یافته های پژوهشی نشان می دهد؛
تاثیر رژیم غذایی در بروز بیخوابی زنان
كادایف: مطالعه پژوهشگران بر روی زنان بالای 50 سال نشان میدهد رژیم غذایی نقش بسیار محتملی بر اختلال خواب این افراد دارد.
به گزارش كادایف به نقل از مهر، یافته های پژوهشگران دانشگاه كلمبیا نیویورك نشان میدهد كربوهیدارت های تصفیه شده در بروز بیخوابی در زنان مسن نقش دارند. طبق اعلام مركز كنترل و پیش گیری از بیماری ها آمریكا، خواب كوتاه مدت و اختلالات خواب با مشكلات قلبی عروقی، دیابت و افسردگی مرتبط هستند. به همین دلیل، پژوهشگران درصدد یافتن شیوه های پیشگیری یا درمان بیخوابی و سایر اختلالات خواب هستند. پژوهشگران در مطالعه اخیر دریافتند رژیم غذایی سرشار از كربوهیدرات های تصفیه شده، بویژه مواد قندی افزودنی، نوشابه گازدار، برنج سفید و نان سفید، با ریسك بالاتر بیخوابی مرتبط می باشد. این مسئله بویژه در زنان ۵۰ سال به بالا مشهودتر است.«جیمز گنگویچ»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «بیخوابی غالبا با رفتاردرمانی شناختی یا دارو درمان می شود. اما می تواند پرهزینه بوده یا عوارض جانبی داشته باشد.»محققان در این مطالعه، داده های مربوط به ۵۳، ۰۶۹ شركت كننده زن در رده سنی ۵۰ تا ۷۹ سال را بین سال های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ بررسی كردند. پژوهشگران عنوان می كنند هنوز معین نمی باشد كه آیا مصرف كربوهیدرات های تصفیه شده منجر به بیخوابی می شود یا اینكه افراد مبتلا به بیخوابی تمایل بیشتری به مصرف اینگونه خوراكی ها بویژه مواد قندی دارند. گنگویچ در این زمینه توضیح می دهد: «زمانیكه قندخون به سرعت افزایش می یابد، بدن بوسیله ترشح انسولین واكنش نشان می دهد، و اُفت قندخون می تواند منجر به آزادشدن هورمون های نظیر آدرنالین و كورتیزول شود كه می توانند سبب اختلال در خواب شوند.»
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب