کادایف
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان كرد؛

تغذیه روزهای آلودگی هوا

تغذیه روزهای آلودگی هوا

کادایف: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره این که در زمان آلودگی هوا با گرد و غبار و ریزگردها چه غذاهایی بخوریم توضیحاتی ارائه نمود.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده اظهار داشت: مدتی است که کشور درگیر معضل آلودگی هوا با ریزگردها است. یافته های مطالعات حاکی از آنست که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر هم راه است. خیلی از اجزای ریزگردها تحریک کننده و زمینه ساز سرطان به ویژه سرطان ریه، بیماریهای مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماریهای قلبی عروقی محسوب می شوند. وی ادامه داد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و التهاب را در بدن تحریک کرده و موجب کاهش آنتی اکسیدان های بدن به ویژه آنتی اکسیدان های مایع پوششی ریه می شوند که به دنبال آن سلول های مختلف تخریب شده و خطر ابتلاء به سرطان به ویژه سرطان ریه افزایش می یابد. اسماعیل زاده افزود: پس دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کم می کنند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریز گردها کمک کنند. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که برای سلامت خود و سلامتی ریه ها باید سفارش های بهداشتی را رعایت کرد، اظهار داشت: میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید. مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز، انبه اکیداً سفارش می شود. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا ( که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود) هستند که به بدن کمک می نماید تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کم شود. اسماعیل زاده بیان داشت: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C بخورید. پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل همچون فلفل دلمه ای و پیاز را در ایام آلودگی با ریزگردها بیشتر مصرف کنید. وی افزود: مصرف جوانه ها و آجیل های گیاهی را در ایام آلودگی هوا در اولویت قرار دهید. انواع جوانه ها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان حاوی ویتامینE بالایی هستند که می تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک نماید. اسماعیل زاده اشاره کرد: ماهی، گردو و خرفه بیشتر مصرف کنید: این مواد غذایی امگا ۳ خوبی دارند که می تواند در حفظ سلامت ریه ها مؤثر باشند. از مصرف سبزیجات خانواده کلم غافل نشوید: کلم بروکلی، گل کلم و کلم برگ ماده ای دارند که می تواند به روند حذف سموم و پیش گیری از سرطان کمک نماید. یافته های تحقیقاتی حاکی از آنست که مصرف این سبزیجات اثرات منفی گرد و غبارهای استنشاق شده بر ریه را تا حد شایان توجهی کم می کنند. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: هندوانه، پیاز، تخم مرغ و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، این غذاها حاوی ماده ای هستند که به تقویت ریه ها و کاهش خلط در ریه کمک می کنند. اسماعیل زاده اضافه کرد: مکمل ویتامین D مصرف کنید. ویتامین D به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. بدین سبب از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان یا متخصصین تغذیه از مکمل ویتامین D استفاده کنید. وی با اشاره به این که زردچوبه دارای کورکومین است که موجب بهبود عملکرد ریوی می شود، بدین سبب در تهیه غذاها حتما از زردچوبه استفاده کنید، گفت: همین طور لازم است مراقب وزن خودمان باشیم. چاقی و اضافه وزن موجب ایجاد التهاب و فشار بر ارگان های بدن به ویژه قلب و ریه می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری همچون آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند. اسماعیل زاده در آخر اظهار داشت: اگر گرفتار چاقی و اضافه وزن هستید یا کودک شما درگیر این مشکل است، برای رهایی از این مشکل و لطمه کمتر در مقابل ریزگردهای موجود در هوا به کارشناسان و متخصصین تغذیه در محل زندگی خود مراجعه کنید.


منبع:

1401/04/26
10:40:17
5.0 / 5
394
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif