کادایف

چرا هیچ گاه نباید گوشت دلفین بخوریم؟

چرا هیچ گاه نباید گوشت دلفین بخوریم؟

به گزارش کادایف، گوشت دلفین در بعضی مناطق محبوب است؛ اما فراتر از دغدغه های اخلاقی، دانشمندان زنگ خطر را برای مصرف کنندگان این حیوان دریایی به صدا درآورده اند.


به گزارش کادایف به نقل از خبر آنلاین، به نقل از زومیت، برپایه آزمایش های اخیر در ژاپن، میزان جیوه در گوشت دلفین ها بشکل حیرت انگیزی بالا است. سازمان استرالیایی ای اف دی اعلام نموده که در نمونه هایی از گوشت دلفین گونه ی ریسو، غلظت جیوه تا ۱۰۶ قسمت در میلیون (ppm) و متیل جیوه تا ۱٫۷ ppm ثبت شده؛ رقمی که ۲۶۵ برابر بیش از حد مجاز قانونی در ژاپن است. کارشناسان می گویند چنین سطحی از آلودگی می تواند به صدمه های شدید مغزی، بخصوص در جنین ها و کودکان، منجر شود.
البته مورد ثبت شده نه تنها استثنا نیست، بلکه فقط آغاز ماجراست. از سال ۲۰۰۳ تاکنون، بارها نمونه های گوشت دلفین در ژاپن مقادیر خطرناکی از جیوه را نشان داده اند؛ حتی در سال ۲۰۰۷ مشخص شد گوشت دلفینی که در مدارس منطقه ی تائی جی سرو می شده، حاوی جیوه ای ۱۰ تا ۱۶ برابر حد مجاز بوده است. یکی از مقام های محلی در آن زمان این گوشت را «پسماند سمی» توصیف کرد.
محققان می گویند دلیل آلودگی گوشت دلفین، جایگاه دلفین ها در رأس زنجیره ی غذایی اقیانوس است که غلظت فلزاتی سمی مثل جیوه با هر پله بالاتر، افزایش قابل ملاحظه ای پیدا می کند.
لارس اریک هایم بورگر بواویدا، اقیانوس شناس در مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه، می گوید: «هرچه در زنجیره ی غذایی بالاتر برویم، غلظت جیوه بیشتر می شود. وقتی از حدی بگذرد، برای سلامتی انسان خطرناکست.» به قول او، غلظت متیل جیوه در آب دریا بسیار ناچیز است، اما در شکارچیان بزرگ مثل تن یا شمشیرماهی تا پنجاه میلیون برابر افزایش خواهد یافت.
سازمان ای اف دی در گزارش خود تاکید کرده است که مصرف گوشت دلفین، بخصوص برای زنان باردار، مادران شیرده و کودکان، به صورت مستقیم سلامت را تهدید می کند. همچنین، قرارگرفتن در معرض مقدار زیاد متیل جیوه در دوران حاملگی می تواند به صدمه مغزی در جنین منجر شود و تماس طولانی مدت با این ماده امکان دارد مرگبار باشد.
خبر خوب این که با نخوردن گوشت دلفین چیزی را از دست نمی دهید. فارغ از احساسات، اعتقادات و باورهای معنوی، تقریبا همه ی کسانیکه گوشت دلفین خورده اند، بر سر این مساله توافق دارند که چندان خوش طعم نیست. بیشتر مردم اگر حق انتخاب داشته باشند، ترجیح می دهند گوشت دلفین نخورند.
بطور خلاصه قرارگرفتن در معرض مقدار زیاد متیل جیوه در دوران حاملگی می تواند به لطمه مغزی در جنین منجر شود و تماس طولانی مدت با این ماده امکان دارد مرگبار باشد. فارغ از احساسات، اعتقادات و باورهای معنوی، تقریباً همه ی آنهائی که گوشت دلفین خورده اند، بر سر این مساله توافق دارند که چندان خوش طعم نیست.

منبع:

1404/08/12
11:08:13
5.0 / 5
12
تگهای خبر: آلودگی , آنلاین , سلامت , شیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کادایف kadaif