زوار اربعین مراقب افت قند خون باشند
به گزارش کادایف، یک متخصص تغذیه با تاکید بر اهمیت تغذیه صحیح در راه پیاده روی اربعین، نسبت به مصرف غذاهای نذری بدون شناخت، کم آبی، افت فشار و قند خون گوشزد نمود.
به گزارش کادایف به نقل از وبدا، حامد جعفری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک ضمن اشاره به ضرورت رعایت اصول تغذیه ای در روزهای پیاده روی اربعین حسینی، اظهار داشت: زوار باید از مواد غذایی استفاده نمایند که به حفظ سطح قند خون کمک کند؛ مصرف میوه ها، سبزیجات، حبوبات، مغزها و میوه های خشک در طول مسیر بسیار سفارش می شود. وی با اعلان اینکه آب و مایعات کافی در هوای گرم نقش حیاتی دارد، اضافه کرد: افراد نباید منتظر احساس تشنگی بمانند؛ نوشیدن مایعات باید بصورت منظم و مطابق برنامه صورت گیرد. مایعاتی مثل چای و قهوه به سبب داشتن کافئین بالا، سبب دفع آب بدن می شوند و باید کمتر استفاده شوند. جعفری در مورد مصرف غذاهای نذری اظهار نمود: غذاهای نذری در راه می توانند در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی برای برخی افراد خصوصاً بیماران کلیوی، قلبی یا دیابتی خطرناک باشند؛ زوار باید از سلامت غذا و محل نگهداری آن مطمئن باشند تا گرفتار مسمومیت غذایی نشوند. وی سفارش کرد: زوار از خوراکیهای فاسد نشدنی، پرکالری و مغذی مانند خشکبار، آجیل و نان استفاده نمایند و در عین حال از سبزیجات پرآب مثل خیار، گوجه و کاهو بهره ببرند؛ البته با عنایت به احتمال فسادپذیری آنها در گرما، باید با دقت حمل و مصرف شوند. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: افرادی که گرفتار افت قند یا فشار خون می شوند باید از مایعات شیرین، خرما، شکلات، عسل یا آب نبات برای افزایش سریع قند استفاده کنند؛ همین طور نمک می تواند برای افزایش سریع فشار خون مفید باشد. به نقل از ایشان، کودکان، زنان حامله و سالمندان همچون گروههای لطمه پذیر هستند که باید مایعات را منظم مصرف کنند حتی اگر احساس تشنگی ندارند، چونکه بدن آنها در درک کم آبی ضعیف تر عمل می کند. جعفری در انتها از زوار خواست با برنامه ریزی منظم برای مصرف آب و غذا، قبل از احساس گرسنگی یا خستگی، انرژی لازم را دریافت نمایند تا گرفتار افت فشار، قند یا گرمازدگی نشوند و مسیر معنوی زیارت را با سلامتی کامل طی کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک اشاره کرد: اشخاصی که گرفتار افت قند یا فشار خون می شوند باید از مایعات شیرین، خرما، شکلات، عسل یا آب نبات برای افزایش سریع قند استفاده کنند؛ همینطور نمک می تواند برای افزایش سریع فشار خون مفید باشد. به نقل از ایشان، کودکان، زنان حامله و سالمندان همچون گروه های لطمه پذیر هستند که باید مایعات را منظم مصرف کنند حتی اگر احساس تشنگی ندارند، چراکه بدن آنها در درک کم آبی ضعیف تر عمل می کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب