کادایف

تاثیر حساسیت های فصلی بر كرونا

تاثیر حساسیت های فصلی بر كرونا

كادایف: رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران با اعلان اینكه حدود 20 درصد از افراد در جوامع صنعتی می توانند از بستر و واكنش های آلرژیك رنج ببرند، اظهار داشت: در شرایط كنونی ممكنست رینیت آلرژیك بتواند به صورتی زمینه ساز، مستعدكننده و اثرگذار بر روی كووید19 باشد.


به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، دكتر محمد وجگانی در مورد شباهت بین علایم كرونا و حساسیت فصلی، اظهار داشت: عمده ترین شباهت این است كه هر دو، دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می كنند؛ یعنی ما علایم و نشانه ها را در بینی، حلق و حنجره داریم. البته تفاوت های بسیاری هم بین این دو وجود دارد كه در درجه اول مبتلایان به آلرژی می توانند با عنایت به موارد اختلاف خیالشان راحت باشد و دغدغه و استرس كرونا را نداشته باشند.
وی ادامه داد: هر بخشی از بدن امكان دارد درگیر واكنش های آلرژیك و حساسیتی باشد اما آنچه كه در دستگاه تنفسی فوقانی اتفاق می افتد كه با اصطلاح قدیمی تب یونجه ای و یا با اصطلاح رینیت آلرژیك آنرا می شناسیم، دستگاه فوقانی تنفس را مبتلا می كند و با بیماری كرونا از نظر حوزه تأثیر یكی هستند، اما از آنجائیكه رینیت آلرژیك یك واكنش آلرژی متفاوت می باشد چندان نمی تواند بر روی كووید۱۹ موثر باشد ضمن اینكه بنده در این حوزه مقاله یا اطلاعات خاصی ندیده ام.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار نمود: یكی از مهمترین نكاتی كه در حساسیت های فصلی باید به آن توجه كرد این است كه افراد مبتلا خانوادگی و مسبوق به سابقه هستند یعنی فردی كه سال جاری گرفتار رینیت آلرژیك می شود سال ها قبل هم مبتلا بوده است. ازاین رو وقوع یك رینیت آلرژیك و واكنش آلرژیك در بینی از پولیپ گرفته تا آبریزش، چون از نظر خانوادگی بعنوان افراد ایتوپیك آنها را می شناسیم و یا بعنوان افرادی كه سابقه فامیلی داشتند دغدغه را مرتفع می كند.
او افزود: اما امكان دارد یك همزمانی اتفاق بیفتد و الان با انتشار كرونا شرایط با گذشته متفاوت می باشد. نمی خواهیم بگوییم رینیت آلرژیك هیچ تاثیری روی كرونا ندارد چه بسا این واكنش التهابی بتواند به شكلی زمینه ساز، مستعدكننده و اثرگذار بر روی كووید هم باشد.
وجگانی درباره اقدامات پیشگیرانه، خاطرنشان كرد: در واكنش های آلرژیك مهمترین مكانیزم و راهبرد اجتناب است. افرادی كه به گل وگیاه یا گرد و غبار حساسیت دارند در درجه اول باید از ماسك استفاده كنند یا از حضور در محیط هایی كه این موارد آلرژی زا در آنجا پراكنده است اجتناب كنند.
وی در مورد تأثیر نگه داری حیوانات خانگی و ایجاد حساسیت خاطرنشان كرد: در نگهداری حیوانات خانگی دو حالت وجود دارد، یكی زمانی است كه افراد در روستا گاو، گوسفند، مرغ، خروس و... دارند، یك زمانی هم هست كه در خانه های آپارتمانی شهری می خواهند گربه یا سگ نگه دارند. كاملا این دو شرایط از هم متفاوت هستند. اگر مقرر است در محیط های آپارتمانی شهری، حیوانات نگهداری شوند یكی از نكاتی كه باید به آن توجه گردد بحث آلرژی به پشم و موی این حیوانات است و مورد مهم تر هم بحث مبتلا شدن به بیماری های حیوانات است. برخی بیماری های مشترك داریم كه همچون خطرناك ترین آنها بیماری هایی است كه بین انسان و سگ اتفاق می افتد یعنی از سگ منتقل می شود مثل بیماری های انگلی خطرناكی كه انسان می تواند به آن مبتلا شود.
وی كه در یك گفت وگوی رادیویی صحبت می كرد، اضافه كرد: ازاین رو در درجه اول بهداشت حیوان خیلی مهم می باشد و در درجه دوم شرایط نگهداری آن هم اهمیت دارد. صرف نظر از مسائل شرعی اگر بخواهیم در محیط زندگی خود بدون هیچ گونه برنامه ریزی علمی حیوانات را نگهداری نماییم بطور قطع خودمان را به مخاطره انداخته ایم.


 

1399/02/04
14:26:58
5.0 / 5
1587
تگهای خبر: بهداشت , كرونا , زندگی , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif