرار گرفته است.


به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در نشست خبری شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی و در بخش نخست صحبت هایش با اشاره به این كه در این اجلاس كشور ایران میزبان خواهد بود، اظهار داشت: این نشست به ما مهلت طولانی نداد و ما در كوتاه ترین زمان ممكن این مورد را مدیریت كردیم. در طول سال هایی كه اجلاس وزرای بهداشت برگزار می شد، امسال یكی از مهم ترین سال ها است؛ چون كه ما در اوج روزهایی قرار داریم كه می خواهند ایران را بعنوان یك كشور متخاصم در اذهان عمومی معرفی كنند. این نشست به ما فرصت تبادل اطلاعات با بزرگان نظام سلامت و افراد بلند مرتبه در سازمان بهداشت جهانی و یونسیف را به ما خواهد داد.
وی اضافه كرد: بعنوان نخستین بار در این اجلاس یك شعار طراحی شده است؛ شعار "سلامت برای همه و توسط همه" كه یك شعار مورد تایید است. همینطور نخستین بار است كه ما بعنوان میزبان مقرر است اطلاعیه ای تحت عنوان بیانیه تهران منتشر نماییم كه تا زمانی كه مدارك سازمان بهداشت جهانی وجود دارد، نام این اجلاس بعنوان بیانیه تهران شنیده خواهد شد.
نمكی افزود: ما در این جلسه از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران صحبت خواهیم كرد. عنوان كردن این دستاوردها بعنوان محلی برای رسیدن به صلح بین المللی خواهد بود و من امیدوار خواهم بود با كمك اصحاب رسانه بتوانیم این دستاوردها را به گوش مردم جهان برسانیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص مهم ترین موضوعات عنوان شده در این اجلاس اظهار داشت: امروزه تمام جهان بر این مورد واقف شده است كه اصلاح الگوی رفتاری و سبك زندگی مهم ترین عامل برای كاهش بیماری ها بخصوص بیماری های غیر واگیر است. یكی از مواردی كه در این اجلاس به آن می پردازیم اصلاح سبك زندگی است و در ادامه در ارتباط با نتایج بسیج ملی كنترل فشار خون گزارشاتی را در صحن اصلی این اجلاس در اختیار وزرای كشورهای منطقه خواهیم گذاشت.
وزیر بهداشت اظهار داشت: همینطور موضوعات دیگری در جهت سلامت عنوان خواهد شد. كنترل بیماری های واگیر و غیر واگیر منطقه ای، سبك زندگی و مهارت زندگی، بیماری های قابل پیشگیری در نوزادان، كودكان و نوجوانان، توجه به نظام پرستاری بخصوص خدمات پرستاری در منزل و كاهش زمان نگهداری بیمار در بیمارستان بخصوص برای سكته های مغزی، تقویت پاسخ سلامت عمومی به مصرف مواد، نقش مهم این نشست برای ایجاد صلح منطقه ای و همینطور در عرصه بین الملل.
دستاوردهای دارویی ایرانوی در ادامه با اشاره به دستاوردهای دارویی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: در هیچ اجلاسی در سازمان بهداشت جهانی و سایر جلسات امكان ندارد كه در مورد مباحث دارویی صحبت نكنیم. نشست وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در تهران به ما فرصت می دهد تا افتخارات دارویی كشور را به گوش جهانیان برسانیم. كشوری مانند ما در منطقه وجود ندارد كه ۹۷ درصد داروهای مورد نیازش را خودش تامین كند. ما می توانیم این مورد را بعنوان یك تجربه موفق به گوش جهانیان برسانیم.
مظلومیت مردم ایران برای تامین غذا و دارو را به گوش جهان می رسانیمنمكی همینطور با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریكا در حوزه غذا ودارو اظهار داشت: این نشست فرصتی خواهد بود تا مظلومیت مردم كشور را برای تامین غذا و دارو به گوش جهان برسانیم و جهانیان بدانند باوجود ادعای آمریكا كه می گوید محدودیتی برای تامین غذا و دارو برای كشور ایجاد نكرده، ما چه راه های غیر معمولی را برای فراهم كردن غذا و دارو طی می نماییم. همینطور در این راستا مدارك و مستندات حرف هایمان را در نشست عرضه خواهیم كرد.
وی افزود: باید از چند منظر به این نشست نگاه كرد؛ این نشست ویترینی برای نشان دادن فعالیت های جمهوری اسلامی طی چند دهه اخیر است. باید بتوانیم دیگران را قانع نماییم كه ملت ایران مظلوم واقع شده است و از راه وزرای بهداشت حاضر در این اجلاس حرف خویش را به گوش جهانیان رسانده و از این دیپلماسی سلامت استفاده نماییم.
وزیر بهداشت اضافه كرد: هم گرایی می تواند با تبادل تجارب بین كشوها اثرگذار باشد و توصیفاتی از خدمات ما در حوزه phc را به گوش جهان برسانیم.
تعهدات ایران به سازمان جهانی بهداشت برای ریشه كن كردن بیماری های واگیرنمكی در ادامه در مورد تعهدات كشور به سازمان بهداشت جهانی در مورد ریشه كن كردن بیماری های واگیردار، اظهار داشت: در ریشه كن كردن بیماری های واگیر از اهداف مان جلوتر هستیم. تنها شاخصی كه در دستاوردهای mdg چندان مطلوب نبوده است، بیماری HIV بوده كه آن هم متوجه حوزه شناسایی بیماری نیست بلكه، شناسایی و ثبت موارد به شكل ۱۰۰ درصدی اتفاق افتاده، اما در بین درمان افراد شناسایی شده، تنها تا ۹۰ درصدشان برای درمان موفق بوده ایم. در حذف تراخم و كزاز بندناف و... اما بسیار جلوتر از تعهدات مان قرار داریم.
نمكی در ادامه اظهار نمود: ما در وزارت بهداشت در مورد مالیات بر دخانیات و مسائل در رابطه با آن تنها می توانیم مطالبه گر باشیم؛ چونكه تصویب و اجرای قوانین مربوط به بخش های دیگر است، اما تا اینجا ما نقش خویش را به خوبی ایفا كرده ایم.
وی در ادامه درباره همكاریهای صورت گرفته با كشور همسایه آذربایجان اظهار داشت: تابحال مراودات خوبی بخصوص در حوزه دارویی با این كشور داشته ایم، اما رابطه فعلی باید بهبود یابد. به دانشگاه های علوم پزشكی منطقه مرزی مربوطه ابلاغ كرده ایم تا خدمات پذیرش بیمار را از كشور همسایه به نحو شایسته انجام دهند و اینگونه پیشرفتی در توریسم سلامت هم خواهیم داشت.
نمكی در مورد امنیت غذایی به نقش مهم رصد مواد غذایی از مزرعه تا سفره اشاره نمود و اضافه كرد: در این زمینه علاوه بر اقداماتی كه ما در وزارت بهداشت انجام می دهیم، احتیاج به همكاری بیشتر با سازمان دامپزشكی وجود دارد. از نظر بنده تامین غذای سالم حتی از دارو هم مهم تر است و در این راستا، یكی از مباحث اصلی نشست وزیران بهداشت منطقه، مبحث غذا و تاثیر آن بر سلامت خواهد بود.
وی در ادامه به نقش اینگونه اجلاس ها برای مطرح كردن دستاوردهای كشور اشاره نمود و اظهار داشت: شناساندن پوشش همگانی سلامت كه مقدمه و زیرساخت بهداشت اولیه است، از اهداف ما بوده و علیرغم گستردگی كشور، ما یكی از كشورهایی هستیم كه به این پوشش ۱۰۰ درصدی رسیده ایم.



1398/07/20
15:28:59
5.0 / 5
1398
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif