کادایف

غذاهای فوق فرآوری شده احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه را می افزایند

غذاهای فوق فرآوری شده احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه را می افزایند

کادایف: کادایف: متخصصان می دانند که مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده برای سلامتی مضر است و تحقیقات جدید نشان داده است که این غذاها می توانند خطر مبتلاشدن به سرطان ریه را بالا برند.



به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان خاطرنشان کردند که علاوه بر این حقیقت که غذاهای فوق فرآوری شده اغلب سرشار از نمک، شکر و چربی هستند، اشخاصی که مقدار زیادی از این غذاها را مصرف می کنند، کمتر غذاهای سالم تر و ضد سرطان مصرف می کنند.
تیمی به رهبری «یونگ ژونگ وو»، از بیمارستان سرطان چونگ کینگ چین اشاره کرد: «مصرف کم غذاهای کم فرآوری شده مانند میوه ها، سبزیجات، ماهی و غلات کامل با افزایش ریسک سرطان ریه مرتبط می باشد.»
غذاهای فوق فرآوری شده به طور عمده از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزودنی، تولید می شوند. آنها همینطور حاوی قشر بزرگی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها.
به عنوان مثال میتوان به کالاهای پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و برش های سرد اغذیه فروشی اشاره نمود.
مصرف غذاهای فوق فرآوری شده هم اکنون با ۳۲ مشکل سلامت، همچون بیماری های قلبی، چاقی، دیابت، بعضی از انواع سرطان و افسردگی مرتبط دانسته شده است.
این مطالعه جدید امکان دارد سرطان ریه، قاتل اصلی سرطان، را به این لیست اضافه کند.
تیم پژوهش، داده های آزمایش های غربالگری سرطان پروستات، ریه، روده بزرگ و تخمدان (PLCO) ایالات متحده را بررسی کرد.
این آزمایش ها میزان بروز سرطان و مرگ و میر ناشی از آنرا بین سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۸ برای ۱۵۵۰۰۰ فرد مسن پیگیری کردند. حدود ۱۰۲۰۰۰ نفر از شرکت کنندگان پرسشنامه های دقیقی در مورد رژیم غذایی پر کردند که غذاها را به شکل زیر طبقه بندی می کرد: فرآوری نشده یا با حداقل میزان فرآوری؛ حاوی مواد اولیه فرآوری شده؛ فرآوری شده؛ و فوق فرآوری شده.
وقتی صحبت از غذاهای فوق فرآوری شده شد، محققان بخصوص بر خامه و همینطور پنیر خامه ای، بستنی، ماست یخ زده، غذاهای سرخ شده، محصولات پخته شده، تنقلات شور، غلات صبحانه، نودل فوری، سوپ ها و سس های آماده، مارگارین، شیرینی جات، نوشابه ها، نوشیدنی های میوه ای شیرین شده، همبرگر رستورانی / فروشگاهی، هات داگ و پیتزا تمرکز کردند.
به طور متوسط، بزرگسالان آمریکایی که در این مطالعه ثبت نام کرده بودند، روزانه سه وعده غذای فوق فرآوری شده مصرف می کردند که اغلب گوشت های فراوری شده و نوشابه های گازدار یا نوشابه های رژیمی بود.
گروه پژوهش اشاره کرد که در طول یک دوره پیگیری متوسط ۱۲ ساله، ۱۷۰۶ مورد جدید سرطان ریه تشخیص داده شد.
این تحلیل و بررسی نشان داد که حتی بعد از درنظر گرفتن عوامل خطر رایج سرطان ریه مانند سیگار کشیدن و کیفیت پایین رژیم غذایی، اشخاصی که در ۲۵ درصد بالای مصرف روزانه غذاهای فوق فرآوری شده قرار داشتند، ۴۱ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان ریه داشتند.
محققان خاطرنشان می کنند که با افزایش مصرف این غذاها، میزان مصرف غذاهای تازه و سالم هم کاهش پیدا می کند.
محققان گفتند: «این یافته ها باید توسط سایر مطالعات در مقیاس بزرگ در جمعیت ها و محیط های مختلف تأیید شود، اما اگر رابطه ی علیتی تأیید شود، محدود کردن روند مصرف غذاهای فوق فرآوری شده در سطح جهان می تواند به کاهش بار سرطان ریه کمک نماید.»آنها همچنین حاوی قشر بزرگی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها. بطور میانگین، بزرگسالان آمریکایی که در این مطالعه ثبت نام کرده بودند، روزانه سه وعده غذای فوق فرآوری شده مصرف می کردند که اغلب گوشت های فراوری شده و نوشابه های گازدار یا نوشابه های رژیمی بود.

1404/05/27
10:34:24
5.0 / 5
11
تگهای خبر: بیماری , تخصص , تولید , ثبت نام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کادایف kadaif