کادایف

چای ترش نوشیدنی کم کالری پرخاصیت

چای ترش نوشیدنی کم کالری پرخاصیت

کادایف: چای ترش با کالری کم و سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها، نوشیدنی ای مفید برای کنترل فشار خون، تقویت بدن و همراهی سبک زندگی سالم به حساب می آید.


به گزارش گزارشگر خبرگزاری مهر، چای ترش، نوشیدنی ای گیاهی و محبوب، سرشار از آنتی اکسیدان ها است و می تواند در حفاظت از سلول ها در مقابل صدمه ناشی از رادیکال های آزاد مؤثر باشد. مطالعات نشان داده اند که مصرف عصاره یا چای ترش استرس اکسیداتیو را می کاهد و سطح آنتی اکسیدان ها در خون را زیاد می کند. بطور مثال، پژوهشی روی افراد دچار سندرم مارفان نشان داد که مصرف عصاره چای ترش باعث کاهش فشار اکسیداتیو و تقویت دفاع آنتی اکسیدانی بدن می شود. نتایج مشابهی در تحقیقات حیوانی هم مشاهده شد که نشان داده است عصاره چای ترش می تواند از صدمه سلولی پیشگیری کند. طبق اطلاعات عرضه شده، در هر ۲۵۰ میلی لیتر چای ترش تنها ۴ کالری وجود دارد و این نوشیدنی در عین کم کالری بودن، حاوی ویتامین C، آهن، پتاسیم، فیبر و انواع آنتی اکسیدان های مفید می باشد. به همین دلیل، مصرف منظم آن می تواند یکی از همراهان سبک زندگی سالم باشد.

سرشار از آنتی اکسیدان؛ سپری در مقابل صدمه سلولی

یکی از برجسته ترین خصوصیت های چای ترش، وجود آنتوسیانین ها و اسیدهای گیاهی مؤثر است که بگفته مطالعات، در خنثی سازی رادیکال های آزاد نقش دارند و این ترکیبات می توانند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، برخی سرطان ها و پیری زودرس را کاهش دهند.

دوست قلب؛ کنترل فشار خون و کلسترول

مطالعات نشان می دهد چای ترش می تواند در پایین آوردن فشار خون بالا و متعادل نگه داشتن سطح کلسترول بد (LDL) نقش داشته باشد و این خصوصیت ها سبب شده این نوشیدنی در رده انتخاب های مناسب برای سلامت قلب قرار گیرد.

کمک به لاغری و عملکرد بهتر دستگاه گوارش

به علت کالری پایین و وجود فیبر طبیعی، مصرف چای ترش می تواند سبب احساس سیری، کاهش اشتها و بهبود هضم شود و این دم نوش همینطور در رفع یبوست و کارکرد بهتر روده ها مؤثر است.

نوشیدنی آرامش بخش برای روزهای پر استرس

چای ترش به علت خواص ضدالتهابی و آرام بخشی، در پایین آوردن اضطراب، بهبود خلق و افزایش کیفیت خواب هم اثربخش معرفی شده است و برخی مطالعات ارتباط این دم نوش با بهبود حافظه و عملکرد شناختی را هم نشان داده اند. رنگ سرخِ مایل به بنفش چای ترش نتیجه حضور آنتوسیانین ها است و طعم ترش و ملس آن از اسیدهای طبیعی موجود در گیاه ناشی می شود، این نوشیدنی را می توان بصورت گرم یا سرد سرو کرد؛ ترکیب آن با عسل، لیموترش یا نعناع، نوشیدنی ای خوش طعم و خنک کننده خصوصاً برای فصل گرما بوجود می آورد. چای ترش تنها یک دم نوش نیست و در آشپزی هم کاربرد فراوانی دارد و از این گل خشک می توان برای تهیه مربا، ژله، سس سالاد یا حتی تزیین کیک و دسرها استفاده کرد؛ گزینه ای جذاب برای ایجاد رنگ و طعم متفاوت در مسافرت است.

چای ترش؛ همراه سبک زندگی سالم

برای بهره مندی بیشتر از فواید چای ترش، آنرا جایگزین نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین کنید. در کنار این دم نوش، داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک کافی، خواب مناسب و مدیریت استرس می تواند مسیر رسیدن به تندرستی را هموارتر کند. چای ترش همینطور می تواند سطوح چربی خون را بهبود دهد. مطالعات نشان داده اند که مصرف این نوشیدنی ممکنست کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد و کلسترول کل، LDL و تری گلیسیرید را کم کند، تحقیقات محدود روی افراد دچار دیابت یا سندرم متابولیک این اثرات را تأیید کرده اند، هرچند نتایج دیگر مطالعات متناقض است و تحقیقات گسترده تر ضروری است.
علاوه بر این، چای ترش می تواند سلامت کبد را تقویت کند. مصرف عصاره آن در مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده که می تواند در پایین آوردن چربی کبد و بهبود عملکرد کبد مؤثر باشد. همینطور شواهد اولیه حاکی از آنست که این نوشیدنی می تواند به کاهش وزن کمک نماید، کاهش چربی بدن و شاخص توده بدنی را آسان کند و اشتها را کنترل کند. از دیگر اثرات بالقوه چای ترش می توان به پیش گیری از سرطان اشاره نمود. تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که عصاره چای ترش و ترکیبات آن می توانند رشد سلول های سرطانی را مهار کنند، همچون سرطان های دهان، پروستات، سینه، معده و پوست. در عین حال، این نتایج هنوز در انسان بطور کامل تأیید نشده و مطالعات بیشتری ضروری است. در مجموع، چای ترش نوشیدنی ای طبیعی و خوش طعم است که می توان آنرا هم گرم و هم سرد مصرف کرد و بعنوان قسمتی از سبک زندگی سالم مورد استفاده قرار داد. در عین حال، برای سودجستن از فواید درمانی یا پیش گیری از بیماریها، ضروری است با تحقیقات علمی گسترده تر و تحت نظر متخصص مصرف شود. بطور خلاصه چای ترش تنها یک دم نوش نیست و در آشپزی هم کاربرد فراوانی دارد و از این گل خشک می توان برای تهیه مربا، ژله، سس سالاد یا حتی تزئین کیک و دسرها استفاده کرد؛ گزینه ای جذاب برای ایجاد رنگ و طعم متفاوت در سفر است. مصرف عصاره آن در مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده که می تواند در پایین آوردن چربی کبد و بهبود عملکرد کبد مؤثر باشد. با این حال، برای سودجستن از فواید درمانی یا پیش گیری از بیماریها، لازم است با تحقیقات علمی گسترده تر و تحت نظر متخصص مصرف شود.

منبع:

1404/10/01
13:44:00
5.0 / 5
12
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بیماری , پوست , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif