کادایف

کشف بزرگ ترین تار عنکبوت دنیا با اندازه نصف زمین تنیس در اعماق زمین

کشف بزرگ ترین تار عنکبوت دنیا با اندازه نصف زمین تنیس در اعماق زمین

به گزارش کادایف، در اعماق غاری سمی، دانشمندان با شهری عظیم و زنده مواجه گشتند که توسط هزاران عنکبوت اعجاب انگیز از دو گونه ی متفاوت اداره می شود.


به گزارش کادایف به نقل از خبر آنلاین و بر طبق گزارش زومیت، در جریان کاوش در غاری حاوی گوگرد در مرز آلبانی و یونان، گروهی از دانشمندان انجمن غارنوردی چک موفق به کشف بزرگ ترین تار عنکبوت شناخته شده در جهان شدند. این ساختار عظیم که محققان آنرا «ابرشهر» نامیده اند، بالاتر از ۹۶ متر مربع وسعت دارد؛ یعنی حدودا به اندازه ی نصف یک زمین تنیس است.
به گزارش ساینتیفیک امریکن، بر طبق مطالعه ای تازه که توسط گروهی مستقل انجام شده، این شبکه ی گسترده محل زندگی حدود ۱۱۱ هزار عنکبوت از دو گونه ی تگناریا دامستیکا (Tegenaria domestica) و پرینریگون وگنز (Prinerigone vagans) است. به نقل از نویسندگان مطالعه، این اولین مورد ثبت شده از همکاری دو گونه عنکبوت در ساخت تارهای مشترک است.
غارنوردی در مقابل تار عظیم و کلونی عنکبوت ها ایستاده است. غارهای گوگردی از خشن ترین زیستگاه های طبیعی زمین محسوب می شوند. این غارها بطورکامل تاریک و مملو از سولفید هیدروژن اند که گازی سمی برای بیشتر موجودات زنده است. در چنین محیطی، بقای حیات به واکنش های شیمیایی وابستگی دارد که توسط میکروب های اکسیدکننده ی گوگرد به انجام می رسد. این میکروارگانیسم ها در حقیقت پایه ی زنجیره ی غذایی منحصربه فردی هستند که کل جامعه ی زیستمندان درون غار را تغذیه می کند.
تار عظیم عنکبوت «ابرشهر» کشف شده در غاری واقع در مرز یونان و آلبانی. تیم پژوهشی برای درک چگونگی بقای عنکبوت ها در این محیط سمی، ترکیب شیمیایی بافت های بدن آنها را بررسی کرد. نتایج نشان داد که عنکبوت ها از پشه های ریزی تغذیه می کنند که درون برکه های غار از تخم بیرون می آیند؛ پشه هایی که خودشان نیز از میکروب های اکسیدکننده ی گوگرد تغذیه می کنند.
افزون براین، تحلیل ژنتیکی محققان نشان داد جمعیت عنکبوت های ساکن غار کم کم از همتایان سطح زی خود متمایز می شوند که نشانه ای از شروع پروسه سازگاری با محیط زیرزمینی است. محققان باور دارند این جدایی ژنتیکی در کنار منبع غذایی پایدار و فراوان، ممکنست باعث شده باشد این دو گونه که قبل تر هیچ گاه رفتار اجتماعی یا کلونی نداشتند، رفتار استعمارگرانه و زندگی گروهی را تکامل دهند.
اوراک ایستوان از دانشگاه ساپینتیا در ترانسیلوانیای رومانی و یکی از نویسندگان مقاله، در توضیح این کشف می گوید: «طبیعت هنوز پر از شگفتی هایی است که در انتظار کشف شدن هستند.»

منبع:

1404/08/20
10:44:27
5.0 / 5
7
تگهای خبر: آنلاین , زندگی , غذا , گز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کادایف kadaif