کادایف
اقدامات پیشگیرانه در مقابله با كووید ۱۹؛

ویتامین ها و مواد معدنی تقویت كننده سیستم ایمنی را بشناسید

ویتامین ها و مواد معدنی تقویت كننده سیستم ایمنی را بشناسید

به گزارش كادایف رژیم غذایی سالم می تواند از راه افزایش ایمنی بدن، ریسك مبتلا شدن به خیلی از بیماری ها را كم كند. این نظریه در مورد ویروس كووید ۱۹ هم صدق می كند.



به گزارش كادایف به نقل از مهر، برخی مواد غذایی می توانند همانند معجزه ای برای سلامت باشند. با این وجود محققان هنوز موفق به یافتن یك ماده خوراكی برای پیشگیری یا درمان بیماری كووید ۱۹ نشده اند.
اما محققان معتقدند رژیم غذایی سالم می تواند ریسك ابتلاء به برخی بیماری ها را كاهش داده و حتی از شدت عفونت هم بكاهد.
بدن ما وابسته به سلول های سفید خون، عضو مهم سلول های ایمنی، برای تولید آنتی بادی های است كه با ویروس های نظیر كووید ۱۹ مقابله می كند. میوه ها و سبزیجات مملو از آنتی اكسیدان ها و سایر ریزمغذی و درشت مغذی های ضروری، برای تقویت عملكرد سلول های سفید خون ایده آل هستند.
در ادامه به برخی ویتامین ها و موادمعدنی ضروری كه باعث تقویت ایمنی بدن شده و ریسك ابتلاء به عفونت كروناویروس را می كاهد معرقفی شده است.
ویتامین A
این ماده مغذی به فرآیند تولید آنتی بادی های كمك می نماید كه به بدن در خنثی سازی هجوم عوامل بیماری زا مساعدت می نماید. ازاین رو برای داشتن یك سیستم ایمنی قوی ضروری می باشد. همینطور باعث بهبود سلامت تنفسی هم می شود.
این ویتامین عمدتاً در ماهی های چرب نظیر سالمون و تون، زرده تخم مرغ، مغزیجات آجیلی، دانه ها، پنیر، حبوبات و غلات كامل یافت می شود. همینطور در سبزیجات پهن برگ و سبزیجات دارای رنگ نارنجی و زرد هم وجود دارد. البته در این نوع سبزیجات بتاكاروتن وجود دارد كه بدن آنرا تبدیل به ویتامین A می كند.
ویتامین های B
ویتامین های B۶، B۹ و B۱۲ باعث تحریك تولید سلول های قاتل بیشتری در بدن می شود. این سلول های قاتل باعث نابودی سلول های آلوده شده و از بیماری پیشگیری می كنند. سیستم ایمنی را تقویت كرده و به بدن در دفاع از خود در مقابل خطرات ویروسی و باكتریایی كمك می نماید.
ماهی، غلات و حبوبات، سبزیجات پهن برگ، میوه، مغزیجات آجیلی، ماهی، مرغ و گوشت حاوی ویتامین B۶ هستند. سبزیجات پهن برگ سبز، حبوبات، مغزیجات آجیلی و دانه ها هم حاوی ویتامین B۹ معروف به فولات هستند. تخم مرغ، گوشت و لبنیات هم به وفور حاوی ویتامین B۱۲ هستند.
ویتامین C
این ماده مغذی به مقابله با تأثیرات مضر رادیكال های آزاد كمك می نماید. از سلول ها در مقابل فشار اكسایشی محافظت می كند. باعث بهبود توانایی بدن در مقابله با پاتوژن ها می شود. این ماده مغذی همینطور باعث تحریك تولید برخی سلول های خاص در بدن معروف به نتروفیل ها، لمفوسیت ها و فاگوسیت ها می شود كه به سیستم ایمنی در مقابله با مهاجم ها كمك می نماید.
مركبات نظیر پرتقال، لیموشیرین و لیموترش از منابع خوب این ویتامین هستند. این ویتامین همینطور در انواع توت ها، كیوی، بروكلی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه هم یافت می شود.
ویتامین D
این ماده مغذی برای عملكرد درست برخی سلول های ایمنی لازم و ضروری می باشد. این ویتامین همینطور از عفونت های حاد تنفسی هم پیشگیری می كند.
قرارگیری در معرض نورخورشید بهترین شیوه دریافت این ویتامین است. اما تخم مرغ و ماهی ها منبع خوب این ویتامین هستند.
ویتامین E
این ویتامین باعث كاهش فشار اكسایشی می شود و می تواند بافت های صدمه دیده را ترمیم كرده و التهاب را كم كند.
اكثر مغزیجات آجیلی، سبزیجات پهن برگ و روغن های گیاهی غنی از این ویتامین هستند.

1399/01/29
20:32:40
5.0 / 5
2018
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بیماری , توانایی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif