کادایف
روز جهانی آشپز و قناد،

بحران كرونا و اهمیت آشپزی در خانه

بحران كرونا و اهمیت آشپزی در خانه

به گزارش كادایف خراسان رضوی صرف غذا بیرون از منزل و در رستوران برای خیلی از افراد لذت بخش است چونكه می توانند طعم غذای بهترین آشپزها در محله، منطقه، كشور و سراسر جهان را تجربه كنند. روز جهانی آشپز فرصتی برای آموزش آشپزی و ارتباط با سرآشپزهای محلی است. همینطور فرصتی مناسب برای آموزش آشپزی به كودكان خواهد بود.


تاریخچه روز جهانی آشپز
در سال ۱۹۲۰ فدراسیون آشپزی سوئیس ایده اتحادیه آشپز بین المللی را بیان کرد و در سال ۱۹۲۸ WorldChefs در سوربن پاریس تاسیس شد. روز جهانی آشپز در سال ۲۰۰۴ توسط سرآشپز، دکتر بیل گالاگر که در آن زمان مدیر WorldChefs و شبکه ای با بیشتر از ۱۰۰ انجمن آشپزی بود، انتخاب و با تمرکز بر آموزش، رقابت، شبکه سازی آشپزی و پایداری به مقامات آشپزی شروع شد. کنگره های آشپزی هرچند سال یک مرتبه برگزار می گردند و در بیشتر از ۹۰ سال WorldChefs از یک انجمن به یک سازمان جهانی برای کمک به آموزش مردم در مورد اهمیت غذای سالم تبدیل گشته است.
این روز باهدف آموزش به کودکان در سرتاسر جهان در مورد اهمیت تغذیه سالم، ارتقاء حرفه آشپزها و کمک به تغییر جوامع محلی آنان انتخاب شده است. هرساله WorldChefs و شرکای آن موضوعات مختلفی را بعنوان تعهد خود در این مورد می کنند.
در سال ۲۰۱۷، مبحث WorldChefs ایده یک ابرقهرمان یا به صورت دقیق "غذا برای قهرمانان سالم" بود و مبحث قبل از آن "هنر قرار دادن غذا در یک بشقاب" بود. در این روز سرآشپزها امیدوارند دانش و مهارت های آشپزی را به نسل بعدی سرآشپزها منتقل کنند.
چگونگی برگزاری مراسم روز آشپز
هرساله WorldChef’s مجموعه برنامه ای عرضه می دهد که تلفیقی از دستورالعمل ها و نکات آشپزی آشپزهای سراسر جهان است. افراد می توانند این دستورالعمل ها را بارگیری کرده و با مدیر منطقه خود تماس بگیرید تا میزبان یک رویداد غذایی در منطقه محلی خود باشند. همینطور می توانید از هشتگ #ChefDay بین المللی استفاده کنند و داستانی درباره یک آشپز که در زندگی خود می شناسند رابرای دوستان خود در شبکه های اجتماعی تعریف کنند.
حتی می توانید بچه ها و بزرگسالان را در منطقه محلی خود جمع کنید و یک مسابقه آشپزی برگزار کنید تا ببینید چه کسی می تواند بهترین وعده های غذایی را بپزد. یا فقط به رستوران موردعلاقه خود بروید و یک یادداشت تشکر و یا یک نکته برای ایجاد بعضی از وعده های غذایی موردعلاقه خود بدهید.
آشپزخانه کودک هم ایده جالبی برای کودکان است تا از والدین خود یا یک سرآشپز عالی در این روز تقلید کنند. با این برنامه کودکان تصور می کنند قادر هستند هر چیزی که دوست دارند را بپزند. این مورد برای کودکان باارزش است. همینطور یک روش خوب برای شماست که آنان را با دنیای آشپزی بدون خطر آتش سوزی و همراه با ایمنی آشنا کنید.
مبحث کمپین روز جهانی آشپزها ۲۰۲۰ "غذای سالم برای آینده" است. این روز همینطور برای آشپزها فرصتی است که دانش خویش را در زمینه مهارت های آشپزی به نسل بعدی و کسانی که عاشق آشپزی هستند، انتقال دهند.
سازمان WorldChefss مبحث سال جاری را چنین توصیف کرد: "برای اطمینان از یک سیاره سالم برای نسل های آینده، بسیار مهم می باشد که به کودکان خود در مورد تأثیر تولید و مصرف مواد غذایی بر محیط زیست آموزش دهیم. بنابراین Nestlé Professional مبحث ما را برای روز جهانی سرآشپزها سال جاری پینهاد کرده است که حول پایداری و محیط زیست باشد. "


معرفی بهترین آشپزهای جهان
گوردون رامسی
گوردون رامسی در سال ۱۹۶۶ در جان استون، اسکاتلند متولد شد و در انگلیس بزرگ شد؛ وی آشپز، صاحب رستوران و نویسنده است. در سال ۱۹۹۳، رامسی رئیس Aubergine در لندن شد و طی سه سال Aubergine دو ستاره میشلن را از آن خود کرد. رامسی در سن ۳۵ سالگی نخستین رستوران خویش را با نام خود افتتاح نمود. او به سرعت سه ستاره میشلن، معتبرترین جایزه را دریافت کرد. رستوران Gordon Ramsay بزرگترین رستوران لندن است. وی خیلی از رستوران های موفق در سرتاسر جهان از انگلستان تا فرانسه، سنگاپور، هنگ کنگ و ایالات متحده را افتتاح کرده است.
توماس کلر
این سرآشپز در سال ۱۹۹۵ در کالیفرنیا متولد شد و به علت انقلاب در روش آشپزی فرانسوی معروف است. صاحب رستوران همینطور نویسنده و مربی است. این آشپز مشهور جهان به علت مشاوره در فیلم هایی مانند راتاتوی معروف است. او تنها آشپزی است که با دو رستوران خود در آمریکا توانست سه ستاره میشلن را به دست آورد. وی هم اکنون در Masterclass، یک برنامه آموزش آنلاین مشغول تدریس است، همینطور یکی از پنج سرآشپز برتر جهان به حساب می آید.
مارکو پیر وایت
این سرآشپز انگلیسی متولد ۱۹۶۱ بعنوان جوان ترین و نخستین آشپز بریتانیایی است که سه ستاره میشلن را در سن ۳۲ سالگی دریافت کرده است. باآنکه وایت ۱۷ سال کوشش کرد تا به آرزوی خود برسد، اما درنهایت، باوجود موفقیت، شناخت و شهرت بازتاب کافی در زندگی شخصی او نداشت. وی در سال ۱۹۹۹ بازنشسته شد و ستاره های میشلن را بازگردان، همینطور مانند سایر سرآشپزها در صنعت تلویزیون و فیلم حرفه ای فعالیت کرد. در سپتامبر ۲۰۰۷، مسوول سرآشپزی در مجموعه تلویزیونی Hell’s Kitchen ITV شد. در تبلیغات برند Unilever Knorr در انگلستان ظاهر شد و در خیلی از مشاغل همان صنعت مشارکت کرد.
النا ارزاک
این واقعیت که سرآشپز افسانه ای آشپزی باسک، دختر خوان ماری آرزاک است، درواقع می تواند علاقه او به غذا را توضیح دهد. النا ارزاک که از ۱۱ سالگی در آشپزخانه خودش فعالیت و برای اثبات خود به پدر در خیلی از رستوران ها تجربه به دست آورد. وقتی وی توانایی خویش را به پدرش ثابت کرد، در رستوران خانوادگی آغاز به کارکرد، همینطور در سال ۲۰۱۱ در نمایشگاه لندن، انگلیس شرکت کرد و در همان سال نامزد دریافت جایزه رستوران Veuve Clicquot بهترین سرآشپز زن جهان شد و سال بعد این جایزه را در سال ۲۰۱۲ برنده شد.
آشپزی در دوران کروناویروس
پیش از کروناویروس احساس اضطراب و استرس از مشکلات اصلی مطرح شده بود و الان که بیشتر از نیمی از سال ۲۰۲۰ را پشت سر گذاشتیم همچنان ترس از مبتلا شدن به بیماری کووید-۱۹ با استرس زندگی روزمره همراه شده است و حیرت انگیز نیست که مبحث اضطراب همچنان برجسته باشد. فعالیتهای معمول مانند کار، خرید، غذا خوردن در بیرون و مراقبت از کودکان همگی احساس ترس و عدم اطمینان را بالا بردند.
بیشتر خانوارها شاهد تغییر قابل ملاحظه ای درروند خرید، آشپزی و غذا خوردن هستند. برای تقویت ایمنی و سلامت در بیماری همه گیری کووید-۱۹، مصرف کنندگان به صورت فزاینده ای به دنبال محصولات غذایی و نوشیدنی کاربردی هستند که به اعتقاد آنان امکان دارد به دفاع از بدن کمک کنند.
نتایج گزارش های مختلف نشان می دهد، حدودا یک سوم مصرف کنندگان مکمل های بیشتر (۳۱ درصد)، غذاهای کاربردی یا نوشیدنی های کاربردی (۲۹ درصد) بیشتری نسبت به گذشته مصرف می کنند. این تلاش ها برای پرداختن به سلامت روحی و جسمی منعکس کننده مفاهیم جامع سلامت و تمایل مصرف کننده برای توانمندسازی و تاب آوری در مقابل مشکلات است.
بیماری همه گیر کووید-۱۹ نحوه برخورد ما با غذا را کاملا تغییر داده است. با عنایت به این که افراد بیشتر در قرنطینه بسر می برند و خیلی از افرادی که قبلا به خوردن وعده های غذایی سریع هنگام رفتن به محل کار عادت کرده بودند و یا غذا را در تریا محل کار خود صرف می کردند، حالا با آشپزخانه خود باردیگر آشنا شدند.
خانواده ای که حالا وقت بیشتری را برای صرف غذا در کنار هم می گذرانند و یا تلاش آشپز تازه برای یادگیری تهیه غذاهای پیچیده تر، زمان آزمایش در آشپزخانه است که خالی از خطر نیست. بیماری های منتقله از غذا، بخصوص در مورد تهیه غذاهای مبتنی بر گوشت یک نگرانی جدی است.


بیماری های ناشی از مواد غذایی چیست؟
بیماری های منتقل شده از غذا خطر مشترکی است که از آشپزی ناشی می شود. مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها (CDC) بر مبنای نتایج گزارش ها اعلام نمود که این بیماری ها سبب می شوند حدود ۴۸ میلیون نفر بیمار شوند، ۱۲۸هزار نفر در بیمارستان بستری شوند و سالانه ۳۰۰۰ مرگ در ایالات متحده رخ دهد.
حدود ۲۵۰ بیماری منتقل شده از راه غذا وجود دارد. بعضی از آنها به علت مواد شیمیایی و سمی است که سبب آلودگی مواد غذایی می شوند، اما خیلی از آنها نتیجه ویروس ها، انگل ها و باکتری های موجود در مواد غذایی هستند. خیلی از بیماری های ناشی از غذای آلوده می توانند منجر به اسهال، درد شکم، استفراغ، درد عضلانی، خستگی، تب و علایم دیگر شوند.
از مواد غذایی خود در مقابل آلودگی ها محافظت کنید
مردیت کارورز متخصص اطلاعات فنی در دفتر امور عمومی و آموزش مصرف کننده در خدمات ایمنی و بازرسی مواد غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) اظهار داشت که برخی سفارش ها کلیدی است و عقل سلیم حکم می کند از خود در مقابل این موارد آلاینده ها محافظت نماییم. اول ازهمه و مهمترین مورد تمیز نگه داشتن غذایی است که می خواهید آماده کنید و در مرحله اول خودتان باید تمیز باشید. پیش از لمس مواد غذایی، دستان خود با آب و صابون بشویید. مطمئن شوید ظروفی که می خواهید استفاده کنید و همینطور سطوحی که می خواهید وعده غذایی خویش را روی آن درست کنید هم عاری از آلودگی باشند. محصولات گوشت و مرغ به صورت طبیعی آلودگی دارند و مهم می باشد که از وسایل آشپزی که برای این موارد استفاده می شود برای دیگر مواد غذایی استفاده نکنید.
دکتر تامیکا سیمز، مدیر ارتباطات فناوری مواد غذایی در شورای بین المللی اطلاعات غذایی گفتک مقامات بهداشتی به صورت قطعی تایید نموده اند که "هیچ مدرکی در خصوص آلودگی مواد غذایی یا بسته بندی مواد غذایی به کووید-۱۹وجود ندارد"، اما بازهم بر شست وشوی دستان با آب و صابون تاکید می شود.
وی ادامه داد: تمیز نگه داشتن آشپزخانه کلید اصلی برای ایمنی مواد غذایی و مقابله با سرایت کووید-۱۹ است. اطمینان حاصل کنید که تمام سطوح آشپزخانه شما ضدعفونی شده باشند.
دانا هونس، متخصص تغذیه ارشد در مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس هم اظهار داشت: یکی از بزرگترین نگرانی های ایمنی مواد غذایی هم اکنون آلودگی میوه ها و سبزی ها است.
وی تصریح کرد: قرار دادن آنها در محلول آب و سرکه امکان دارد کمک کننده باشد.
هونس تصریح کرد: باید از آلرژی های غذایی که پیش از همه گیری در خانواده شما وجود دارد آگاه باشید. بهترین سفارش وی این است که لیستی از غذاهایی که می دانید حاوی مواد حساسیت زا هستند تهیه کنید، پیش از پخت وپز آنرا مرور کرده تا مطمئن شوید که هیچ یک از مواد خطرناک نیستند.
سیمز اهمیت سفارش های ذکرشده قبلی را برای تهیه، تمیز کردن، ذخیره و انجماد مواد غذایی بخصوص برای مواد گوشتی تکرار کرد؛ غذاهای دریایی، مرغ، گوشت و تخم مرغ خام می توانند میکروب هایی مانند اشرشیا کولی (E.coli نوعی باسیل گرم منفی از خانواده انتروباکتریاسه است که به طور شایع در روده جانوران خونگرم وجود دارد. بیشتر سویه های اشریشیا کلی، بی آزار هستند اما بعضی از سروتیپ ها باعث مسمویت غذایی و اسهال می شوند) پخش کنند. بدانید که امنیت غذایی مهم ترین نگرانی شماست.

www.healthline.com

www.petitegourmets.com

ca.finance.yahoo.com

/www.internationalchefsday.worldchefs.org

anydayguide.com



1399/07/29
20:24:28
5.0 / 5
1365
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif