کادایف
یافته محققان انگلیسی؛

نقش نوشیدن آب چغندر در داشتن روند پیری سالم

نقش نوشیدن آب چغندر در داشتن روند پیری سالم

کادایف: طبق نتایج یک پژوهش بر روی افراد 70 تا 80 ساله، نوشیدن آب چغندر موجب ایجاد تلفیقی از باکتریهای دهان در رابطه با رگهای خونی سالم تر و عملکرد بهتر مغز می شود.



به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، چغندر و سایر مواد غذایی نظیر کاهو، اسفناج و کرفس، سرشار از نیترات غیرآلی هستند و خیلی از باکتری های دهان در تبدیل نیترات به اکسید نیتریک نقش دارند که به تنظیم رگ های خونی و انتقال عصبی (پیام های شیمیایی در مغز) کمک می نماید.
در افراد مسن تمایل به تولید اکسید نیتریک کمتر است و این وضعیت با سلامت عروق خونی و سلامت شناختی ضعیف تری ارتباط دارد.
در مطالعه پژوهشگران دانشگاه اکستر انگلستان، ۲۶ فرد مسن سالم در دو دوره ۱۰ روزه شرکت کردند: در یک دوره به آنها آب چغندر غنی از نیترات داده شد و در دوره دیگر آبمیوه دارونما فاقد نیترات داده شد. آنها این نوشیدنی را دو بار در روز مصرف می کردند.
نتایج نشان داد که میزان بالاتری از باکتری های در رابطه با سلامت عروقی و شناختی و میزان پایین تری از باکتری های در رابطه با بیماری و التهاب در دهان آنها وجود داشت.
فشارخون سیستولیک بعد از نوشیدن آب چغندر بطور متوسط پنج واحد (میلی متر جیوه) کم شد.
«آنی وانهاتالو»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «این یافته ها، مفاهیم مهمی برای روند پیری سالم دارند.»
وی در ادامه می افزاید: «یافته های ما نشان میدهد که افزودن خوراکی های غنی از نیترات به رژیم غذایی مثلاً بوسیله آب چغندر، فقط برای ۱۰ روز می تواند میکروبیوم های دهان را به شکل بهتری تغییر دهد.»
به گفته وی، «حفظ این میکروبیوم های سالم دهان در طولانی مدت ممکنست تغییرات منفی عروقی و شناختی در رابطه با پیری را کُند نماید.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.


منبع:

1400/01/20
12:04:16
5.0 / 5
250
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif