مصرف چه میزان قهوه و سبزیجات از مبتلا شدن به كووید پیشگیری می كند؟
خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید محققان پزشکی دانشگاه نورث وسترن ایالات متحده نشان داده است که مصرف قهوه و سبزیجات امکان دارد در مقابل مبتلا شدن به کووید-۱۹ محافظت ایجاد نماید.
به نقل از نیوز، محققان معتقدند که این تحقیق در نوع خود نخستین تحقیقی است که با استفاده از داده های جمعیت جهت بررسی نقش رژیم غذایی خاص در جلوگیری از مبتلا شدن به کووید-۱۹ انجام شده است.
محقق ارشد این تحقیق، مرلین کورنلیس، دانشیار پزشکی پیشگیری دانشکده پزشکی دانشگاه فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن اظهار داشت: «تغذیه فرد بر ایمنی بدن تأثیر می گذارد و سیستم ایمنی بدن نقشی اساسی در حساسیت و واکنش فرد به بیماری های عفونی ازجمله کووید-۱۹ دارد.»
وی ادامه داد: علاوه بر پیروی از دستورالعمل های موجود برای کاهش سرعت انتشار ویروس می توانیم از روش های ساده دیگری که خطر مبتلا شدن به بیماری را کم می کنند یعنی رژیم غذایی و تغذیه استفاده نماییم.
نتایج تحقیق نشان داد، نوشیدن روزانه یک یا چند فنجان قهوه با کاهش ۱۰ درصدی خطر مبتلا شدن به کووید-۱۹ در مقایسه با مصرف کمتر از یک فنجان در روز همراه بود. همینطور مصرف روزانه حداقل ۰.۶۷ وعده سبزیجات (پخته یا خام، به استثنای سیب زمینی) باعث کاهش خطر عفونت کووید شد اما مصرف گوشت فرآوری شده به میزان کمتر از ۰.۴۳ وعده در روز با خطر بالاتر مبتلا شدن به کووید مرتبط بود. علاوه بر این، شیردهی در دوران کودکی در مقایسه با عدم شیردهی ۱۰درصد خطر مبتلا شدن را کم کرد.
در حالیکه این نتایج نشان داده است رژیم غذایی به میزان متوسطی خطر بیماری را می کاهد اما مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها واکسن ها را موثرترین راه جلوگیری از بیماری کووید-۱۹ بخصوص بیماری های شدید و مرگ سفارش می کنند. واکسن کرونا همینطور خطر انتشار ویروس عامل بیماری کووید را در افراد می کاهد.
تاکنون، بیشتر تحقیقات در زمینه کووید-۱۹بر روی عوامل فردی ارزیابی شده بعد از آزمایش مثبت کووید-۱۹ متمرکز شدند و مشخص شده است، افراد دارای سیستم ایمنی سرکوب شده مانند افراد مسن و افرادی مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت و چاقی به احتمال زیاد بیماری شدیدتری را تجربه می کنند.
کورنلیس بیان نمود: به غیر از مدیریت وزن، توجه کمتری به سایر عوامل خطر قابل اصلاح پیش از عفونت کووید شده است.
هم اکنون، دکتر تان هیون ویو، محقق این تحقیق و دانشیار پژوهشی پزشکی نورث وستر درحال تجزیه وتحلیل داده ها برای تعیین این که آیا این رفتارهای محافظتی رژیم غذایی، خاص کووید است و یا بر عفونت های تنفسی گسترده تر تأثیر دارد، هست.
شایان ذکر است، مکانیسم های دقیق ارتباط این عوامل رژیم غذایی با کووید ناشناخته است.
کورنلیس اظهار داشت: «قهوه منبع اصلی کافئین است اما ده ها ترکیب دیگر هم وجود دارد که به صورت بالقوه می توانند زمینه ساز عملکردهای محافظتی باشند. در این تحقیق، ارتباط مبتلا شدن به بیماری با مصرف گوشت فرآوری شده و نه گوشت قرمز مرتبط بود که به عوامل غیر گوشتی اشاره دارد.»
محققان با استفاده از داده های بانک اطلاعات پزشکی انگلستان (Biobank UK)، ارتباط بین رفتارهای غذایی اندازه گیری شده در سالهای ۲۰۰۶-۲۰۱۰ و عفونت های کووید-۱۹ در مارس تا دسامبر سال ۲۰۲۰ را پیش از در دسترس بودن واکسن بررسی کردند. آنان بر روی عواملی از رژیم غذایی تمرکز کردند که داده های آنها در دسترس و قبلا نقش آنها بر مبنای مطالعات انسانی و حیوانی در ایمنی مشخص شده بودند. محققان مصرف قهوه، چای، سبزیجات، میوه، ماهی چرب، گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز و تأثیر شیردهی مادران بر نوزادان را بررسی کردند.
در بین ۳۷هزار و ۹۸۸ شرکت کننده این تحقیق، ۱۷درصد آزمایش کووید مثبت داشتند.
کورنلیس افزود: ماهیت مشاهده ای تحقیقات بانک اطلاعات پزشکی انگلستان میزان آزمایش مکانیسم های حفاظتی را محدود می کند. بااین حال، در بیشتر تحقیقات تغذیه ای از ژنتیک استفاده شده است و با عنایت به این که هم اکنون، همه شرکت کنندگان بانک اطلاعات پزشکی انگلستان ژنوتیپ (کل یا قسمتی از اطلاعات ژنتیکی یک فرد) دارند امیدواریم که با استفاده از این اطلاعات بینش بهتری در مورد چگونگی محافظت در مقابل کووید با رژیم غذایی و تغذیه در اختیار داشته باشیم.
دیگر محققان این تحقیق کلزی ریدلند، دکتر چاد آچنباخ و لیندا ون هورن هستند.
این تحقیق با پشتیبانی موسسه ملی کهنسالی موسسات ملی بهداشت انجام شده و نتایج آن در نشریه Nutrients انتشار یافته است.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب