کادایف
متخصص بیماری های عفونی تاكید كرد؛

مراقب تب کنگو باشید

مراقب تب کنگو باشید

به گزارش کادایف متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح حیوان، اظهار داشت: برای جلوگیری از مبتلاشدن به تب کریمه کنگو، گوشت را پیش از مصرف 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار دهید.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، مهرداد حقیقی، درباب تاریخچه شناسایی بیماری تب کریمه کنگو، عنوان کرد: تب کریمه کنگو اولین بار در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه اوکراین و سپس در سال ۱۹۵۶ در منطقه کنگو مشاهده شد و وقتی متوجه شدند که هر دو بیماری، یک منشأ دارند و به وسیله کنه منتقل می شود، نام تب کریمه کنگو را برای آن در نظر گرفتند. وی افزود: این بیماری برای نخستین بار در سال ۱۳۷۸ بطور رسمی و قطعی در کشور ما تأیید و شناسایی شد. حقیقی با اشاره به این که تب کریمه کنگو از دام آلوده به انسان منتقل و از انسانی به انسان دیگر قابل سرایت است، بیان کرد: این ویروس اگر در بدن دام باشد و آن دام ذبح شود، بعد از ۲۴ ساعت بر اثر اسید داخل بدن دام از بین می رود. به همین علت است که در کشتارگاه های صنعتی، لاشه را بعد از ذبح دستکم ۲۴ ساعت نگه می دارند. بگفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متأسفانه در بعضی مناطق بلافاصله بعد از اینکه دام ذبح می شود مورد استفاده قرار می گیرد که این روش احتمال انتقال بیماری را بالا می برد. وی ادامه داد: در کشتارگاه های صنعتی و مجاز، نظارت های بهداشتی وجود دارد و کارکنان برای قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش، لباس مخصوص و عینک استفاده می نمایند، بدین سبب خطر آلودگی به ویروس تب کریمه کنگو زمانی افزایش می یابد که برخی افراد خارج از کشتارگاه مبادرت به ذبح دام می کنند. حقیقی در ادامه اظهار نمود: به افراد سفارش می کنم باتوجه به شروع فصل گرما و احتمال شیوع این بیماری، در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند. متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری اضافه کرد: مردم باید حتما گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد نگه دارند و سپس مصرف کنند. همین طور از خوردن جگر خام خودداری و قبل از مصرف نیز ۴۸ ساعت آنرا در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند. وی همین طور دمای بسیار بالا را در از بین بردن ویروس مؤثر دانست و از احتمال شیوع این بیماری در فصل بهار و تابستان آگاهی داد و اظهار داشت: بیماری، چهار فاز دارد. فاز اول دوره کمون یا پنهان است؛ در این مرحله بعد از گزش کنه آلوده یا تماس با بافت یا خون آلوده، ویروس وارد پیکر شخص می شود. در این مرحله هنوز علایم اصلی آشکار نیست، امکان دارد فرد گلودرد یا بدن درد یا علائمی دیگر داشته باشد که به نظرش چندان مهم نباشد. بگفته حقیقی، از زمان ورود ویروس تا وقتی علایم اصلی ظاهر می شوند به طور معمول یک تا پنج روز طول می کشد و بیشترین دوره کمون ۱۳ روز است. وی افزود: مرحله بعدی، فاز قبل از خونریزی است؛ در این مرحله احساس بی حالی، سردرد، درد عضلانی، تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی در فرد دیده می شود. متخصص بیماریهای عفونی، فاز سوم بیماری را مرحله خونریزی دهنده اعلام نمود و اضافه کرد: در این مرحله اعضای مختلف بدن گرفتار خونریزی می شوند، شاخصهای انعقادی خون از بین می روند، اختلالات قلبی و عروقی آشکار می شوند. وی از فوت میانگین ۳ نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری آگاهی داد که اغلب در فاز سوم ابتلاء رخ می دهد و عنوان کرد: اگر بیماری وارد فاز چهارم یا دوره نقاهت شود، با ادامه مصرف داروها، ضعفش برطرف شده و در طول چند هفته بهبود می یابد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم مراقبت و پیش گیری از ابتلاء به این بیماری، اظهار داشت: باتوجه به شروع فصل گرما و نحوه انتقال این بیماری، مردم باید در زمان تماس با حیوان آلوده، در هنگام ذبح حیوان و تماس با اعضای داخلی بدن نکات بهداشتی را رعایت نمایند.


منبع:

1401/03/25
08:32:29
5.0 / 5
340
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif