کادایف
یك متخصص تغذیه بیان كرد؛

تدابیر بهره مندی از تغذیه سالم در فصل پائیز

تدابیر بهره مندی از تغذیه سالم در فصل پائیز

یک متخصص تغذیه به عرضه نکاتی برای بهره مندی از تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی در مقابل بیماری ها به عرضه نکاتی پرداخت.



محمد مهدی حاجی فرجی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد تقویت سیستم ایمنی و بهره مندی از تغذیه سالم اظهار داشت: تغذیه سالم نه تنها سبب تقویت سیستم ایمنی در مقابل بیماری ها می شود بلکه می تواند برای کاهش و کنترل آلودگی ها و ابتلاء به بیماری های فصلی هم مؤثر باشد.
وی اضافه کرد: معمولا رابطه مستقیمی بین رژیم غذایی ناسالم و ابتلاء به بیماری های زمینه ای مثل فشار خون، چربی خون، چاقی و انواع آنفلوانزاها وجود دارد اما افراد می توانند با اصلاح الگوی تغذیه ای خود یک گام مؤثر را به سمت سلامتی خود بردارند.
این متخصص تغذیه ضمن اشاره به این که تغییرات کوچکی در سبک زندگی و اصلاح عادت های بد گذشته می تواند سیستم دفاعی خوبی برای بدن ایجاد نماید بیان نمود: معمولا مصرف غذاهای متنوع، و محدود کردن مصرف نمک، شکر و نوشیدن مقدار کافی آب، کاهش مصرف چربی ها و غذاهای فست فود آماده می توانند رژیم غذایی سالم ما را تشکیل دهند.
وی در مورد تدابیر تغذیه ای جهت تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل پاییز اظهار داشت: برنامه ریزی تغذیه ای برای فصل پاییز باید متفاوت تر از سایر فصل ها است، چونکه معمولا فصل پاییز همراه با آلرژی های فصلی است و سرماخوردگی های مقطعی را به دنبال خواهد داشت و بخصوص در این شرایط که بحث کووید ۱۹ درگیری بیشتری دارد تغذیه سالم ارتباط مستقیمی با پیشگیری از ابتلاء و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
حاجی فرجی اظهار نمود: معمولا نخستین نکته که در مورد بیماری ها مطرح می شود کمبود مواد غذایی، عناصر، املاح و ویتامین هایی است که مصرف می کنیم؛ عناصر غذایی مثل پروتئین و انرژی برای افرادی که به طور عمده کم وزن هستند و یا بیماری هایی مانند پرکاری تیروئید دارند، از سنین پایین تری برخوردار می باشند و یا آبستن هستند بسیار مهم می باشد.
وی اظهار داشت: افراد می توانند با مصرف مواد غذایی مناسب که الزامی ندارد حتما گوشت ها یا سایر فراورده های گران قیمت دیگر باشد این نیاز را تأمین کنند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم بگوییم که کدام یک از مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب هستند باید به ویتامین های C، E و D اشاره نمود که بسیار مؤثر هستند این مواد در دسته آنتی اکسیدان ها طبقه بندی می شوند که اگر میزانشان افزایش پیدا کند اساسا به شکل مناسبی می توانند با عفونت ها بخصوص بیماری های قلبی و عروقی رادیکال های آزاد مبارزه کنند.
وی تصریح کرد: برای مثال ویتامین C در خیلی از میوه ها و سبزیجات یافت می شود و میتوان تنوعی از آنها را داشته باشیم که همچون آنها میتوان به گوجه فرنگی، سیب زمینی، کلم ها و سبزیجات اشاره نمود.
حاجی فرجی بیان نمود: ویتامین D هم همانطور که می دانید از راه تابش آفتاب به پوست می رسد و مقادیر کمی از این ویتامین را در مواد غذایی داریم بنابراین در شرایط پاندمی کرونا و کاهش قرارگیری در معرض آفتاب برای به دست آوردن این ویتامین سفارش می شود که حتما با سنجش میزان ویتامین D بدن این ویتامین به صورت قرص مصرف شود.
این متخصص تغذیه در مورد نحوه مصرف ویتامین D اظهار داشت: در شرایط عادی سفارش می شود افراد یک کپسول ویتامین D پنجاه هزار مصرف کنند اما خیلی از افراد گرفتار فقر این ویتامین هستند و یا در بیماران مبتلا به دیابت که سطح کمتری از این ویتامین را دارند سفارش می شود سنجش صورت گیرد و بر مبنای سطح میزان بدنی این قرص تجویز شود و یا به صورت قرص و تزریق توسط پزشک مصرف شود.
وی اظهار نمود: یکی دیگر از ویتامین هایی که میتوان گفت آنتی اکسیدان بسیار قوی است ویتامین A است که در سبزیجات برگ زرد و نارنجی را حاوی این ویتامین می دانیم حتی در کره هم موجود است اما افراد چاق باید در مصرف آن دقت کنند.
فرجی خاطرنشان کرد: ویتامین E هم نقش زیادی در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی دارد در واقع به وفور در مغزها و دانه های روغنی وجود دارد اما حد مجاز آنها باید با اطلاع متخصص تغذیه مصرف شود در شرایط معمول اگر روزانه به مقدار مناسب از مغز دانه ها به اندازه ده عدد در روز مصرف کنند نیاز بدن را تأمین خواهند کرد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: توجه به این نکته ضروریست که به علت بالا بودن میزان کالری دانه های روغنی افراد مبتلا به دیابت و چاقی مزمن در مصرف آن دقت کنند.
وی ضمن اشاره به این که مصرف عنصر فلزی روی که تقریباً مشابه آهن است برای کودکان و نوجوان بسیار دارای اهمیت است اضافه کرد: این ماده غذایی در انواع گوشت ها و غذاهای دریایی، پنیر، ماست، لوبیا و غلات بخصوص غلات صبحانه به وفور یافت می شود؛ همینطور مصرف غذاهای پرچرب، فست فود و نوشیدنی های گازدار به منظور تقویت سیستم ایمنی باید از سبد غذایی حذف شوند.
حاجی فرجی در آخر تصریح کرد: مصرف تخم مرغ به صورت روزانه هیچ ضرری برای افراد ندارد و توجه به این نکته ضروریست که نوشیدن آب به صورت مستمر بسیار مناسب است؛ هرچه که وزن ما بالاتر باشد مغز فعالیت بیشتری پیدا می کند که برای بهره مندی از سیستم ایمنی قوی نوشیدن آب به مقدار کافی و مناسب را نباید از یاد برد.


منبع:

1400/07/14
00:11:44
5.0 / 5
551
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بیماری , پروتئین , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif