بیماری که با خوردن گندم و جو مبتلا می شوید
کادایف: یک فوق تخصص گوارش، از بیماری آگاهی داد که افراد با خوردن گندم و جو، درگیر آن می شوند و البته با بیماری سلیاک متفاوت است.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، امیر صادقی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: باید بدانیم یک طیف بیماری وجود دارد که به آن سلیاک گفته می شود و زمینه های ارثی دارد و از سنین پایین بروز می کند. این افراد باید بصورت کامل از مصرف گندم و جو، اجتناب کنند. وی ادامه داد: یک بیماری دیگری داریم به نام «بیماری واکنش به گندم غیر سلیاکی» که در اصل افراد علایم گوارشی یا حتی علایم غیر گوارشی دارند که با خوردن گندم و جو، تشدید پیدا می کند. صادقی ضمن اشاره به شیوع ۱۰ برابری بیماری غیر سلیاکی نسبت به بیماری سلیاک، اظهار داشت: حدودا ۱۰ تا ۲۰ درصد جامعه دچار چنین سندرمی هستند. این فوق تخصص گوارش اضافه کرد: تفاوت این بیماری با بیماران سلیاکی، این است که بلا فاصله علایم نشان داده نمی شود و ممکنست ساعت ها و حتی یک روز طول بکشد. وی افزود: عمده علایم این افراد غیر گوارشی است، مثل سردردهای مزمن، خستگی در طول روز و حتی کهیرهای پوستی گرفتار می شوند که ما هیچ علتی برای آنها پیدا نمی نماییم. صادقی اظهار داشت: این افراد نه فقط به گلوتن موجود در گندم و جو، حتی به کربوهیدرات موجود در گندم و جو، واکنش های شدید نشان می دهند. وی ادامه داد: اگر با چنین علائمی مواجه می شوید، حتما نزد پزشک بروید تا علت بیماری شما مشخص شود.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب