کادایف
توصیه محققان؛

کدام نوشیدنی ها سبب افزایش طول عمر افراد دیابتی می شوند

کدام نوشیدنی ها سبب افزایش طول عمر افراد دیابتی می شوند

کادایف: یک مطالعه حدودا دو دهه ای، ارتباط مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین شده با قند نظیر نوشابه گازدار، لیموناد و آبمیوه ها را با مرگ زودرس در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد.



به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، اما نتایج نشان داد مصرف سایر نوشیدنی ها خصوصاً قهوه، چای، شیر کم چرب و آب در کاهش احتمال مرگ زودرس مؤثر هستند.
این یافته ها به نقش بالقوه نوشیدنی های سالم برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ اشاره دارد.
دکتر «چی سان»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه هاروارد، اظهار داشت: «نوشیدنی ها می توانند منبع قند باشند، اما می توانند منبع مهمی از سایر مواد غذایی هم باشند، بدین سبب طبیعی است که این فرضیه را مطرح نماییم که نوشیدنی های مختلف ممکنست واقعاً اثرات متفاوتی بر سلامت بیماران دیابتی داشته باشند.»
داده های این مطالعه از بیش از ۹۲۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد که قسمتی از سایر پروژه های تحقیقاتی بزرگ بودند به دست آمد. همه آنها در طول دوره مطالعه ۱۸.۵ ساله مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
هر دو تا چهار سال یکبار، آنها گزارش دادند که چند بار نوشیدنی های شیرین شده با قند یا شیرین کننده های مصنوعی و همین طور آب میوه، قهوه، چای، آب شرب و شیر کم چرب را مصرف می کردند.
هر وعده اضافی مصرف روزانه یک نوشیدنی شیرین شده با قند با افزایش ۸ درصدی مرگ و میر ناشی از همه دلیلهای برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ همراه بود. جایگزینی آن نوشیدنی با یکی از گزینه های سالم خطر مرگ سریع را تا ۱۸ درصد کم می کند.
در سال ۲۰۲۱، حدود ۵۳۷ میلیون بزرگسال در سراسر جهان به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند. پژوهشگران پیش بینی می کنند تا سال ۲۰۴۵ این عدد به ۷۸۳ میلیون نفر برسد.
این مطالعه نشان داد که نوشیدن نوشیدنی سالم فواید زیادی به همراه دارند.
به عنوان مثال، جایگزینی یک وعده نوشابه یا لیموناد با یک فنجان قهوه با کاهش ۱۸ درصدی خطر مرگ زودرس بهر دلیلی و ۲۰ درصدی کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط می باشد. برای چای، این مزیت به ترتیب ۱۶ و ۲۴ درصد بود.
آب آشامیدنی نیز فایده قابل توجهی را به همراه داشت؛ خطر مرگ سریع را تا ۱۶ درصد برای همه علل و ۲۰ درصد برای علل در رابطه با قلب کم می کند.
جایگزینی یک نوشیدنی شیرین شده با قند با شیر کم چرب، کاهش ریسک ۱۲ و ۱۹ درصدی را نشان داد.
توصیه محققان: انواع نوشیدنی های سالم بنوشید و از انتخاب نوشیدنی های ناسالم خودداری کنید.



منبع:

1402/02/15
12:42:28
5.0 / 5
292
تگهای خبر: بیماری , سلامت , شیر , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif