کادایف
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مطرح كرد؛

تغذیه روزه داری در روزهای كرونا

تغذیه روزه داری در روزهای كرونا

به گزارش کادایف مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در روزهای ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردارست.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، با اشاره به اصول تغذیه ای در ماه مبارک رمضان در وضعیت شیوع ویروس کرونا اظهار نمود: رعایت اصول صحیح تغذیه تأثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به ویژه بیماری کووید ۱۹ دارد، با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با بهره گیری از گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود. وی اشاره کرد: در ساعات روزه داری که امسال مدت آن حدود ۱۶-۱۵ ساعت است، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعده ها خصوصاً وعده سحری، سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهد. عبداللهی با اشاره به اینکه بطور کلی پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در روزهای ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردارست تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد، عنوان کرد: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و استفاده از گروه های غذایی اصلی (گروه نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغزها) و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد: مطالعات مختلفی نقش مؤثر روزه داری را در سلامتی به ویژه بر روی سطح گلوکز خون، چربی های خون و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماریهای مختلف نشان داده اند. در بیشتر بیماری هایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید می باشد. وی با تاکید بر اینکه روزه داری می تواند سبب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود، مطرح کرد: هم چنین فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند در ضمن روزه داری بیشتر شده و در مجموع، روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است. عبداللهی بیان کرد: بدین سبب با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A، D، E، C و همین طور منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیش گیری از ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ لازم هستند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری و خطر ابتلاء به این بیماری کاهش پیدا می کند. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت باتوجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن سفارش می شود در وعده های سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات استفاده گردد. اهتمام شود منابع غذایی ویتامین D مانند ماهی های چرب، لبنیات و زره تخم مرغ برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود. وی با اعلان اینکه برای تامین ویتامین E بعنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می توان از روغن های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های غذایی سحر، افطار یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا شام استفاده کرد، توضیح داد: مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها همچون سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر سفارش می شود. عبداللهی ضمن اشاره به اینکه مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام سفارش می شود، اشاره کرد: برای پیش گیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی و تامین ویتامین B12 سفارش می شود از منابع پروتئین های حیوانی همچون گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات حتما مصرف شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری را بسیار سفارش و عنوان کرد: آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می شود منابع حیوانی عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی "آهن هم" است و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل «آهن غیر هم» دارند. بااینکه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن می باشد اما آهن آن غیر هم است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد. مصرف غذاهای غنی از روی(Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) در این ایام نیز سفارش می شود. ایشان سپس با اشاره به سفارش های تغذیه ای در روزهای روزه داری، تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه روی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی سفارش می شود. عبداللهی با اعلان اینکه غذاها برمبنای محتوای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در ۶ گروه اصلی غذایی قرار دارند، اشاره کرد: انتخاب مواد غذایی جایگزین در هر گروه غذایی برای بر طرف کردن نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) ضروری می باشد. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مقادیر کافی گروه سبزی ها و میوه ها در روزهای روزه داری با تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین C و پیش ساز ویتامین A به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ کمک می کنند، اضافه کرد: در روزهای روزه داری امسال، به مصرف منابع کافی پروتئین شامل حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیش گیری از بیماری کووید ۱۹ لازم هستند، باید توجه گردد. انواع حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف می شوند، بعنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین کنند.


منبع:

1400/01/29
20:59:49
5.0 / 5
1032
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بهداشت , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif