کادایف
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه عنوان كرد؛

شرایط روزه داری مادران آبستن و شیرده

شرایط روزه داری مادران آبستن و شیرده

به گزارش کادایف، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ارتباط با روزه داری مادران آبستن و شیرده، نکاتی را توضیح داد.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده اظهار داشت: در سه ماهه اول حاملگی بخصوص ۸ هفته نخست حاملگی که سلول های مغزی جنین درحال شکل گیری است، روزه داری بخصوص در روزهایی که ساعات آن طولانی است و به حدود ۱۶ ساعت می رسد، امکان دارد صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین بزند. وی عنوان کرد: در سه ماه سوم حاملگی هم بخش عمده انرژی جنین از قند خون (گلوکز خون مادر) تأمین می شود و روزه داری با ایجاد ترکیبات حاصل از سوخت چربی های بدن برای تأمین انرژی می تواند به سیستم عصبی جنین لطمه بزند. ازاین رو در سه ماه اول و سوم حاملگی روزه گرفتن سفارش نمی گردد. اسماعیل زاده افزود: در سه ماه دوم حاملگی با نظر پزشک و متخصص تغذیه اگر مادر کم وزن نباشد، جنین او با عنایت به سن جنینی رشد خوبی داشته و فشارخون طبیعی داشته باشد، کالری و مواد غذایی کافی دریافت کند و بیماری خاصی هم نداشته باشد؛ قادر به روزه گرفتن است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: در مادران شیرده هم از آنجائیکه در ۶ ماهه اول شیردهی تنها منبع غذایی نوزاد، شیر مادر است و دیده شده که روزه داری سبب اختلال در شیردهی و به دنبال آن اختلال در وزن گیری کودک می شود، بهتر است در این ایام، از روزه داری خودداری شود. اسماعیل زاده اظهار داشت: در ۶ ماهه دوم شیردهی و با شروع تغذیه کمکی و به شرط این که مادر شیرده از برنامه غذایی صحیح پیروی کند و منحنی رشد کودک طبیعی باشد، گرفتن روزه منعی ندارد. در این دوره رژیم غذایی مادر باید غنی از پروتئین و ریزمغذی ها همچون آهن، کلسیم و انواع ویتامین ها باشد. بنابر این در صورتیکه مادر شیرده مایل به گرفتن روزه در ماه مبارک است، باید برخی نکات تغذیه ای مورد توجه قرار گیرد. وی تصریح کرد: مادران شیرده برای گرفتن روزه، در وعده سحر، افطار و شام منابع پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و هم چنین انواع سبزی و سالاد و میوه را در رژیم غذایی خود بگنجاند، برای تأمین کلسیم، بخشی از پروتئین و ویتامین های گروه B به میزان ۲ تا ۳ لیوان شیر و یا معادل آن از ماست و پنیر روزانه استفاده نماید، بعد از افطار و تا پیش از خواب و تا سحر حداقل ۸ لیوان آب و مایعات مصرف کند که به علت کم آبی بدن حجم شیر مادر کم نشود و از انجام کارهای سنگین و خسته کننده در طول روز خودداری کرده و استراحت کافی برای حفظ انرژی داشته باشد.


منبع:

1402/01/10
13:58:44
5.0 / 5
307
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پروتئین , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif