کادایف
مطالعات نشان می دهد؛

افزایش كوتاه مدت میزان فیبر باعث تغییر میكروبیوم های روده می شود

افزایش كوتاه مدت میزان فیبر باعث تغییر میكروبیوم های روده می شود

به گزارش کادایف به قول محققان، افزایش میزان فیبر مصرفی می تواند باعث تغییر میکروبیوم های روده در طول مدت ۲ هفته شود.



به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، محققان در مطالعات قبلی به رابطه بین مصرف فیبر و نتایج مثبت آن برای سلامت پی برده بودند.
باکتری ها با متابولیز فیبر، باعث ایجاد میکروبیوم های سالم در روده می شوند.
مطالعه اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داده است افزایش دو هفته ای مصرف فیبر به صورت قابل توجهی باعث تغییر میکروبیوم های روده شده و گونه های باکتریایی تجزیه کننده فیبر را زیاد می کند.
اگرچه تعداد اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه افزایش نیافتند. اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه، حاصل باکتری های تجزیه کننده فیبر هستند و دارای نقش های مختلفی در بدن هستند.
به عنوان مثال این اسیدهای چرب بعنوان منبع انرژی برای سلول های روده استفاده می شوند و در سیگنال دهی سلولی دخیل هستند. بعضی از این اسیدهای چرب دارای خواص ضدالتهابی بوده و بر حساسیت انسولین و وزن بدن تاثیر دارند.
فیبر نقش مهمی در سلامت انسان دارد. بعنوان مثال، یک بررسی اخیر در متاآنالیزهای مختلف نشان داد ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی در افرادی که بیشترین مصرف فیبر را دارند به طورقابل توجهی کاسته می شود.
دکتر «کاترین وایتسون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در اینباره می گوید: «عدم دریافت فیبر کافی در جهان صنعتی امروز، میکروب های روده ما را گرسنه نگه داشته است، و نتایج مهمی بر سلامت دارد که امکان دارد با افزایش سرطان روده بزرگ، بیماری های خودایمنی و حتی کاهش اثر واکسن و واکنش به ایمونوتراپی سرطان همراه باشد.»
روده کوچک قادر به هضم فیبر نیست. در عوض، به قول محققان، فیبر وارد روده بزرگ می شود و در آنجا میکروب ها می توانند فیبر را تجزیه نمایند.
محققان در این مطالعه، رژیم غذایی ۲۶ شرکت کننده را در طول ۳ هفته تحت نظر داشتند و به طورمیانگین روزانه ۲۵ گرم فیبر در رژیم غذایی آنها گنجانده شد.
سپس محققان با استفاده از توالی DNA، نمونه ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا ترکیب باکتری ها را شناسایی کنند.
محققان دریافتند که بعد از مداخله در رژیم غذایی، ترکیب میکروبیوم های روده شرکت کنندگان حدود ۸ درصد تغییر نمود.
این تغییر به طور عمده به علت افزایش باکتری های معروف برای تجزیه فیبر همچون Bifidobacterium، Bacteroides و Prevotella بود.
از اینرو محققان بر افزودن انواع فیبرها نظیر لوبیا، توت ها و آووکادو در رژیم غذایی تاکید دارند.


منبع:

1400/01/20
21:56:06
5.0 / 5
326
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif