کادایف
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی؛

لاغری سریع و ناگهانی مشكل ساز می شود

لاغری سریع و ناگهانی مشكل ساز می شود

به گزارش کادایف متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی، ضمن اشاره به خطرات کاهش شدید وزن، اظهار داشت: لاغری سریع و ناگهانی می تواند مشکلات جدی به دنبال داشته باشد.



به گزارش کادایف به نقل از مهر، آتوسا سعیدپور به خصوصیت های رژیم غذایی سالم اشاره نمود و اظهارداشت: استفاده از مقادیر مشخص پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین و مواد معدنی، توسط منابع غذایی سالم در برنامه غذایی که بدن برای تأمین انرژی به آن نیاز داردیکی از اصلی ترین تعاریف یک رژیم غذایی سالم می باشد.
وی با اشاره به اینکه دریافت انرژی کافی یکی از مهم ترین عامل های رژیم غذایی سالم می باشد تصریح کرد: هر فرد باید برپایه شرایط جسمی و سبک زندگی خود انرژی لازم را از راه مواد غذایی تأمین کند.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اصلی ترین نیازهای بدن به مواد غذایی و تأمین انرژی از منابع کربوهیدارت ها، چربی ها و پروتئین ها تأمین می شود.
سعیدپور تصریح کرد: در رژیم های غیراستاندارد درصدهایی که به گروه های اصلی مواد غذایی اختصاص داده می شود، درصدهای غیرمعقولی هستند به صورت مثال افراد برای مدت های طولانی درصد چربی را به کمترین میزان (حدود ۱۰ درصد) کم می کنند.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با اشاره به اینکه درشت مغذی ها پروتئین، کربوهیدرات و چربی مواد مغذی هستند که انرژی و سلامت بدن را تأمین می کنند اظهار داشت: اگرچنانچه رژیم های غذایی بر مبنای استانداردهای مورد نیاز تامین گردد و درصد مناسبی از انرژی توسط درشت مغذی ها تامین گردد، اساسا رژیم های لاغری عوارض کمتری بدنبال خواهند داشت.
وی ضمن اشاره به این که برخی رژیم های لاغری را میتوان برای کوتاه مدت استفاده کرد، سفارش کرد: این رژیم های غذایی با نظر متخصص دربازه های زمانی کوتاه مدت حدود یک ماه و نیم استفاده می شود و اگر درصورتیکه فرد سالم باشد هیچ مشکلی را بوجود نخواهد آورد.
سعیدپوربا بیان این که رژیم های غذایی و لاغری کتوژنیک با نظر متخصص می تواند راهکار مطمئن تری برای رسیدن به وزن طبیعی باشد توضیح داد: کتونها ترکیب های شیمیایی هستند که بدن در زمان نبود میزان کافی انسولین در خون تولید می کند، در ظاهر، بدن در این حالت چربی را به جای گلوکز به منظور تأمین انرژی تجزیه می کند، در این نوع رژیم ها فرد را در شرایطی نگه می دارند که کتوزسیت نامیده می شود.
وی اضافه کرد: بررسی ها از آن حکایت می کند زمانی که بدن به این مرحله از سوخت و ساز میرسد سطح کتون های خون از حد نرمال بالاتر می رود به این مفهوم که در این رژیم ها کربوهیدارت ها به زیر ۱۰ درصد می رسد و فرد در شریط سطح بالای کتون بادی ها می ماند، این مورد کمک می نماید تا سیستم تعادلی بین دریافت و برگشت مواد غذایی ایجاد شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تکیه بر این که باید تعادل بین ارگان های مختلف بدن با پیروی از رژیم غذایی سالم ایجاد شود تصریح کرد: بر مبنای استانداردهای انجمن علمی غذا، دارو و تغذیه، رژیم های غذایی نباید از درشت مغذی ها فاصله بگیرد.
وی با اشاره به اینکه آشنایی با شیوه صحیح زندگی بیشتر از رژیم های لاغری کمک کننده خواهد بود تصریح کرد: به صورت مثال اگر درصورتیکه زمان خواب و بیداری را بین ساعت ۹ شب تا هفت بامداد تنظیم کنید تعادل منطقی بین دریافت و سوخت و ساز ایجاد خواهد شد چون که بیشترین سهم عمده اختلالات در سوخت و ساز بدن به خواب و سبک زندگی بر می گردد.
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با تاکید براین که رژیم های غذایی لاغری که افراد را از سبک صحیح زندگی دور می کند اشکلات اساسی دارند اظهار داشت: کاهش وزن خیلی سریع خصوصاً با تکنیک های گرسنگی در طولانی مدت منجر به عوارض جبران ناپذیری می شود.
وی با اشاره به اینکه متخصصان تغذیه روش آهسته و پیوسته را برای رسیدن به تناسب اندام و لاغری سفارش می کنند، تصریح کرد: کاهش بسیار کربوهیدرات ها و چربی ها برای رسیده به وزن ایده آل هیچگاه سفارش نمی گردد.
سعیدپور با تکیه بر این که لاغری سریع و ناگهانی می تواند مشکلات جدی بدنبال داشته باشد اضافه کرد: کاهش وزن شدید می تواند خطرات جدی برای افراد ایجاد نماید، چون که بدن توان رویارویی با این حجم از شوک را خصوصاً در سنین بالاتر ندارد.


منبع:

1400/02/28
13:49:52
5.0 / 5
1034
تگهای خبر: استاندارد , پروتئین , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif