کادایف
زالی عنوان كرد؛

گرایش مردم به غذاهای بیرون بر

گرایش مردم به غذاهای بیرون بر

به گزارش کادایف، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به رویکرد مردم به غذاهای بیرون بر، اظهار داشت: غذا نباید به عامل تهدید سلامت جامعه تبدیل گردد.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، تفاهمنامه همکاریهای مشترک انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با محوریت تشدید نظارت ها بر اماکن تولید اغذیه و ارائه آموزش های مشترک، با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و برخی از مسئولان معاونت بهداشت وزارت بهداشت به امضا رسید. علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به وظایف و رسالت های مهم انستیتو تحقیقات تغذیه کشور در زمینه غذا، اجرای این تفاهم نامه را از مهم ترین اقدامات در امتداد تحقق مسئولیت اجتماعی این مرکز دانست. ایشان سپس غذا را در کنار دارو، کالایی شبه راهبردی خواند و اضافه کرد: آلودگی های غذایی می تواند آثار زیانبار امنیتی و اجتماعی به همراه داشته باشد و با اقداماتی نظیر گسترش اینطور همکاری ها باید به سمتی حرکت کرد تا این مسئله فراملی، بیش از هر زمان دیگر استانداردسازی شود. رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ترسیم نقشه راه علمی و استاندارد را در نظام صنفی از مهم ترین اهداف انعقاد این تفاهم نامه دانست و اظهار داشت: تامین امنیت غذا از مزرعه تا سفره، گزاره ای جهانی است که بارها شنیده ایم و نشان از اهمیت مسیر تولید، توزیع و تهیه غذا از حوزه کشاورزی تا سفره مردم دارد. به گفته ی ایشان، تغییر الگوی غذایی و سبک زندگی مردم تنوع بسیاری پیدا کرده و شاید بیشترین تعداد صنوف در همین حوزه مواد غذایی درحال فعالیت هستند. زالی اشاره کرد: تا سه دهه گذشته فرهنگ غذای بیرون بر در کشور تعریف نشده بود اما حالا مردم برای تامین بخش زیادی از مواد غذایی مورد نیاز خود از این ظرفیت بهره می برند. وی با تأکید بر اهمیت بالا بردن سطح دانش مردم و اصناف در حوزه تامین مواد غذایی سالم، اظهار داشت: از مهم ترین ابعاد این تفاهم نامه ایجاد فرآیندها و تهیه بروشورها و راهنماهای سمعی و بصری برای ارتقای سطح سواد سلامت مردم و صنوف مواد غذایی است و با این اقدامات وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انستیتو تغذیه تا حد زیادی نقش خودرا دراین زمینه ایفا می کنند. رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه با اشاره به تراکم بالای صنوف و اتحادیه های صنفی در پایتخت، عنوان کرد: بخش خیلی از این صنوف در زمینه مواد غذایی فعالیت می نمایند و از آنجائیکه غذا نیازی برای تامین انرژی، کالری و سلامت است، نباید تبدیل به عاملی برای تهدید سلامت جامعه باشد. زالی از افزایش بار بیماریها در دنیا و کشور با گسترش بیماریهای منتقله از غذا آگاهی داد و اضافه کرد: القای نگاه آکادمیک و طراحی پروتکل ها و استانداردسازی مواد غذایی و مصون سازی آنها بخش عمده ای از مسئولیت های انستیتو تحقیقات تغذیه ای است که ظرفیت مهمی شمرده می شود. او در آخر بر اهمیت استقرار اختیارات نظارتی وزارت بهداشت بر این حوزه، حتی در صورت همکاری با سایر نهادها، اصرار کرد و اظهار داشت: غذا، موضوعی سلیقه ای و درون صنفی نیست و ذی صلاح ترین نهاد نظارتی، وزارت بهداشت است، این نگاه باید تقویت شود و امیدواریم تمام مفاد این تفاهم نامه بصورت برنامه ای عملیاتی اجرا شود. در ادامه این مراسم، جعفر جندقی رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با اشاره به زیرساخت های موجود در انستیتو تحقیقات تغذیه کشور برای ارتقای سطح سلامت جامعه، عنوان کرد: گسترش همکاری میان معاونت بهداشت وزارت بهداشت و این مرکز، خیلی از اهداف آموزشی، علمی، تجهیزاتی و دانشی با نحوریت ارتقای آگاهی مردم نسبت به تهیه غذای سالم را تحقق می بخشد، چونکه وزارت بهداشت جامعه هدف مورد نظر برای ارائه این خدمات را در اختیار دارد واین هم افزایی منجر به افزایش سطح ارائه خدمات می شود. وی نکته مهم دیگر را توانایی پاسخ به نیازهای مردم اعلام نمود و اظهار داشت: نیاز به مواد غذایی با نوع تقاضای مردم متفاوت است، نیاز اساسی جامعه به تغذیه و دریافت غذای سالم را می توان با افزایش آگاهی مردم و تولید کنندگان مواد غذایی برطرف کرد. جندقی نقش اساسی تغذیه را در حفظ سلامت جامعه کلیدی دانست و اضافه کرد: توان نظارتی و پایشی وزارت بهداشت محدود است اما هرچه بتوان سطح تعامل با نهادهای نظارتی را گسترش داد به نتایج بهتری در تحقق مفاد این تفاهم نامه خواهیم رسید. بگفته رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، افزایش دانش در سطوح کارخانه ها، صنوف و حتی سفره مردم در افزایش سطح سلامت جامعه بسیار مؤثر است. او در آخر بر اهمیت مشاوره در کنار آموزش اشاره نمود و اظهار داشت: امروزه با گسترش رسانه های اجتماعی، خیلی از مطالب غیرعلمی در اختیار مردم قرار می گیرد و فرهنگ غذایی جامعه را به سمت نادرستی سوق می دهد، دراین زمینه نقش اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی بسیار پررنگ است. همین طور در مفاد تفاهم نامه پیش بینی هایی برای تشویق صنوفی که به کمیت و کیفیت مواد غذایی اهمیت می دهند، انجام شده تا نشان هایی به آنها اهدا شود که افزایش اعتماد مردم و فروش آنها را در پی خواهد داشت. سید امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور نیز در این مراسم ضمن تاکید بر اهمیت کارکرد صنوف و صنایع مواد غذایی خصوصاً لبنیات، فست فود و رستوران ها در سلامت کشور، عنوان کرد: تفاهم نامه گسترش همکاری انستیتو با مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت ابعاد مهمی را در بر می گیرد، چونکه با وجود توجه ویژه به بهداشت محیط این صنوف، فرمول تهیه مواد غذایی نیاز به نظارت و استانداردسازی اساسی تری دارد، خصوصاً در حوزه صنف لبنیات سنتی نیز باید از نظر کیفیت بهداشتی، نظارت و بررسی بیشتری صورت گیرد. به گفته ی ایشان، تغذیه نامناسب بار بیماریهای غیرواگیر و حتی بیماریهای واگیر را بیشتر می کند و سهم آموزش به مردم یکی از با اهمیت ترین رسالت های وزارت بهداشت دراین زمینه است. مرتضویان، فرمول، حجم، ارتقای فرهنگ تهیه و مصرف غذا و فرهنگ مصرف غذاهای سنتی را از ابعاد مهم آموزشی این تفاهم نامه اعلام نمود و اظهار داشت: این اهداف با ارائه آموزش های همگانی و برگزاری دوره های علمی توسط انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور، همکاری لابراتوار های این مرکز با وزارت بهداشت و طرح ممیزی این اصناف محقق می شود.

1401/06/10
23:06:05
5.0 / 5
442
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif