کادایف
برای اولین بار در كشور؛

آغاز اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه

آغاز اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه

کادایف: اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی بطور رسمی شروع شد.



به گزارش کادایف به نقل از مهر، محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: هدف معاونت بهداشتی ارائه خدمت بهینه به مردم است که نخستین استراتژی در امتداد تامین این هدف استفاده مطلوب از امکانات و زیرساخت های موجود است.
نقش الگوی نامناسب تغذیه در بروز بیماریهای غیر واگیر و مزمن
وی عوامل خطر تهدید کننده سلامت را بسیار متنوع ذکر کرد و اضافه کرد: الگوی نامناسب تغذیه در این میان، نقش مهمی در بروز بیماریهای غیر واگیر و مزمن دارد و اصلاح آن نیز در کاهش باربیماری ها مؤثر است.
سهرابی با اشاره به خدمات ارائه شده توسط کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و نقش آنها در اصلاح الگوهای تغذیه ای اشاره کرد: این خدمات برای کلانشهری مانند تهران کافی نیست و توسعه آن ضروری می باشد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برخی مراجعان مراکز بهداشتی به خدمات تخصصی رژیم درمانی نیاز دارند که متأسفانه با گذشت سال ها پروسه ارجاع در زمینه تغذیه محقق نشده است. از طرفی دیگر برخی خدمات سلامت نظیر مشاوره های تغذیه ممکنست در جامعه بصورت بازاری ارائه شوند و کیفیت لازم را نداشته باشند.
وی اضافه کرد: با توجه به این که ارائه خدمات باکیفیت از اهداف معاونت بهداشتی شمرده می شود طرح همکاری با کلینیک های تخصصی انستیتو تغذیه عنوان شد تا در صورت نیاز به مشاوره های تخصصی این خدمات بصورت باکیفیت و بوسیله محیط آکادمیک و توسط متخصصان و اساتید به مردم ارائه شود.
سهرابی باتوجه به وجود مناطق کم برخوردار در زمینه تحت پوشش دانشگاه اظهار داشت: تعدادی از مراجعان مراکز بهداشتی توانایی مالی جهت استفاده از مشاوره های تخصصی بخش خصوصی را ندارند. در صورتیکه به سبب بیماری هایی نظیر نارسایی کلیه، دیابت و مشکلات قلبی عروقی ناگزیر به دریافت مشاوره های تغذیه و رژیم درمانی هستند.
وی اشاره کرد: با اجرای این طرح تلاش می نماییم با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ای و اصلاح نظام ارجاع، خدمات باکیفیت با هزینه مناسب به سادگی در اختیار مراجعان قرار گیرد.
سهرابی ابراز امیدواری کرد با اجرای موفق این پروژه بتوان آنرا بعنوان یک الگوی کشوری در اختیار سایر دانشگاه ها قرار داد.
انستیتو تغذیه؛ تنها مرجع ملی ایران در حوزه سیاست گذاری علوم تغذیه است
سید امیر محمد مرتضویان رییس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، نیز با اشاره به وجود برخی مراکز سودجو در زمینه تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: متأسفانه این مراکز بوسیله شبکه های مجازی یا تأسیس کلینیک های لوکس؛ با بهره گیری از عدم آگاهی مردم و تبلیغات مبادرت به ارائه مشاوره های غیرعلمی می کنند که گاهی برای سلامت فرد و جامعه نیز مخاطره آمیز و زیانبار هستند.
وی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این طرح تصریح کرد: انستیتو تحقیقات تغذیه ای تنها مرجع ملی ایران در حوزه سیاست گذاری علوم تغذیه است.
مرتضویان اضافه کرد: بعنوان یک رسالت ملی درصدد برآمدیم با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه شرایط ارجاع و پذیرش مراجعان و بیماران به کلینیک های تخصصی این مرکز تسهیل شود و خدمات مشاوره و رژیم درمانی توسط متخصصان در اختیار مردم قرار گیرد. همین طور زمینه همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی با معاونت بهداشتی تقویت شود.
وی، همکاری با معاونت بهداشتی دانشگاه در زمینه تغذیه را گامی مهم برای ارائه خدمت به جمعیت شش میلیون نفری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برشمرد و اظهار داشت: از هر ارتباطی که به نفع سلامت عمومی مردم باشد استقبال می نماییم.
بر اساس این طرح همکاری امکان دسترسی مردم به خدمات تخصصی مشاوره تغذیه و رژیم درمانی فراهم می شود و مراجعان به مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه در صورت نیاز به کلینیک تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه معرفی شده و بصورت حضوری یا آنلاین از خدمات تخصصی مذکور با تعرفه دولتی بهره مند می شوند.
در این راستا آموزش نحوه استفاده از سامانه سیب به اساتید انستیتو در ایام گذشته توسط کارشناسان معاونت بهداشت انجام شده است و باتوجه به اجرای این مقدمات، پروسه ارجاع بیماران برای دریافت خدمات تخصصی به زودی شروع می شود.


منبع:

1401/02/08
13:53:34
5.0 / 5
479
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif