کادایف

استفاده بی رویه از مواد الكلی و گندزا، خطری جدی برای فاضلاب شهری

استفاده بی رویه از مواد الكلی و گندزا، خطری جدی برای فاضلاب شهری

به گزارش كادایف دكتری تخصصی علوم محیط زیست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تاكید بر این كه نباید در استفاده از مواد الكلی و گندزدایی برای ضدعفونی كردن محیط  زیاده روی شود، اظهار داشت: اختلالات ناشی از شوك مواد گندزدا در فاصلاب های شهری یكی از مهمترین نتایج استفاده بی رویه از این مواد است.



به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، دکتر محمد رضا مسعودی نژاد، با اشاره به اینکه استفاده بی رویه از مواد ضدعفونی کننده و شوینده برای جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا می تواند صدمه جدی به محیط زیست وارد کند، اظهارکرد: افزایش استفاده از ترکیبات مواد گندزدا در سطوح یا اماکن عمومی باعث ورود این مواد به شبکه های فاصلاب می شود و می تواند ساختار طبیعی فاضلاب ها و آب های زیرزمینی را مبتلا به اختلال کند.

وی با اشاره به اینکه ترکیبات مواد گندزدا می تواند مشکلاتی را در زمینه تصفیه آب های فاضلاب برای مصارف کشاورزی و یا سایر موارد به وجود آورد، تصریح کرد: مواد ضدعفونی کننده زندگی میکروب های مفیدی که در طبیعت وجود دارند را هم دستخوش تغییراتی خواهد نمود.

مسعودی نژاد با توضیح فرایند تصفیه فاضلاب بعنوان فرآیندی که از مکانیسم های طبیعی موجود در فاضلاب برای تصفیه استفاده می نماید، اظهار داشت: زمانی که مواد گندزدا بیش از حد به فاضلاب وارد می شود تغییرات PH و یا ترکیبات خورنده بوجود می آورد که این اثرات در گونه های میکروبی که تا پیش از این وظیفه تصفیه فاضلاب را برعهده داشته اند می تواند اثرگذار باشد و روند طبیعی را مبتلا به اختلال کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: اختلالات ناشی از شوک مواد گندزدا یکی از مهمترین نتایج استفاده بی رویه از این مواد است.

وی با تاکید براین که مردم نباید در استفاده از مواد الکلی و گندزدایی برای ضدعفونی کردن زیاده روی کنند، تصریح کرد: حالا اولویت مسؤلان، مبحث مقابله با ویروس کروناست و طبیعی است که اولویت اقدامات هم با این مسئله باشد ازاین رو آنچه اهمیت دارد ضدعفونی کردن سطوحی است که امکان دارد این ویروس روی آن قرار بگیرد.

وی افزود: در عملیات گندزدایی، مقدار موادی که استفاده می شود اهمیت دارد ازاین رو طبق دستورالعمل باید حدود مجاز و غلظت مواد ضدعفونی کننده آن مشخص باشد و به شکل صحیح مورد استفاده قرار بگیرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بطور قطع افرادی که حالا این عملیات را انجام می دهند این مسئله را هم مد نظر قرار داده اند ولی نباید فراموش کنند که استفاده بیش از اندازه این مواد می تواند صدمه های دیگری هم ایجاد کند.

وی با تاکید بر اینکه مواد ضدعفونی کننده هم آلودگی هایی ایجاد می کند، اظهار داشت: مواد ضدعفونی کننده یا شوینده مواد شیمیایی هستند که آب و خاک را آلوده می کنند و استفاده بی رویه از این مواد بر زندگی موجودات زنده تأثیرات منفی دارد.

مسعودی نژاد در بخش دیگری درباره تعطیلی برخی واحدهای صنعتی و تاثیرآن بر محیط زیست به دنبال شیوع اپیدمی کرونا هم توضیح داد: نخستین تأثیر تعطیلی واحدهای صنعتی وکارخانجات بر کاهش آلاینده های هواست. یکی دیگر از دستاوردهای کاهش ترددها تأثیر مستقیم بر کنترل استفاده از انواع سوخت ها و آلاینده های محیطی در دوران کرونایی است.





منبع:

1399/03/17
23:02:55
5.0 / 5
1535
تگهای خبر: پزشك , تخصص , زندگی , كرونا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif