کادایف

راه اندازی سامانه هشدار سریع ملی برای ایمنی غذا و خوراک دام

راه اندازی سامانه هشدار سریع ملی برای ایمنی غذا و خوراک دام

به گزارش کادایف، رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: سازمان غذا و دارو از یک شبکه گسترده آزمایشگاهی در سطح کشور برخوردارست که امکان پایش دقیق و مستمر مواد غذایی را فراهم می آورد.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، مهدی پیرصالحی، در همایش روز جهانی ایمنی غذا، با اعلان اینکه سازمان غذا و دارو نقش سیاستگذاری و نظارت کلان در عرصه ایمنی غذا را بر عهده دارد، اضافه کرد: این سازمان با بهره بردن از زیرساخت های تخصصی و فنی، بر تمامی زنجیره تولید و عرضه مواد غذایی نظارت دارد. وی اضافه کرد: سازمان غذا و دارو از یک شبکه گسترده آزمایشگاهی در سطح کشور برخوردارست که امکان پایش دقیق و مستمر مواد غذایی را فراهم می آورد. پیرصالحی با اشاره به قابلیت لابراتوار های تخصصی غذا، اشاره کرد: لابراتوار کنترل کیفیت مواد غذایی کشور موفق به دریافت مجوزهای بین المللی شده و در سطح منطقه ای جایگاه معتبری دارد. به گفته ی ایشان، ایران در بین ۲۲ کشور منطقه امرو، از نظر فاکتورهای ایمنی غذایی در جمع سه کشور نخست قرار دارد و این موفقیت حاصل تلاش مجموعه ای از نهادهای نظارتی و حمایتی است. رییس سازمان غذا و دارو با تکیه بر ضرورت همکاری بین بخشی برای تامین ایمنی غذایی، اضافه کرد: تعامل مؤثر و سازنده ای میان سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مسئول در عرصه غذا شکل گرفته است. وی تاکید کرد: نظارت مؤثر بر پروسه تولید محصولات کشاورزی زمانی محقق می شود که شناسه گذاری کامل این محصولات صورت گیرد. وزارت جهاد کشاورزی باید در این راه با سرعت بیشتری اقدام نماید.

راه اندازی سامانه هشدار سریع ملی برای ایمنی غذا و خوراک دام

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو با برخورداری از ۵۴۷ لابراتوار مجاز، شامل یک لابراتوار مرجع، ۵۳ لابراتوار تخصصی دانشگاهی و سایر لابراتوار های مجاز، نقش کلیدی در پایش و کنترل ایمنی غذا ایفا می کند. پیرصالحی اضافه کرد: لابراتوار کنترل غذا و داروی کشور موفق به دریافت دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت و تأییدیه اتحادیه اروپا در عرصه آزمون آفلاتوکسین شده که این موفقیت شرط ضروری جهت صادرات محصولاتی مانند پسته به بازارهای اروپایی است. وی با اشاره به همکاری بین بخشی در نظام نظارت غذایی گفت: نظارت ها در تعامل نزدیک با وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت بصورت زنجیره ای از مزرعه تا سفره اجرا می شود و در این راه، محصولات تراریخته نیز هنگام ترخیص، از نظر ژنتیکی بررسی و برچسب گذاری می شوند. رییس سازمان غذا و دارو از اجرای طرح های ملی در عرصه پایش آلاینده های غذایی آگاهی داد و اظهار داشت: طی سالیان ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ حدود ۳۵ هزار نمونه برای باقی مانده آفت کش ها، ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه از نظر نیترات بررسی شده اند. پیرصالحی اضافه کرد: برنامه ارتقاء سلامت شیر و فرآورده های لبنی با تأکید بر کاهش آنتی بیوتیک ها و افزودنی ها و همین طور همکاری با مدارس در حال اجراست. همین طور برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از ۱۲ سال پیش شروع شده و الان به کمتر از ۲ درصد رسیده که مطابق با استانداردهای بین المللی است. رییس سازمان غذا و دارو، از طراحی نسخه ایرانی سامانه RASFF آگاهی داد و اظهار داشت: همان گونه که اتحادیه اروپا این سامانه را برای هشدار سریع غذایی دارد، ما نیز نسخه بومی آنرا طراحی نموده ایم. سامانه RASFF ایران که به زودی رونمایی می شود، گام بلندی در راه شفاف سازی و هوشمندسازی نظارت ها خواهد بود و تلاش داریم امکان اتصال آن به سامانه اروپایی را فراهم نماییم. او در آخر از زحمات اداره کل فرآورده های غذایی و تیم فناوری اطلاعات سازمان برای توسعه این سامانه تقدیر کرد و اظهار داشت: با راه اندازی RASFF ایران، کشور ما در جمع معدود کشورهایی قرار می گیرد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای ایمنی غذا و خوراک دام هستند.


منبع:

1404/03/20
10:23:55
5.0 / 5
46
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
کادایف kadaif

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کادایف kadaif