کادایف

آخرین وضعیت صدور مجوز مصرف اضطراری برای دو واكسن ایرانی كرونا

آخرین وضعیت صدور مجوز مصرف اضطراری برای دو واكسن ایرانی كرونا

کادایف: سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره آخرین تصمیمات اتخاذ شده برای صدور مجوز مصرف اضطراری دو واکسن ایرانی کرونا، توضیح داد.


به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، دکتر کیانوش جهانپور در حاشیه مراسم رونمایی از مستند "شنا با دست های بسته"، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا، درباره زمان دریافت مجوز اضطراری واکسن های ایرانی کرونا، اظهار داشت: فاز یک و دو واکسن کووایران برکت در کشور با موفقیت انجام شد. با توجه به این که در فاز یک موضوع بی خطری و در فاز دو موضوع ایمنی زایی واکسن بررسی می شود، با گزارش های موجود بنظر می رسد که واکسن ایمن است و ایمنی زایی خوبی هم دارد. بدین سبب موضوع در دستور بررسی کمیته های مشورتی در کمیسیون مربوطه در سازمان غذا و دارو است.
وی اضافه کرد: در عین حال فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن هم در کشور انجام شده و مرحله اول تزریق آن هم در کشور انجام و مرحله دوم آن هم شروع شده است. طبیعتا باتوجه به در نظر داشتن این که ما در وضعیت جنگ و بحران هستیم و کشورهای دیگر هم این مسیر را طی کردند که پس از اطمینان از ایمنی زایی واکسن، لزوما منتظر انتشار نتایج فاز سوم نشدند و بصورت مقیاس وسیع استفاده کردند و با توجه به این که به هر حال به طور متوسط روزانه ۱۵۰ ایرانی به سبب کرونا از دست می روند، همه این عوامل اساسا در بررسی های کمیته های مشورتی بعنوان مصالحی که در تصمیم گیری است، مورد ملاحظه قرار گرفته و نهایتا سازمان غذا و دارو اظهار نظر خواهدنمود.
جهانپور افزود: بنظر می رسد از آنجایی که تمام گزارش ها تا امروز مطلوب بوده است، اتفاقاتی در ایام آتی بیفتد و طبیعتا این واکسن اکنون حداقل چند صد هزار دوز آن تولید شده، با مجوز مصرف اضطراری ظرف روزهای آینده با صلاحدید مراجع مربوطه، وارد چرخه واکسیناسیون عمومی خواهد شد. باید توجه کرد که مرجع ملی هم دراین زمینه فقط سازمان غذا و دارو است و طبیعتا هر تصمیمی که سازمان غذا و دارو دراین زمینه اتخاذ کند، اجرا می گردد.
وی اظهار داشت: درباره واکسن پاستور یا واکسن پاستور کووک که در انستیتو پاستور ایران با کمک انستیتو فینلای کوبا تهیه می شود، این واکسن یک گام جلوتر است. برای اینکه علاوه بر انجام فاز یک و دو، کارازمایی بالینی در کشور کوبا، فاز سوم هم در کشور کوبا انجام شده و حتی شروع استفاده انبوه از این واکسن هم در مقیاس وسیع تر در کوبا و بر روی کادر درمان این کشور شروع شده است. ده ها هزار دوز از این واکسن در کوبا تزریق شده و در کشور ما هم این واکسن عملا بر روی ۲۴ هزار نفر در مرحله اول فاز سوم انجام شده و مرحله دوم فاز سوم آن هم شروع شده و حتی از میانه عبور کرده است.
جهانپور در این زمینه اضافه کرد: تا امروز هم گزارش های اولیه دراین زمینه چه ازکوبا و چه در کشورمان، قابل قبول بوده است. بدین سبب این دو واکسن یعنی واکسن پاستور در قدم اول و واکسن برکت در مرحله تصمیم گیری در حوزه صدور مجوز مصرف اضطراری هستند و هر زمان سازمان غذا و دارو با نظر کمیته های مشورت دراین زمینه اظهار نظر کند، طبیعتا وارد چرخه واکسیناسیون عمومی خواهند شد. تولید هر دو هم در ایران شروع شده، برکت صدها هزار دوز ساخته و کشت سلولی واکسن پاستور هم انجام و وارد فرآیند تولید انبوه شده است. البته تا زمان صدور مجوز اضطراری، هیچ مصرف یا توزیعی از این واکسن نخواهیم داشت.
جهانپور درباره وضعیت واکسن فخرا نیز اظهار داشت: واکسن فخرا وارد فاز دوم کارازمایی بالینی شده و تا زمانیکه برای مصرف عمومی آن تصمیم گیری شود، فاصله دارد. البته باتوجه به موفقیت آمیز بودن فاز یک کارآزمایی بالینی، وارد فاز دوم شده و الان درحال تزریق روی افراد و داوطلبان هستند. باید منتظر بمانیم تا نتایج فاز یک و دو این واکسن هم مطالعه شود. این واکسن ها هم با فاصله زمانی می توانند همین مسیر را طی کنند. واکسن موسسه رازی هم به همین صورت خواهد بود. در بخش خصوصی هم فعلا واکسن اسپایکوژن شرکت سیناژن را داریم که در فاز دوم قرار دارد و باید همین مسیر را طی کنند.
جهانپور در پاسخ به این که آیا پس از تولید داخلی واکسن کرونا، واردات واکسن های خارجی متوقف می شود یا خیر؟ اظهار داشت: واردات متوقف نمی گردد. میزان نیاز کشور به واکسن حداقل طبق برآوردهای ما ۱۲۰ میلیون دوز است. طبیعتا فعلا تولید داخلی حداقل در روزها و ماه های نخست، نمی تواند کفایت کند. مضافا این که باتوجه به خرید یا پیش خرید یا توافقاتی که برای خرید خارجی انجام شده، اگر همزمان واردات را انجام دهیم، سرعت واکسیناسیون مان می تواند افزایش یابد. بدین سبب چیزی درباره منتفی شدن خرید یا واردات واکسن نداریم. هرچه بتوان واکسن برای کشور تهیه کرد، مهمست و به همراه تولید داخل هر دو وارد چرخه واکسیناسیون شده و استفاده می شود.
وی درباره امکان انتخاب اختیاری واکسن ایرانی یا خارجی، اظهار داشت: بستگی به زمان و موقعیت دارد. تا حالا چنین امکانی در دنیا حدودا نبوده و در ایران هم ممکنست نباشد، اما هرچه پیش رویم، با افزایش تولید و واردات، دسترسی به واکسن بیشتر شده و ممکنست این امکان برقرار شود. آنچه مهم می باشد، این است که وزارت بهداشت به لحاظ فنی این مساله را در تخصیص واکسن های گروه های سنی یا شغلی مختلف مدنظر قرار داده و اساسا واکسن و پلت فرم و خاصیت های فناوری آن مورد نظر قرار گرفته و به شکلی تخصیص داده می شود که افراد کمترین مشکل و بالاترین ایمنی زایی را داشته باشند.
جهانپور درباره تعداد دوزهای تزریقی واکسن نیز اظهار داشت: متداول در واکسن های موجود، تزریق دو دوز است و درباره برخی واکسن ها گفته می شود که سه دوز هم دارند. فعلا دو دوز است. در عین حال برخی واکسن هایی که حالا در دنیا تولید می شود، تک دوز است. به هر حال بنظر می رسد که فعلا باید با همین دو دوز پیش رویم. البته باید توجه کرد که یک دوز اول هم می تواند یک ایمنی پایه و حداقلی بوجود آورد و دوز دوم بعنوان یادآور می تواند اثربخشی را افزایش دهد. گاهی ممکنست دوز یادآور چند ماهه یا سالی یکبار و یا چند سال یکبار هم نیاز باشد. اینها هیچکدام قطعی نیست، اما احیانا بنظر می رسد که نیاز باشد که حداقل سالانه یا دو سال یکبار نیاز به دوزهای یادآور باشد، اما نمی توان قطعی اظهار نظر کرد.
وی درباره وضعیت تولید مشترک اسپوتنیک نیز به ایسنا اظهار داشت: بانک سلولی تولید مشترک اسپوتنیک وی مدت هاست وارد کشور شده و در شرکت سازنده برای کشت سلولی تلاش می کنند تا بتوانند واکسن را تولید کنند. در این جا به دلیلهای فنی تاخیری دارد که امیدواریم صورت گیرد.




منبع:

1400/03/22
21:44:29
5.0 / 5
473
تگهای خبر: بهداشت , تولید , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
کادایف kadaif

کادایف kadaif