کادایف

راهکارهایی برای کنترل فشارخون بالا

راهکارهایی برای کنترل فشارخون بالا

بیماری فشارخون بالا بی سر و صدا پیشرفت می کند و عوارض خودرا به وجود می آورد. مشکلاتی که به دنبال این بیماری به وجود می آید متنوع است و مهم ترین آنها شامل سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی، آنوریسم( اتساع عروقی) و تخریب شبکه چشم است.


به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، به جهت اینکه خون در سرخ رگ ها جریان پیدا کند و موادغذایی را به اعضای مختلف بدن برساند، نیاز به نیرویی دارد که خون را به گردش درآورد. این نیرو فشار خون نامیده می شود. انقباض و انبساط عضلات قلب و سرخ رگ ها این نیرو را به وجود می آورد. فشارخون یعنی فشاری که از جانب خون به دیواره داخلی رگ های بدن وارد می شود. اگر دیواره سرخ رگ ها به علت رسوب چربی توانایی انقباض و انبساط خودرا از دست دهند فشار خون افزایش می یابد.
وقتی می گوییم کسی فشارخون بالا دارد یا به بیماری فشارخون بالا مبتلا است منظور این است که شخص گرفتار افزایش فشارخون سرخ رگی شده است. در این وضعیت قلب نیز باید با شدت و قدرت بیشتری فعالیت کند. از نظر علمی عبارت «پرفشاری خون» یا «فشارخون بالا» مناسب تر از «فشارخون» است. به علت این که همه انسان ها باید فشارخون عادی داشته باشند تا خون بتواند در رگ ها گردش عادی خودرا انجام دهد.
نکته مهم این است که باید مصرف نمک در غذا محدود شود. مقدار مصرف نمک روزانه در بیماران باید کمتر از ۲.۳ گرم باشد. البته کاهش این مقدار به کمتر از ۱.۵ گرم در روز اثربخشی بهتری برای کنترل فشارخون دارد. حذف نمکدان از سفره لازم است و می توان برای بهتر کردن طعم غذا بجای نمک از چاشنی ها و ادویه ها، آویشن، گلپر، نعناع خشک، کنجد، لیموترش تازه و... جایگزین خوبی برای نمک هستند. از طرفی باید خوردن تنقلات شور مثل چیپس، انواع پفک، خیارشور و... خودداری کرد.
خوردن پتاسیم به کنترل فشارخون کمک می نماید. تامین پتاسیم را می توان با خوردن مــوز، آناناس، زردآلو، سیر، کلم بروکلی، هلو، انگور، آلو، کدوسبز، قارچ، گوجه فرنگی و انواع سبزی و حبوبات انجام داد. همین طور محصولات لبنی (شیر، ماست، پنیر) کلسیم و ویتامین های فراوانی دارد. خوردن مواد لبنی کم چرب نیز همیشه سفارش می شود.
از طرف دیگر حبوبات هم سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها می تواند به کاهش فشارخون کمک نماید. حبوبات منبع تامین کننده پروتئین مورد نیاز به حساب می آیند. همین طور در میان انواع گوشت ها، ماهی بهترین انتخاب برای مصرف است برای اینکه چربی ماهی نه فقط عوارض قلبی_ عروقی ندارد بلکه به سلامت قلب هم کمک می نماید.
نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و نوشابه ها فشار خون را می افزایند و باید در حد اعتدال مصرف شوند. می توانید بجای آنها از انواع چای و دم کردنی های گیاهی یا دوغ بدون نمک استفاده کنید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، کره، خامه، سس، مارگارین، دنبه، چربی های هیدروژنه و روغن های جامد باید از برنامه غذایی کنار گذاشته شود. بجای آنها استفاده از روغن زیتون یا دیگر انواع روغن های گیاهی مایع و روغن ماهی پیشنهاد می شود. اضافه کردن مغزها و دانه های گیاهی مثل گردو به برنامه غذایی سفارش می شود.



1401/03/12
10:49:28
5.0 / 5
413
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif