کادایف
رییس كل سازمان نظام پزشكی:

داشته هایمان را برای رفع کمبود پزشک به کار گیریم

داشته هایمان را برای رفع کمبود پزشک به کار گیریم

به گزارش کادایف رئیس کل سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی که پیرامون رفع مشکل کمبود پزشکان متخصص برگزار شد، اظهار داشت: هم اکنون بالغ بر ۳۰هزار پزشک عمومی داریم که اگر زیرساخت های لازم برای بکارگیری آنها فراهم گردد، حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر از آنها می توانند در سیستم ارجاع و نظام پزشک خانواده مشغول به کار شوند و ۵۰۰۰ نفر هم اگر شرایط دوره دستیاری را تسهیل نماییم وارد این دوره می شوند که از همین فردا می شود مشکل پزشک عمومی و ۴ سال بعد مشکل کمبود متخصص را حل نماییم.


به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، دکتر محمد رئیس زاده ضمن اشاره به برگزاری جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی، اظهار داشت: روز گذشته در دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی جلسه چالشی ولی مثبتی برگزار گردید. در این نشست وزیر محترم بهداشت و معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر مرضیه وحید دستجردی، دکتر سجادی، بنده و دکتر لنکرانی به صورت ویدیو کنفرانس حضور داشتند. نمایندگان حوزه سلامت حاضر در جلسه کاملا از رشد و پیشرفت و خدماتی که جامعه پزشکی عرضه کرده است به شکل قاطعانه دفاع کردند و متفق القول بودند اولا این معیار و ملاکی که در رسانه ها بعنوان سرانه پزشک به جمعیت مطرح گردیده است یکی از ۵۰ معیار و شاخص سازمان بهداشت جهانی برای تصمیم گیری در حوزه سلامت است و به هیچ عنوان معیار کامل و جامعی نیست و این که فقط بر طبق این معیار برای هر بعدی در نظام سلامت تصمیم گیری نماییم، کار اشتباهی است.
وی ادامه داد: همه اعضای حاضر در جلسه قبول داشتند که ما در بعضی مناطق محروم کشور در دسترسی به پزشک متخصص مشکل داریم اما این اشکال در دسترسی در وهله اول ناشی از توزیع نادرست و کمبود زیرساخت های لازم برای حضور پزشک در مناطق است. ازاین رو ما باید همه زیرساخت ها و الزامات را فراهم نماییم تا بتوانیم حضور پزشکان در این مناطق را تسهیل نماییم.
او افزود: نکته بعدی که متفق القول بودند این بود که افزایش ظرفیت هیچگاه متوقف نشده است و وزارت بهداشت در خلال این سالها افزایش ظرفیت را در دستور کار خود قرار داده است و تمام این آمارها این مورد را تایید می کند. این افزایش ظرفیت متناسب با توان آموزشی و حفظ کیفیت آموزشی و نیاز کشور در حال انجام می باشد. ازاین رو ما مخالف افزایش ظرفیت نیستیم اما با افزایش بی رویه ظرفیت بدون توجه به الزامات و زیرساخت ها مانند اعضای هیئت علمی، خوابگاه، کتابخانه ها و نسبت تخت و بیمار موافق نیستیم. این الزامات باید برای افزایش ظرفیت وجود داشته باشد تا این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: افزایش پزشک به تنهایی ضامن افزایش دسترسی نیست بلکه افزایش بی رویه پزشک جامعه پزشکی را هم به سرنوشت سایر رشته هایی که در وزارت علوم داریم گرفتار خواهد نمود و تعداد زیاد پزشک بدون این که بتوانیم آنها را به شکل منطقی به کار گیریم منجر به خروج پزشکان بی کیفیتی می شود که بر سر سلامت مردم گرفتار رقابت های معیشتی می شوند.
او افزود: در سمت مقابل دوستانی که از حوزه وزارت آموزش عالی و مجلس بودند مطالبی مطرح نمودند که همگی بخصوص نمودارهای عرضه شده پاسخ دارد. این نمودارها دارای اشکالات جدی بود و نمودار خامی بود. در نهایت دکتر عاملی جمع بندی بسیار خوبی عرضه کردند و جمع بندی این بود که همه ما قبول داریم دسترسی به پزشک بخصوص پزشک متخصص در بعضی مناطق کشور گرفتار مشکل است و دوم این که سیستم توزیع عادلانه باید فراهم گردد و نکته سوم این که ظرفیت باید متناسب سازی شود و متناسب با زیرساخت های کشور ظرفیت افزایش یابد.
رئیس زاده تصریح کرد: انتظار این است که این جمع بندی بدون این که عددی ذکر شود و آنرا به وزارت بهداشت عرضه کنند، در صحن عالی شورایعالی انقلاب فرهنگی مطرح شود و شان شورای انقلاب فرهنگی در حد سیاست گزاری های کلان باقی بماند و ما باید به شان شورا احترام بگذاریم اما باید مسائل جزئی تر را به وزارت بهداشت بسپاریم و وزارت بهداشت هم اعلام نمود که مشکل رشته های تخصصی را با ایجاد تسهیلاتی دنبال کند تا در اسرع وقت مشکل کمبود متخصص در بعضی مناطق کشور هم حل شود.
وی ادامه داد: نکته دیگری که به آن اشاره کردم این بود که طرحی که دوستان دادند هشت سال دیگر پزشک عمومی و ۱۴ سال دیگر پزشک متخصص تحویل جامعه خواهد داد؛ در صورتی که هم اکنون بالغ بر ۳۰هزار پزشک عمومی داریم که اگر زیرساخت های لازم برای به کار گیری آنان فراهم گردد حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر از آنها می توانند در سیستم ارجاع و نظام پزشک خانواده مشغول به کار شوند و ۵۰۰۰ نفر هم اگر شرایط دوره دستیاری را تسهیل نماییم وارد این دوره می شوند که از همین فردا می شود مشکل پزشک عمومی و ۴ سال بعد مشکل کمبود متخصص را حل کنیم؛ ولی احساس می کنم چون این کار الزاماتی دارد دوستان نمی خواهند به این مطلب فکر کنند.
وی اظهار داشت: همین داشته هایی که داریم را برای رفع کمبود به کار گیریم بعد به فکر ۸ و ۱۴ سال آینده باشیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه قرار گیرد.



1400/09/18
12:09:50
5.0 / 5
518
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif