معاون وزیر بهداشت؛
واکسن اچ پی وی به زودی وارد برنامه واکسیناسیون ملی می شود
به گزارش کادایف، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه شیوع عفونت های ویروسی مانند اچ. پی. وی بالا رفته است، اظهار داشت: به زودی واکسن اچ پی وی برای پیش گیری از مبتلاشدن به سرطان دهانه رحم و زگیل های تناسلی وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می شود.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علیرضا رئیسی روز یکشنبه در نشست خبری اضافه کرد: ویروس اچ پی وی ۲ عارضه بوجود می آورد یکی سرطان دهانه رحم و دیگری بروز عفونت هایی مانند زگیل های تناسلی که شیوع سرطان دهانه رحم ناشی از این ویروس در کشور خیلی کم است و بحث واکسیناسیون آن بیشتر بر جلوگیری از عفونت متمرکز است.
وی افزود: شیوع عفونت های اچ پی وی بیشتر شده و این با افزایش مراجعان به مطب ها به علت این عارضه مشخص شده است.
وی تصریح کرد: واکسن اچ پی وی باید وارد چرخه واکسیناسیون کشوری شود اما نه به شکل واکسن های روتین، بلکه باید مانند آنفلوانزا باشد که افراد خاص و حائز شرایط تزریق کنند و ضروری است شرکتهای دانش بنیان، انستیتو پاستور و پاستور این واکسن ها را تولید کنند تا آنها را با عنایت به شرایط ارزی وارد نکنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: واکسن اچ پی وی را باید کمیته ملی واکسیناسیون تایید کند که قیمت آن ارزان تر شده و در داروخانه ها بیشتر موجود خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: واکسن پنوموکوک و روتاوبرپس وارد واکسیناسیون کشوری شده و همه مراکز بهداشتی و درمانی باید آن را مجانی در اختیار مردم قرار دهند و اگر مرکزی درخواست پول برای تزریق آن کرد، خلاف بوده و باید به وزارت بهداشت گزارش شود.
رئیسی اظهار داشت: با عنایت به شیوع بیماری های مختلف کشورها متحمل هزینه های زیادی ناشی از آنها خواهند شد و ایران هم از این لحاظ مستثنی نیست.
وی با اشاره به اینکه توجه به سلامت یک فرد به تنهایی کافی نیست، عنوان کرد: باید به محیط اطراف توجه کرد، چونکه یک فرد اگر دستورالعمل های حوزه بهداشت و پیشگیری را انجام دهد اما در یک محیط در معرض آلودگی قرار گیرد، در معرض مبتلا شدن به بیماری قرار خواهد گرفت.
وی به بحث سواد سلامت مردم اشاره نمود و اظهار داشت: سواد سلامت فقط اطلاع رسانی نیست بلکه ایجاد و آموزش مهارت هایی در جهت حفظ سلامتی است و خروجی نهائی آن تاب آوری فرد در مقابل عوامل زیان آور و ناخوشی باشد.
به گفته رئیسی، باید از فناوری های نوین برای ارتقاء سلامت استفاده نماییم و هر فرد بتواند با استفاده از این ابزار مسئول سلامت باشد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: باید بتوانیم سامانه یا سایتی داشته باشیم که آخرین اطلاعات حوزه سلامت را بارگذاری نماییم تا به شایعات پزشکی و درمانی در فضای مجازی هم پاسخ دهد.
وی افزود: مرگ ناشی از سرطان در دنیا حدود ۱۰ میلیون نفر در سال است و این عدد تا ۲۵ سال آینده به ۱۸ میلیون می رسد، در کشور ما میزان مبتلا شدن به سرطان، قبلا ۱۴۱ در ۱۰۰ هزار مورد بوده که حالا به ۱۷۲ در ۱۰۰ هزار رسیده است.
رئیسی اظهار داشت: در زنان ایرانی ۱۷۱ در ۱۰۰ هزار و در مردان ۱۷۵ در ۱۰۰ هزار بروز سرطان مشاهده می شود.
معاون بهداشت خاطرنشان کرد: مبحث محیط زیست و آلودگی هوا، دخانیات و سایر عوامل هم در زمینه بروز سرطان اهمیت دارند و باید عوامل خطر اصلی را کنترل نماییم تا از بروز سرطان جلوگیری شود.
به گفته رئیسی، یکی از علل افزایش بروز سرطان، افزایش تشخیص و دقیق شدن روش های تشخیصی است، به صورت مثال هوش مصنوعی در تشخیص مراحل اول سرطان کمک کننده است.
وی عنوان کرد: سرطان هایی مانند روده، پستان و دهانه رحم را میتوان در مراحل اولیه تشخیص داد و در همان مراحل درمان کرد، چکاپ های دوره ای و منظم بر مبنای راهنماهای بالینی می تواند در تشخیص سرطان ها کمک کننده باشد.
بودجه پزشکی خانواده نشاندار شده و پرداخت شود
معاون بهداشت وزارت بهداشت در رابطه با پزشکی خانواده اظهار داشت: در قانون برنامه هفتم توسعه گفته شده نظام ارجاع و پزشکی خانواده باید اجرا شود و برای آن بودجه هم تعیین شده و یک ریال بیشتر نمی خواهیم، اما باید نشاندار و به وزارت بهداشت داده شود.
وی افزود: قانون می گوید سرانه سلامت هر فرد ایرانی مشخص است، پس باید بودجه درنظر گرفته شده را بدهند، در سال ۱۴۰۲ بیمه سلامت که باید ۱۵۶ همت می گرفت، در صورتی که ۵۶ همت گرفت؛ اختلاف آن ۱۰۰ همت است.
معاون بهداشت عنوان کرد: تمام پرداختی از اعتبار حوزه سلامت پارسال حدود ۳۰۹ همت بوده و این ۴۸ درصد کل بودجه درنظر گرفته شده است، وزارت بهداشت پول اضافه نمی خواهد و بودجه درنظر گرفته شده مصوب را بدهند و این پول نشاندار شود.
به گفته رئیسی، یکی از اشکالات عدم اجرای پزشکی خانواده، عدم ثبات و پایداری بودجه است و می گوییم پول پزشکی خانواده در ردیف مشخصی قرار بگیرد تا پزشک اعتماد کند، دلیل عدم موفقیت پزشکی خانواده در فارس و مازندران این بوده که بودجه پایدار نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور پزشک بوده و به اجرای پزشکی خانواده اعتقاد راسخ دارد و کشور ما به ساماندهی در نظام عرضه خدمات سلامت نیازمند است.
رئیسی در مورد پویش جلوگیری از ایدز اظهار داشت: شناسایی مبتلایان به ایدز در کشور کمتر از ۵۰ درصد است و راه اندازی این پویش بسمت شناسایی مبتلایان بیشتر بود.
وی افزود: در شناسایی موارد مبتلا شدن به ایدز هشت تا ۹ درصد افزایش داشتیم و حدود ۴۰ درصد هنوز شناسایی نکردیم آن هم به دلیل انگ اجتماعی است و اشخاصی که رفتارهای پرخطر دارند به مراکز درمان رجوع نمی کنند در صورتی که اطلاعات بیماران کاملا محرمانه است و تلاش داریم پایان سال آینده حدود ۶۵ درصد مبتلایان را شناسایی نماییم.
هزار و ۴۰۰ نانوایی، نان کامل پخت می کنند
رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه ۸۰ کارخانه آرد کامل در کشور وجود دارد اظهار داشت: هزار و ۴۰۰ نانوایی در کشور نان کامل پخت می کنند و الان بحث قیمت این نان با افزایش ۲۰ درصد مطرح است که سبب می شود اجرای طرح نان کامل سخت تر شود.
وی با اشاره به اینکه فیبر روزانه از راه مواد غذایی در کشور ۱۸ گرم مصرف می شود، اظهار داشت: در صورتی که این رقم ۴۰ گرم بر مبنای استاندارد جهانی است.
روزانه ۱۵۰ تن زباله بیمارستانی در کشور تولید می شود
وی در رابطه با بهداشت محیط، تولید زباله و پسماند اظهار داشت: ۹۴ درصد بیمارستان ها دستگاه امحای زباله فعال دارند و ۱۵۰ تن در روز زباله بیمارستانی در کشور تولید می شود.
وی تصریح کرد: مافیای زباله در کشور وجود دارد و وضعیت پسماند در کشور خوب نیست، در خیلی از استان ها و شهرها، شیرابه زباله بسیار زیاد است که می تواند خطراتی ایجاد نماید و یکی از علل بروز تب دانگی در چابهار همین پسماند و زباله است.
وی با اشاره به اینکه طرح هوشمندسازی مدیریت زباله بیمارستانی در استانهای همدان، اصفهان و قزوین اجرا می شود، اضافه کرد: همه این زباله ها عفونی نیستند و جدا می شوند و هر دو را با یک قیمت حمل می کنند و به نظر می آید شهرداری ها باید در این حوزه بازبینی کنند.
رئیسی تصریح کرد: اطلس پسماند را درست کردیم و واقعاً اسف بار است و برخی شهرداری ها زباله را حمل کرده و جایی تخلیه می کنند و بعد از بارندگی، شیرابه آن راه می افتد و خطراتی بوجود می آورد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب