کادایف

نخستین جلسه کمیته فنی بهبود کیفیت و سلامت نان

نخستین جلسه کمیته فنی بهبود کیفیت و سلامت نان

کادایف: نخستین جلسه کمیته فنی بهبود کیفیت و سلامت نان دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، روز دوشنبه با حضور نمایندگان دستگاه های اجرائی تشکیل شد.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، محمد اسماعیل مطلق رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در این جلسه گفت: بعد از تصویب سند ملی امنیت غذا و تغذیه در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، نخستین جلسه کمیته فنی بهبود کیفیت و سلامت نان که یکی از برنامه های اولویت دار این سند ملی است، در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور ذی نقشان در زنجیره گندم، آرد و نان اجرا شد. وی ادامه داد: سند ملی امنیت غذا و تغذیه، به دستور رییس جمهور در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با تلفیق ۷ سند ملی که در دستگاه های اجرائی تدوین شده بود، در کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه با حضور کارشناسان خبره و اساتید دانشگاه و متخصصین در عرصه غذا و تغذیه تلفیق و در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، مصوب شد. مطلق اشاره کرد: یکی از برنامه های اصلی در سند ۱۰ ساله ملی امنیت غذا و تغذیه، بهبود کیفیت و سلامت نان است. دبیرخانه شورا که وظیفه هماهنگی سیاست های غذا و تغذیه با هدف حفظ و ارتقای سلامت مردم را بر عهده دارد، این مساله را با جدیت در دستور کار قرار داده است. رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر اهمیت همکاری همه دستگاه های اجرائی همچون وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد، اتاق تجاری، صنایع آرد، اتحادیه نانوایان، مراکز تحقیقاتی، سازمان هدفمندی یارانه ها، سازمان تعزیرات و سایر دستگاهها در راستای ارتقای کیفیت و سلامت نان تاکید نمود. زهرا عبداللهی رییس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه در دبیرخانه شورا ضمن ارائه گزارشی از چالش های فعلی در زنجیره گندم، آرد و نان، اظهار داشت: نان به عنوان قوت غالب و غذای اصلی مردم حداقل نیمی از انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه برای حفظ سلامت را تامین می کند و حداقل ۳۰ درصد ریزمغذی های کلیدی همچون آهن، روی و ویتامین های گروه ب با مصرف روزانه نان تامین می شود بدین سبب عرضه نان سالم و باکیفیت در امنیت غذایی مردم بسیار حائز اهمیت می باشد. در این جلسه درباب مطالبی همچون اختصاص گندم مناسب و باکیفیت برای تولید نان، ساماندهی نگهداری گندم در سیلوها برای تثبیت کیفیت گندم، بازبینی استاندارد سبوس آرد و کاهش میزان سبوس گیری، پایش و نظارت جدی جهت استفاده از آرد مناسب در نانوایی ها، عدم استفاده از جوش شیرین، الزام استفاده از خمیر مایه در نانوایی ها، پشتیبانی از تولیدکنندگان در زنجیره گندم، آرد و نان، استمرار و توسعه برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در سند مصوب و ملی امنیت غذا و تغذیه مطرح و دستگاه های اجرائی موظف شدند گزارش اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت گندم، آرد و نان را به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گزارش دهند. در جلسه کمیته فنی همین طور مصوب شد که در اسرع وقت سه کارگروه تخصصی متشکل از کارشناسان و متخصصین جهت بررسی مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در حیطه های گندم، آرد و نان در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تشکیل و این موضوعات تا حصول نتیجه بطور جدی پیگیری شود.


منبع:

1402/02/27
15:58:24
5.0 / 5
328
تگهای خبر: استاندارد , پروتئین , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif