کادایف
عضو كمیته علمی ستاد كرونا تشریح كرد

ماجرای بروز قارچ سیاه در مبتلایان كرونا

ماجرای بروز قارچ سیاه در مبتلایان كرونا

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح وضعیت این بیماری در کشور، توضیحاتی درباره علت بروز بیماری قارچ سیاه در بین مبتلایان کرونا ارائه نمود.


دکتر مسعود مردانی در گفتگو با ایسنا، درباره بیماری عفونی قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس، اظهار داشت: این بیماری در همه نقاط دنیا امکان دارد رخ دهد. بیماری قارچی مهاجم که بیشتر مخاط بینی و ریه را درگیر می کند و بیمارانی که کورتون با دُز بالا دریافت می کنند، امکان دارد گرفتار این بیماری شوند. بیمارانی که در هند به علت کرونا در حد بالایی دگزامتازون دریافت کرده بودند، گرفتار بیماری قارچ سیاه شدند.
وی با تکیه بر این که این بیماری از کرونا کشنده تر است، اظهار نمود: درمان بیماری به داروی ضدقارچ نیاز دارد که در هند شاید به علت مسائل مالی نتوانستند به بیماران بدهند و بیماری هم گسترش بیشتری یافت. چند ماه قبل یک مورد از مبتلا شدن به بیماری قارچ سیاه در بیمارستان لقمان داشتم که به علت تزریق دگزامتازون زیاد این بیماری را گرفت و بعد از بهبود از کرونا ۴ تا ۶ هفته هم درمان عفونت قارچی را دریافت کرد و با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.
مردانی افزود: به هیچ عنوان مردم به شکل سرخود مبادرت به مصرف کورتون نکنند. در صورتیکه بیماری به چشم برسد باید چشم تخلیه شود.
ایشان در ادامه درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور، خاطرنشان کرد: روند روبه کاهش بیماری در اغلب قریب به اتفاق استانهای کشور نشان داده است که بیماری درحال کنترل است. پیشبینی می نماییم اگر میزان رعایت پروتکل ها افزایش یابد و روند روبه کاهش ادامه داشته باشد، موارد بستری و مرگ و میر هم کمتر شود. البته مرگ و میر با فاصله بیشتری کاسته می شود اما این امکان هم وجود دارد.
مردانی اضافه کرد: عدم رعایت پروتکل ها و شکل گیری تجمعات در آستانه انتخابات می تواند سبب گسترش بیماری و بالا رفتن خطر انتقال شود.
وی درباره تعطیلات نیمه خرداد ماه هم بیان نمود: منع مسافرت تا زمانی که واکسیناسیون ۷۰ درصدی مردم تأمین نشود از تاکیدات ما است.
این متخصص بیماری های عفونی درباره احتمال بروز موج پنجم بیماری، خاطرنشان کرد: موج پنجم در هر صورت به وقوع خواهد پیوست ولی اپیدمیولوژیست ها اتفاق نظر دارند که شاید تا آخر تابستان رخ ندهد. احتمال دارد موج بعدی با ویروس آفریقایی یا هندی در کشور شکل بگیرد.
وی درباره تأمین دارو در بیمارستان ها هم اظهار داشت: به جز داروی رمدسیویر که کمبودهای مقطعی دارد، سایر داروها در دسترس می باشد. داروی رمدسیویر به کشور عراق و عمان صادر می شود و از وزارت بهداشت درخواست کردیم جلوی صادرات را بگیرند.




منبع:

1400/03/07
15:40:05
5.0 / 5
1278
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , تخصص , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
کادایف kadaif

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کادایف kadaif