یافته جدید محققان؛
مصرف سویا در كاهش مبتلاشدن به زوال عقل موثر است
كادایف: برمبنای یك یافته جدید، متابولیت تولید شده بعد از مصرف سویا در رژیم غذایی ممكنست سبب كاهش فاكتور پرخطر اصلی زوال عقل شود.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، پژوهشگران دانشگاه پیتزبرگ آمریکا دریافتند مردان و زنان مسن ژاپنی که سویا مصرف می کردند میزان کم لطمه در ماده سفید مغزشان مشاهده شد.
«آکیرا سکیکاوا»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «ضایعات ماده سفید مغز از شاخصهای پرخطر اصلی زوال شناختی، زوال عقل و مرگ به هر علتی است.»
وی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم در افرادی که سویا مصرف نمی کردند در مقایسه با مصرف کنندگان سویا، وجود ضایعات ماده سفید مغز ۵۰ درصد بیشتر بود.»
به گفته پژوهشگران، مصرف سویا سبب تولید متابولیتی بوسیله برخی انواع باکتری های روده می شود که در کاهش ابتلاء به زوال عقل مؤثر است.
تیم تحقیقاتی در این مطالعه، سطح متابولیت سویا خون ۹۱ شرکت کننده پیر ژاپنی را اندازه گیری کردند. شرکت کنندگان برمبنای وضعیت میزان این متابولیت طبقه بندی شدند و سپس ۶ تا ۹ سال بعد تحت تصویربرداری از مغز قرار گرفتند تا سطح ضایعات ماده سفید و رسوبات آمیلوئیدبتا، که علت مولکولی مشکوک بیماری آلزایمر است، تشخیص داده شود.
محققان دریافتند به نظر نمی رسد که تولید متابولیت ناشی از سویا بر میزان آمیلوئیدبتا رسوب شده در مغز تأثیر گذارد، اما با کاهش حجم ضایعات ماده سفید مغز ارتباط دارد.
این تیم همین طور پی برد که مقادیر بالای ایزوفلاونهای موجود در سویا، هیچ تأثیری بر روی سطح ضایعات ماده سفید یا آمیلوئیدبتا ندارد.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب