کادایف

علایم نشان دهنده تغذیه صحیح در ماه رمضان

علایم نشان دهنده تغذیه صحیح در ماه رمضان

به گزارش كادایف یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن تشریح بایدها و نبایدهای تغذیه ای در روزهای روزه داری، علایم نشان دهنده تغذیه صحیح در ماه رمضان را توضیح داد.


برلیانت بزرگمهر در گفتگو با ایسنا، درباره شرایط روزه داری در بحران کرونا از منظر متخصصان تغذیه، با اشاره به اینکه گرفتن روزه به شرایط سلامت فرد بستگی دارد، اظهار داشت: اگر شخصی مبتلا به اختلال و بیماری بود لازم است برای گرفتن روزه با پزشک معالج خود مشورت کند.
وی با تاکید بر مصرف سحری کافی و متعادل، اظهار نمود: در وعده های سحری و افطار باید از تمام گروه های غذایی اصلی به میزان متعادل استفاده گردد. باید از مصرف غذاهای شور، سرخ کرده و چرب پرهیز کرد. از طرفی گنجاندن مصرف میزان کافی سالاد، سبزی و میوه های تازه در برنامه غذایی سفارش می شود.
بزرگمهر ادمه داد: تغذیه غلط در ماه رمضان می تواند اشکالات زیادی برای فرد روزه دار به دنبال داشته باشد که مهم ترین آنها عوارضی چون تشنگی شدید، افت قند خون به همراه احساس ضعف، خستگی و بی حالی، اختلالات عصبی و یبوست است. برای جلوگیری از تشنگی، لازم است میزان کافی آب در وعده افطار تا سحری استفاده گردد. همینطور در استفاده از پروتئین های حیوانی زیاده روی نشود، برخی روزه داران در وعده های افطار و سحری از مقدار زیادی غذاهای گوشتی استفاده می نمایند که این امر علاوه بر افزایش اسید اورریک خون و بروز نقرس سبب بالا رفتن چربی های نامطلوب خون و دفع مقدار زیادی آب از بدن و بروز تشنگی می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: مصرف چای مکرر هم دفع آب را از راه کلیه ها افزایش داده و بدن را در معرض کم آبی قرار می دهد که علاوه بر اختلالات ناشی از کم آبی سبب تشنگی شدید می شود. میوه ها و سبزی های تازه علاوه بر آنکه حاوی ویتامین ها و برخی املاح به میزان قابل توجه هستند به دلیل دارا بودن آب زیاد می توانند به تأمین آب مورد نیاز بدن کمک کنند.
وی در مورد افت قندخون خاطرنشان کرد: چون به هنگام روزه داری بخصوص در ایام بلند سال، مدت نسبتا طولانی مواد غذایی به بدن نمی رسد و با عنایت به این که بدن انسان قادر نیست قند را به مدت طولانی ذخیره کند، پس لازم است از ترفندهایی استفاده نماییم که گلوکوز خون را تا حد امکان در محدوده نرمال حفظ نماییم. به این منظور لازم است از مواد نشاسته ای به میزان لازم و در حد متعادل استفاده نماییم. همینطور در مصرف تنقلات شیرین مانند زولبیا، بامیه، شیرینی و... افراط نکنیم. تنقلات شیرین نباید جانشین مواد نشاسته ای شوند، چونکه حاوی مواد مغذی مورد نیاز انسان نیستند و تنها مقدار زیادی انرژی به بدن رسانده و این در شرایطی است که قند آنها به سرعت جذب خون شده و سبب افزایش قندخون می شوند، در این حالت انسولین ترشح شده و باعث افت قند خون می شود.
بزرگمهر افزود: در حالیکه مواد نشاسته ای حاوی برخی مواد مغذی مفید و ضروری هستند و به تأمین نیاز تغذیه ای افراد کمک می کنند. همینطور مواد نشاسته ای قند خویش را به تدریج وارد خون می کنند و بدین سان از افت قند خون پیشگیری می کنند.
وی در مورد احتمال بروز یبوست در فرد روزه دار، اظهار نمود: این اختلال از عوارض شایع تغذیه غلط در روزهای روزه داری است و برای جلوگیری از آن لازم است آب به میزان کافی از وعده افطار تا سحری نوشیده شود. همینطور مصرف میوه ها و سبزی های تازه در وعده های سحری و افطار و در میان این دو زمان مهم می باشد، چونکه این دو گروه غذایی به دلیل دارا بودن فیبر بالا از بروز یبوست پیشگیری کرده و به کاهش چربی های نامطلوب خون، چاقی و حفظ تعادل فشارخون کمک می کنند.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی همینطور تاکیدکرد: ورزش مداوم روزانه می تواند به جلوگیری از بروز یبوست کمک نماید.
وی اضافه کرد: به صورت کلی چند عامل می تواند نشان دهد که آیا در ماه رمضان تغذیه صحیح، کافی و متعادل داشته ایم یا خیر. تثبیت وزن افراد در حد متعادل، وضعیت سلامت و مقاومت بدن در مقابل بیماری ها، پر انرژی بودن و تحرک و شادابی هنگام فعالیتهای روزمره همگی از این موارد است.



1399/02/05
12:29:47
5.0 / 5
1863
تگهای خبر: بیماری , پروتئین , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif