رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اعلام كرد
پیشبینی وجود حدود 600 هزار كم بینا و نابینا در كشور
به گزارش كادایف رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تاكید بر لزوم ارتقای برنامه های غربالگری در زمینه كم بینایی و نابینایی، اظهار نمود: پیشبینی ما این است كه در ایران بالغ بر ۹۰ تا ۱۰۰هزار نفر در زمره نابینایی مطلق یا نسبی قرار می گیرند و ۴۵۰ تا ۶۰۰هزار نفر گرفتار عارضه كم بینایی باشند.
به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا زالی در حاشیه مراسم رونمایی از دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید در جمع خبرنگاران با انتقاد از نبود غربالگری به میزان كافی بعنوان یكی از اشكالات جدی در حوزه سلامت، اظهار نمود: باآنكه آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی مؤید این است كه در میان ۲۲ كشور مدیترانه شرقی، جمهوری اسلامی ایران از نظر پوشش و شمولیت برنامه های غربالگری چشم پزشكی رتبه اول را دارد، باوجود این دستاورد بزرگ بین المللی نیازمند غربالگری بیشتر و شناسایی میزان نابینایی و كم بینایی در كشو با نظام های پزشكی به خصوص در مناطق محروم هستیم.
وی با اشاره به اینكه خیلی از افراد نابینا یا كم بینا گرفتار عارضه آب مروارید هستند، افزود: آب مروارید از این نظر مهم می باشد كه بعنوان یك عارضه قابل پیشگیری و قابل علاج برای كاهش بینایی است.
وی با اشاره به الگوی جهانی سازمان بهداشت جهانی در این رابطه اظهار داشت: بر طبق این الگو كشورهایی كه بیشتر از سه هزار عمل جراحی آب مروارید در عرصه ملی انجام دهند، بعنوان حداقل در سازمان بهداشت جهانی شناخته شده و كشوری كه كمتر از این عدد را داشته باشد نشان دهنده ضعف سیستم های جذب بیمار، بیماریابی و درمان است.
زالی با اشاره به جایگاه ممتاز كشور از نظر تعدد عمل جراحی آب مروارید، اظهار نمود: میزان آمار سالیانه عمل جراحی آب مروارید در هر كشور یكی از سنجه های ارزیابی نظام بهداشتی درمانی كشور در حوزه برنامه های چشم پزشكی توسط سازمان بهداشت جهانی است. خوشبختانه این آمار در كشور ما بسیار مطلوب است، به صورتی كه پیشبینی ما این است كه به ازای هر یك میلیون ایرانی متوسط سالیانه ۶ هزار عمل جراحی آب مروارید انجام می دهیم كه آمار بالایی است و یك ركورد محسوب شده و نشان دهنده شمولیت خوب ما در عرصه غربالگری بیماری چشم و آمادگی و تمهید خوب درمانی گروه چشم پزشكان كشور است.
وی افزود: بر مبنای آخرین برآورد سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی كه ۲۲ كشور در زمینه كفایت و كمیت برنامه های غربالگری چشم پزشكی مورد توجه قرار گرفتند، جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار رتبه اول را در میان ۲۲ كشور در مدیترانه شرقی كسب كرده است. البته این مسئله به به معنای این نیست كه ما بیشتر از این وارد این مورد نشویم، بلكه باید بویژه غربالگری چشم پزشكی كودكان و نوزادان و غربالگری پیش از مدرسه باید جدی تر دنبال شود.
وی با تاكید بر اینكه باید بیشتر از گذشته برنامه های غربالگری و بیماریابی مبحث كم بینایی یا نابینایی دنبال شود، اظهار نمود: پیشبینی ما این است كه در ایران بالغ بر ۹۰ تا ۱۰۰هزار نفر در زمره نابینایی مطلق یا نسبی قرار می گیرند و ۴۵۰ تا ۶۰۰ هزار نفر گرفتار عارضه كم بینایی باشند. اما به علت این كه بعضی از نمونه های آماری ما با كاستی روبروست این آمار بر اساس گمانه زنی اولیه است.
زالی در خاتمه اظهار نمود: خوشبختانه به علت مهارت بالای همكاران چشم پزشك ما در این عمل، بر مبنای یك مطالعه پژوهشی درون دانشگاهی كه در بیمارستان لبافی نژاد انجام شد، آمار كیفیت مطلوب جراحی آب مروارید بالای ۹۸ درصد است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب