کادایف
به بهانه روز جهانی كاردرمانی؛

نقش موثر كاردرمانگر در بازتوانی و بازگشت بیماران كرونایی به زندگی عادی

نقش موثر كاردرمانگر در بازتوانی و بازگشت بیماران كرونایی به زندگی عادی

كادایف: نقش كاردرمانگران در بازتوانی  بیماران مبتلا به كرونا، ایجاد عملكرد مطلوب فردی و اجتماعی  و بازگشت آنها به زندگی عادی و مستقل بسیار مهم و موثر است.



به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، دکتر رایگانی - رئیس کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان شهدای تجریش - ضمن گرامیداشت روز جهانی کاردرمانی اظهار داشت: طب توانبخشی یکی از مباحث مهم در پزشکی و سلامت است و یکی از حلقه های مهم زنجیره سلامت بعد از پیشگیری و درمان شمرده می شود.

وی اضافه کرد: متخصصان این حیطه تلاش می کنند با ارائه خدمات توانبخشی بیمارانی که بعد از یک دوره سخت بیماری گرفتار کاهش توانایی جسمی یا روحی شدند را به زندگی و فعالیت روزمره بازگردانند.

به گفته وی، تیم توانبخشی متشکل از گروه های مختلف شامل پزشک متخصص طب فیزیکی، توانبخشی و کارشناسان طب توانبخشی است. این کارشناسان به همراه پزشک متخصص وظیفه بررسی، تعیین نوع خدمات و پیگیری امور مربوط به توانبخشی بیماران را برعهده دارند و نقش بسیار مهمی در ارائه خدمات به بیماران ایفا می کنند.

رایگانی یکی از حیطه های بسیار مهم توانبخشی را کاردرمانی برشمرد و تصریح کرد که کاردرمانگران در دو جنبه جسمانی و روانی مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند.

هدف کاردرمانگر ایجاد عملکرد مطلوب فردی و اجتماعی بیمار است

رییس کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان شهدای تجریش با بیان این که در کاردرمانی عملکرد مستقل، حضور و ارائه نقش اجتماعی بیماران بسیار اهمیت دارد، اشاره کرد: نقشه کار اقدامات توانبخشی و برنامه ریزی کاردرمانگران با هدف ایجاد عملکرد مطلوب فردی و اجتماعی در بیماران صورت می گیرد.

به گفته وی در حیطه کاردرمانی تمامی تکنیک ها، روش ها، ورزش ها، آموزش ها و به کارگیری دستگاه های مختلف بمنظور بازگشت بیمار به زندگی فردی و اجتماعی است به نحوی که تا حد امکان بتواند فردی کارآمد و مستقل در زندگی باشد.

رایگانی با اشاره به این که خیلی از بیماران مبتلا به کرونا گرفتار اختلالات سیستم های مختلف قلبی عروقی، اسکلتی عضلانی، ریوی و در نهایت ناتوانی و از کارافتادگی می شوند، نقش کاردرمانگران را در توانبخشی این افراد بسیار موثر برشمرد.

کاهش توانمندی عملیاتی بیماران کرونایی بعد از ترخیص از بیمارستان

وی با اشاره به کاهش ظرفیت کاری و توانمندی عملیاتی بیماران کرونایی بستری در بخش های عادی یا ویژه بعد از بهبودی اشاره کرد: کلینیک های توانبخشی همچون درمانگاه کاردرمانی نقش مهم و موثری در توانبخشی بیماران و بازگشت آنان به شرایطی که بتوانند کارهای مطلوب پیش از مبتلاشدن به بیماری را داشته باشد، ایفا می کنند.

به گفته رایگانی این بیماران بعد از ترخیص از نظر حرفه ای مبتلا به اختلال و نقصان عملکرد می شوند که در این کلینک ها همکاران کادرمانی با ارائه ورزش های مختلف، افزایش توان قلبی و عروقی و تکنیک های مختلف به بیمار کمک می کنند تا با یادگیری مجدد توانمندی های قبلی خودرا به دست آورد و به کارها و کارهای روزمره بازگردد.

وی ابراز امیدواری کرد که فعالیت کلینیک های توانبخشی جامع بیماری کرونا با تاکید بر اقدامات بازگرداننده بیمار به شرایط پیش از بیماری بتواند گام موثری در تسریع بهبودی بیماران و بازگشت آنان به زندگی عادی باشد.

تلاش کاردرمانگران برای بازتوانی جسمی و روحی مبتلایان به کرونا

دکتر اشکان ایرانی - کاردرمانگر و عضو گروه کاردرمانی دانشکده توانبخشی - نیز با اشاره به درگیری اندام های مختلف بدن بیماران در اثر مبتلاشدن به بیماری کووید ۱۹ و ناتوانی های حاصل از این بیماری اشاره کرد: کاردرمانگران گروهی هستند که در حیطه های مختلف سلامت روانی و فیزیکی به بیماران خدمت رسانی می کنند و به توانبخشی جسمی و روانی آنان می پردازند.

به گفته وی کاردرمانگر در حوزه سلامت روان به بیمار کمک می نماید تا بر استرس و اضطراب ناشی از این بیماری فایق بیاید و سلامت روحی و روانی خودرا بازیابد. در بعد فیزیکی نیز می کوشد با انجام اقدامات توانبخشی حرکتی و عملکرد ریوی بیمار کرونایی که گرفتار درگیری ریوی شده را بهبود ببخشد تا بتواند به کارهای روزمره برگردد.

ایرانی، توانبخشی ریوی و بازتوانی حرکتی را همچون اقداماتی برشمرد که برای مبتلایان به کووید ۱۹ انجام می شود تا ضمن کاهش خستگی ناشی از این بیماری، فرد مبتلا سریعتر توانایی لازم برای انجام کارهای روزمره فردی و اجتماعی را به طور مستقل پیدا کند.

این عضو گروه کاردرمانی دانشکده توانبخشی در ادامه اظهار داشت: در بیماران کرونایی که گرفتار سکته های قلبی و مغزی شدند، بازتوانی قلبی، ریوی و مغزی و توانبخشی جسمی انجام می شود تا به سرعت از کارافتادگی اندام های آنان برطرف و فرد برای انجام کارهای روزمره زندگی خود مستقل شود و با توانبخشی جسمی عملکرد اندام خودرا بازیابد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی در خاتمه سخنان خود ضمن گرامیداشت روز جهانی کاردرمانی و آرزوی برطرف شدن بیماری کووید ۱۹؛ برای تمام جامعه خصوصاً جامعه توانبخشی کشورآرزوی سلامتی و توفیق کرد.





منبع:

1399/08/05
22:44:30
5.0 / 5
1335
تگهای خبر: آموزش , بیماری , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif