کادایف

چقدر احتمال دارد صاحب فرزند مبتلا به سندرم داون شوید؟

چقدر احتمال دارد صاحب فرزند مبتلا به سندرم داون شوید؟

به گزارش کادایف مرکزی مدیر گروه سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه اظهار داشت: آزمایش غربالگری و تشخیص ناهنجاری جنین فقط به درخواست یکی از والدین با تشخیص پزشک متخصص مطابق با ماده 53 قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت قابل انجام است.


رقیه خرّم در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به این که کنترل بیماریهای کروموزومی یکی از عوامل تعیین کننده سلامت کودکان و توسعه جمعیت سالم می باشد، اظهار نمود: سه مورد از این بیماریها شامل سندرم داون و تریزومی های ۱۳ و ۱۸ هستند.
وی بیان کرد: احتمال شیوع تولد نوزاد مبتلا به سندرم داون در موالید زنده یک به ۷۰۰ خواهد بود و احتمال تولد نوزاد داون در همه حاملگی ها وجود دارد، اما با افزایش سن مادر این احتمال افزایش می یابد.
وی ادامه داد: نوزادان داون ناتوانی ذهنی خفیف تا شدید دارند و بسته به توان ذهنی می توانند به درجاتی کارهای شخصی خودرا انجام دهند. متوسط طول عمر آنها بسته به شرایط مراقبت و امکانات محیطی حداکثر ۵۰ تا ۶۰ سال است. برخلاف نوزادان داون نوزادان مبتلا به تریزومی ۱۳ و ۱۸ بطور معمول با فاصله کوتاهی بعد از تولد از بین خواهند رفت.
این مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی ساوه اضافه کرد: طبق ماده ۵۳ قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت هر گونه سفارش به مادران حامله توسط کادر بهداشت و درمان یا تشویق یا ارجاع از طرف درمانگران به تشخیص ناهنجاری جنین مجاز نبوده و فقط در قالب تبصره ۳ این ماده مجاز است.
وی اشاره کرد: طبق تبصره ۳، آزمایش غربالگری تشخیص ناهنجاری جنین فقط به درخواست یکی از والدین و با تشخیص پزشک متخصص در خصوص احتمال قابل توجه به وجود عارضه جدی در جنین یا خطر جانی برای مادر یا جنین یا احتمال ضرر جدی برای سلامت مادر یا جنین در ادامه حاملگی مبتنی بر منابع معتبر علمی تجویز می شود. مشروط بر آنکه احتمال ضرر آزمایش غربالگری و تشخیص ناهنجاری حسب مورد قویتر از احتمال یا محتمل ضرر نسبت به جنین و مادر نباشد و همین طور والدین یا پزشک احتمال عقلایی سقط در اثر آزمایش غربالگری و تشخیص ناهنجاری را ندهند.
وی اظهار داشت: جهت استانداردسازی نظارت، پایش و ارزشیابی، ارائه دهنده خدمت موظف است با رعایت اصول محرمانگی، اطلاعات را در پرونده الکترونیک بیمار یا سامانه جامع ثبت اطلاعات ثبت کند که هم اکنون این سامانه فعال نشده است. اما طبق ماده ۵۴ قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت بهداشت مکلف است طی ۶ ماه از لازم الاجرا شدن قانون، سامانه جامع ثبت اطلاعات کلیه مراجعین باروری، بارداری، سقط و دلیلهای آن و زایمان و نحوه آنرا در کلیه مراکز دولتی و غیر دولتی با رعایت اصول محرمانگی مستقر کند.
او بیان کرد: فقط در صورت رعایت مفاد ماده ۵۳ قانون مذکور پوشش هزینه آزمایشات و تصویربرداری های مربوط به مادر و جنین از طرف نظام بیمه ای شامل پایه و تکمیلی قابل انجام است.
خرّم بیان کرد: طبق تبصره یک ماده ۵۳ قانون مذکور، عدم ارجاع مادر حامله به غربالگری ناهنجاری های جنین توسط پزشکان یا کارکنان بهداشتی و درمانی تخلف نیست و نباید منجر به محاکمه یا پیگرد آنها شود مگر آنکه پزشک علم یا ظن قوی به لزوم ارجاع برای درمان مادر و جنین یا حفظ جان مادر داشته باشد.
وی بیان کرد: در صورت ارجاع مادر حامله به غربالگری هایی که منجر به حدوث سقط یا سایر عوارض برای جنین و مادر شود، پزشک تنها در صورتیکه ارجاع را بر پایه ظن قوی علمی و مبتنی بر شواهد نسبت به ناهنجاری های جنین برای حفظ جان مادر و جنین یا درمان آنها ضروری تشخیص داده باشد، مرتکب تخلفی نشده است.




منبع:

1400/10/06
10:43:08
5.0 / 5
518
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif