کادایف
رئیس سازمان غذا و دارو تاكید كرد؛

ایمنی غذا، اولویت راهبردی نظام سلامت

ایمنی غذا، اولویت راهبردی نظام سلامت

به گزارش کادایف، رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به نقش ایمنی غذا در جلوگیری از بیماری های در رابطه با تغذیه، بر ضرورت تقویت نظارت ها، هماهنگی بین بخشی و توجه همه‌جانبه به زنجیره سلامت غذا تاکید کرد.


به گزارش کادایف به نقل از خبرگزاری ایرنا از سازمان غذا و دارو، مهدی پیر صالحی روز شنبه در نشست خبری بمناسبت روز جهانی ایمنی غذا ( ۷ ژوئن برابر با ۱۷ خرداد) اضافه کرد: این روز به سبب اهمیت سلامت غذا در زنجیره مصرف جهانی، هر سال گرامی داشته می شود، سالانه بیشتر از ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به سبب مصرف غذاهای ناسالم به بیماری گرفتار می شوند و این آمار نشان میدهد که ایمنی غذا، موضوعی حیاتی برای سلامت عمومی است.
معاون وزیر بهداشت گفت: اگر به ایمنی غذا توجه کافی نشود، این مورد به درمان و هزینه های سنگین درمانی منجر خواهد شد. در نتیجه، باید ایمنی غذا را بعنوان یک اقدام پیشگیرانه مهم تلقی نمود و تمام سازمان های در رابطه با سلامت، باید مراقبت از ایمنی غذا را در اولویت قرار دهند تا جامعه ای سالم و پویا داشته باشیم.
وی با تکیه بر این که ایمنی غذا نقش پیشگیری کننده دارد، اضافه کرد: در بحث ایمنی غذایی، باید به این سمت برویم که ببینیم ناظران این حوزه چه کارهایی انجام می دهند و عملکرد آنها به شکل مستمر بررسی و رصد شود.
پیرصالحی در رابطه با بازگشت برخی محصولات غذایی صادراتی هم اظهار داشت: در حوزه صادرات، فقط ۸ محصول خام گیاهی تحت رصد و نظارت سازمان غذا و دارو هستند و سایر محصولات توسط نهادهای دیگر تأیید می شوند، کالاهایی که از جانب این سازمان برای صادرات تأیید می شوند، میزان بازگشت بسیار اندکی دارند و بعضی از بازگشت ها هم علل سیاسی و نه مسایل کیفی دارند.
وی با اشاره به میزان باقیمانده سموم و آفات در محصولات غذایی اظهار داشت: این میزان خیلی کم است و سازمان غذا و دارو تمام تلاش خویش را برای کنترل همین مقدار اندک هم در دستور کار قرار داده است.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در بحث نظارت بر ایمنی غذا، باید به این نکته توجه داشت که نظارت از مزرعه تا سفره بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و انتظار می رود این وزارت خانه تا پایان برنامه هفتم توسعه، مبحث شناسه گذاری فرآورده های غذایی را به صورت کامل اجرا نماید. در صورت آغاز این فرآیند، سازمان غذا و دارو هم نظارت تخصصی خویش را بر مبنای کدهای شناسه اعمال خواهد نمود.
معاون وزیر بهداشت همینطور با اشاره به محصولات غذایی و آرایشی، بهداشتی که از راه کولبری وارد کشور می شوند، گوشزد نمود و اظهار داشت: هیچ گونه نظارتی بر این گونه محصولات وجود ندارد و این مورد می تواند سلامت مردم را تهدید کند. باید راهکارهای عملی برای حل این معضل درنظر گرفته شود.

صدور بیشتر از ۳۱ هزار گواهی بهداشت برای صادرات محصولات غذایی در یک سال گذشته

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو هم در این جلسه با بیان صدور ۳۱ هزار و ۸۰۰ گواهی بهداشت صادراتی، از پایش سلامت هشت گروه از محصولات خام کشاورزی به منظور ارتقاء ایمنی غذا و تسهیل صادرات اطلاع داد.
عبدالعظیم بهفر با اشاره به اهمیت دو مفهوم امنیت غذایی و ایمنی غذایی اظهار داشت: امنیت غذا به معنای دسترسی مردم به مواد غذایی و انرژی کافی است، در صورتیکه ایمنی غذا، تضمین سلامت و عاری بودن مواد غذایی از آلاینده ها و مواد مضر را شامل می شود.
وی با تکیه بر این که ایمنی غذا فقط محدود به زمان حال نیست و به سلامت نسل های آینده هم مربوط است، اضافه کرد: سازمان غذا و دارو با نگاهی بلندمدت، ارتقاء ایمنی غذا را بعنوان یکی از سیاستهای اصلی دنبال می کند.
بهفر با اشاره به شعار سال جاری روز جهانی ایمنی غذا در کشور با عنوان «ایمنی غذا، سرمایه گذاری برای تولید مبتنی بر دانش» اشاره کرد: این شعار بازتابی از نگاه علمی و دانش بنیان به تولید غذا در کشور است و مبین اهمیت ارتقاء سطح فناوری و نظارت در حوزه صنایع غذایی بشمار می رود.
وی در ادامه از پایش سلامت هشت محصول خام کشاورزی شامل کاهو، فلفل دلمه ای، سیب درختی، گوجه فرنگی، بادمجان، کرفس، خیار و انگور اطلاع داد و اظهار داشت: با وجود این که مسئولیت اصلی پایش و شناسه گذاری این محصولات برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، اما سازمان غذا و دارو به منظور تسهیل صادرات، سلامت این محصولات را بررسی و تأیید می کند.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اعلان اینکه اجرای دقیق پایش ها نیازمند استقرار کامل نظام شناسه گذاری است، تاکید کرد: در صورت اقدام سریع وزارت جهاد کشاورزی برای شناسه گذاری محصولات، امکان ردیابی منشأ و بررسی دقیق تر سلامت محصولات کشاورزی فراهم می شود.
بهفر همینطور به تفویض اختیارات صدور پروانه ساخت به معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی اشاره نمود و اظهار داشت: این اقدام سبب افزایش سرعت صدور مجوزها، تسهیل فرایند تولید و ارتقاء نظارت کیفی شده است.
وی از طریق اندازی سامانه صدور گواهی بهداشت صادراتی اطلاع داد و اضافه کرد: این سامانه به منظور تسهیل و تسریع صدور گواهی های سلامت برای فرآورده های غذایی طراحی شده و نقش برجسته ی در افزایش دقت، شفافیت و تسهیل تجارت بین المللی دارد.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اشاره کرد: در سال گذشته، بیشتر از ۳۱ هزار و ۸۰۰ گواهی بهداشت برای صادرات محصولات غذایی صادر گردیده است و این نشان از ظرفیت بالای کشور در عرصه تولید و صادرات فرآورده های ایمن دارد.
وی اضافه کرد: در همین مدت ۲۸۶ هزار قلم فرآورده غیر مجاز شناسایی شده که ۲۵۴ هزار مورد از آنها جمع آوری شده است، همینطور برای ۳۰ مورد از محصولات وارداتی، مجوز عدم مصرف صادر گردیده است.
بهفر در انتها تاکید کرد: تحقق کامل ایمنی غذا در کشور نیازمند همکاری فراسازمانی و پرهیز از تصمیمات صرفا اقتصادی است؛ چونکه نگاه سلامت محور باید در تمام سطوح سیاستگذاری کشور نهادینه شود.



منبع:

1404/03/18
08:32:08
5.0 / 5
74
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کادایف kadaif