کادایف

پاسخ وزارت بهداشت به شایعه محموله قاچاق واكسن فایزر در كشور

پاسخ وزارت بهداشت به شایعه محموله قاچاق واكسن فایزر در كشور

رئیس سازمان غذا و دارو درباب شایعه وجود محموله قاچاق فایزر اظهار داشت: زنجیره سرد واکسن فایزر، دمای منفی شصت تا هفتاد درجه سانتیگراد است و به این علت، امکان جابجایی آن بین کشورها وجود ندارد. با فرض محال، اگر واکسن فعلی، فایزر باشد، در جابجایی اساسا اثربخشی خودرا از دست داده است.


به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، دکتر محمد رضا شانه ساز اشاره کرد: باتوجه به محدودیت منابع تولید، بین کشورهای متحد نیز چالش وجود دارد و با وجود پیش پرداخت مبالغ تامین واکسن، همچنان سهمیه ها تامین نشده اند.
رئیس سازمان غذا و دارو به مزایای سامانه تیتک و امکان برچسب گذاری اشاره نمود و اظهار داشت: همه محموله های واکسن که وارد کشور می شوند با برچسب گذاری کد خاصی روی آن الصاق می شود و در هنگام تزریق با کد ملی فرد، در سامانه تیتک تطبیق داده می شود که مثلا چه کسی، کدام ویال واکسن از کدام کشور را دریافت کرده است.
وی اشاره کرد: سازمان جهانی بهداشت به تمامی نظام های سلامت و سازمان های غذا و داروی دنیا اعلام نموده که به سبب محدودیت های تولید واکسن، موارد تقلبی واکسن به شدت زیاد شده است. زیرا، تقاضای دریافت و تلقیح واکسن بالا رفته و تولید به میزانی که پاسخگوی نیازهای فوری همه مردم دنیا باشد، موجود نیست. به عبارت دیگر، هم اکنون تقاضا بیشتر از عرضه است و این مسئله، بازاری را برای افراد سودجو فراهم نموده که واکسن های تقلبی را بعنوان واکسن اصلی با قیمت های بالا عرضه کنند.
شانه ساز اضافه کرد: خوشبختانه واکسن تقلبی در کشور ما وجود ندارد، تا حالا گزارشی در این خصوص از معاونت های غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی و ستاد مبارزه با قاچاق دراین زمینه نداشته ایم. با وجود این، اگر در فضای مجازی به فردی پیشنهاد واکسن داده شد، اعتماد نکنند، احتمال قاچاق و تقلبی بودن آن، قطع به یقین بوده و از اصالت برخوردار نیست.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات فرد و نوع واکسن دریافتی در سامانه های مختلف معاونت بهداشت همچون سیب و غیره و نیز تیتک سازمان غذا و دارو ثبت می شود، اظهار داشت: این مسئله در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مورد تاکید قرار گرفته که تمامی کالاهای سلامت محور همچون دارو و واکسن باید در سامانه تیتک ثبت شوند. بنابراین، واکسن کرونا به سبب اولویت، از شروع شروع واکسیناسیون در کشور، ثبت شده است. لینکی بین سامانه های سیب، تیتک و غیره برقرار شده و پیشخوان(داشبرد) اطلاعات افراد بوسیله کد ملی و نوع واکسن دریافتی شان قابل پیگیریست.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه از ۲ میلیون دوز واکسن ورودی به کشور، همگی باید ثبت در سامانه تیتک شوند، اضافه کرد: واکسن های وارداتی که بوسیله معاونت های بهداشتی دانشگاه ها تلقیح می شود، با اطمینان خاطر تزریق شوند. ولیکن در مواردی خارج از این مسیر، اساسا تقلبی است. باتوجه به اینکه، واکسن جزو کالاهای سلامت محور است، علاوه بر ضرر و زیان مالی، سلامت افراد مصرف کننده نیز به مخاطره خواهد افتاد.
وی درباب ورود شرکت های خصوصی به خریداری و واردات واکسن اظهار داشت: این شرکت ها، خارج از حوزه نظارتی سازمان غذا و دارو، واکسن را وارد و عرضه نمی کنند. شرکت هایی که برای واردات واکسن اعلام آمادگی کردند، تمام اسناد خودرا در اختیار سازمان قرار داده اند، اما هنوز هیچ واکسنی توسط بخش خصوصی و خارج از سیستم ثبت تیتک و برچسب گذاری اصالت کالا، وارد کشور نشده است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، شانه ساز در آخر اشاره کرد: اگر شرکت های خصوصی هم در واردات واکسن کرونا بتوانند به مجموعه وزارت بهداشت کمک کنند، تمامی محموله باید در سامانه تیتک ثبت گردد و هر فردی در جمهوری اسلامی ایران واکسن دریافت کند، باید اطلاعات فردی و مشخصات واکسن در سامانه های وزارت بهداشت و همچون تیتک ثبت گردد تا قابلیت رصد داشته باشد. تا آنجا که سامانه تیتک با مجوزهای دریافتی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو ارتباط دارد در صورت عدم تایید اداره دارو، واکسن قابلیت تلقیح نخواهد داشت. بنابراین، با ثبت در سامانه تیتک، عملا احتمال قاچاق و تقلبی بودن به حدود صفر می رسد.



1400/02/01
22:12:43
5.0 / 5
944
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , تولید , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif